Şimdi Ara

Yeni, daha hızlı, Logitech MX 518

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
11.836
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Oyun oynamak artık eğlenceden çıkıp bir meslek haline geldiğinden, oyun ekipmanları da hayati önem taşımaya başlamış durumda. Her geçen gün yeni bir fare, mouse pad, kulaklık gibi profesyonel oyuncuların beyenisine sunuluyor. Bunlardan birisi de Logistch'in MX 518'i. İlk bakışta kardeşi MX510'dan pek farklı durmayan yeni MX 518 'in asıl yenilikleri içinde saklı.

    1600 DPI çözünürlük ve 16 bit veriyolu MX 518'i farklı yapan teknik özelliklerin başında. Geliştirilmiş resim işlemcisiyle MX 518 saniyede 5.8 MegaPiksellik bir alanı tarayabiliyor. 16 bit veriyolu sayesinde ise herhangi bir kayıp olmadan bilgiler bilgisayara aktarılabiliyor. 106 gr 'lık ağırlığı ile şu ana kadar üretilen Logitech farelerin en hafifi. Bunların dışında fare ile gelen bir özellik varki gerçekten oyuncular için hayati önem taşıyan bir özellik. Fare üzerinde bulunan bir tuş sayesinde farenin çözünürlüğünü oyun yada başka bir uygulama sırasında anlık olarak 1600 ile 400 dpi arasında değiştirmeniz mümkün oluyor üstelik herhangi bir yazılım kurmadan!

    Mx 518 'in yenilikleri yazılımsal alanda da bir hayli başarı. Farede bulunan 8 tuşun tamamı programlanabilir. Bunun yanında 5 farklı çözünürlük profili yaratabilir ve istediğiniz tuşlara atama yapabilirsiniz. Yazılımın tek eksiği yarattığınız farklı profilleri belirlediğiniz oyunlara atayamamanız. Programın ileri versiyonlarında bu tür bir özelliği görmek gerçekten çok hoş olur.

    Sonuç olarak 49$lık satış fiyatı ve getirdiği yeniliklere bakılırsa MX 518 alınabilecek en uygun farelerden biri olduğunu kanıtlıyor. Şayet sizde oyunlarda tam hakimiyet istiyorsanız güvenle bu fareyi alabilirsiniz.


    Sayfanın Linki : http://hardware.gamespot.com/Story-ST-16167-1699-x-x-x








  • Sonunda Logitech 5 ay geçte olsa 1600 DPi'ya ulaşabildi. Böylece Razer Diamondback'in ardından 2. 1600 DPi mouse oldu.
    MX518 Diamondback ile aynı sensor'e sahip. Yani kullanıcıya kalmış karar vermek. Fakat Logitech'in Razer karşısında bir adım geride olduğunu söyleyebilirim. Özellikle 4 Nisandan itibaren satışa çıkacak olan DiamondBack Plasma çok satacaktır muhtemelen. On the fly sensitivty olayı ise zaten uzun zamandır Razer'da olan bir özellikti. Ayrıca Logitech oyuncuların eleştirilerini dinlemiş olacak ki mouse'u oldukça hafifletmiş.

    Bu arada Razer DiamondBack Plasma'yı görmek için HTTP://www.razerzone.com

    (EDIT) DÜZELTME: Aslında MX518'in sensörü DiamondBack'tekinin bir versiyon yenisi. Fakat iki versiyon arasında ne farklar var belirtilmemiş. Expert kullanıcılar hiçbir fark görememiş. Ayrıca DB Plasma'nın IR sensörününde ne kadar sağlıklı olduğu tartışılan bir diğer konu. En iyisi iki mouse'unda piyasaya çıkmasını beklemek. Sitelerin yaptığı incelemelere değil expert kullanıcıların incelemesine bakmak. Tabi benim ve bahsettiğim expert grubun farkettiği hatalar oldukça küçük olduğu için normal bir oyuncu bunları farketmez. biz kafayı bozduğumuz için farkediyoruz :). Yani siz rahatlıkla MX518'ide DiamondBack modellerinide alabilirsiniz, çünkü piyasadaki en iyi mouse'lar onlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LathspeLL -- 2 Nisan 2005, 13:55:54 >




  • nekadar kusursuz oldugunu mouse alınca görücez
  • Bence Logitech klavye ve mouse da zaten bir dünya markası idi ürünleri çok sağlam ve kaliteli bu ürün lede kendini göstermiş oldu gerçekten çok hoş bi mouse da abicim BEN Solak bir kullanıcıyım bana gelmiyo
  • plazma nın tek olayı mavi olması mı?
    çok incelemedim ama benim seçimim heralde cham. olur.
    lathspell bu arada sen hangisini tercih edersin, deneme şansın oldumu ikisinide, ie4.0 ın terfisi olucak, ne önerirsin.
  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cou_de_GraCe -- 2 Nisan 2005, 19:15:34 >
  • MX518'i kullanmadığım için onun hakkında yorum yapamiyacağım fakat MX510 ve DiamondBack kullandım ve şunu söylemeliyimki DiamondBack çok daha üstün. Bir kere mouse imlecinin smooth hareket ettiğini farkediyorsunuz, DiamondBack'i para gereksinimi yüzünden satıp MX510'a dönünce DB'nin değerini anladım. Hem çok hafif olması hemde 1600 DPi olması harika birşey gerçekten. DB'nin hardware'inden kaynaklanan çok küçük bir hata dışında muhteşem bir mouse. Aslına bakarsanız o hatayıda farketmiyorsunuz. (basitçe söylemek gerekirse hata mouse imlecinin her aksi istikamete dönüşünce çok küçük bir lag yaşanmasından kaynaklanıyor, fakat bunu farketmeniz çok çok zor, sadece benim gibi mouse ile kafayı tozutmuşlar ve işin derinine inmiş kişiler fark ediyor.) Ayrıca tabi MX5xx modellerinin şeklinden doalyı DB'ye geçmekte zorluk yaşamıştım fakat alışılıyor kısa zamanda.

    Sonuç olarak MX518'i denemeden karar vermeyeceğim fakat şuan DB Plasma diyorum. 2-3 kez Razer'ın başkanı ile mailleştim ve gelecekteki planlarını öğrendim. Baharda yeni bir mouse çıkaraklarını söylemişti. Bu bahsettiği Mouse DB Plasma mı bilmiyorum (soracağım elbet :)) fakat 1 aya falan yeni bir mouse haberi olmazsa yada yeni mouse'un Plasma olduğunu öğrenirsem ve tabiki netteki incelemelere baktıktan sonra tahminen Plasma edineceğim :). Açıkçası DB'den sonra Logitech MX518 dizaynı bana çok kaba ve ağır geliyor.




  • Yeni, daha hızlı, Logitech MX 518


    İşte DiamondBack Plasma...
    Muhtemelen Mayıs sonunda TR'ye gelir. Logitech MX518 ise Mayıs başında gelebilir.
    Artık testide bize düşer. Birde şu DB'nin yanlarındaki tuşlar olmasa perfect olacak.
  • Beyler hem mx 310 mx 500 mx510 kullandım birazda DB ye baktım ben mx510 ile devam ediyorum mx310 uda yedekledim

    Bu arda razol alıcam yakında DB buyu ihtimalle denemk için bakalım nasıl olucak ozamn kesin bişi soylerim

    Şu an mx 510 ile qck+ kullnıyorum aimbot oldu ama DB yı cok az kullandım ama bana cok hafifi gedli bence mouse biraz ağır olmalı
  • mx5** serileri genelde diger serilerine nazaran daha büyük ve agır mouselar oluyor şahsen mx310 kullanıyorum ortaboy ve hafif. mx518i de denerim fakat boyutu biraz sorun cıkartabilir
  • logitech'in kötü mause yaptığı nerde görülmüş ki zaten???
  • MX510'dan önce bütün seri sorunlu. Yani MX300, MX310, MX500, MX700 ve MX900 tamamen Negative Acceleration sorunu ile karşı karşıya. Yani Driver yüklerseniz 800 DPi oluyor ama mouse'u ne kadar hızlı çevirirseniz o kadar yavaşlar. Bu sorun sadece MX510 ve MX518'de yok. Çünkü veriyolu 8bit'ten 16bit'e çıkarıldı. Bu sayede veri boğulması olmuyor. Bu yüzden eski MX serisini mouse driver'ı olmadan kullanmak zorunda kalıyor oyuncular.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: LathspeLL

    Yeni, daha hızlı, Logitech MX 518


    İşte DiamondBack Plasma...
    Muhtemelen Mayıs sonunda TR'ye gelir. Logitech MX518 ise Mayıs başında gelebilir.
    Artık testide bize düşer. Birde şu DB'nin yanlarındaki tuşlar olmasa perfect olacak.


    süper bi alet
  • quote:

    Orjinalden alıntı: guenen

    quote:

    Orjinalden alıntı: LathspeLL

    Yeni, daha hızlı, Logitech MX 518


    İşte DiamondBack Plasma...
    Muhtemelen Mayıs sonunda TR'ye gelir. Logitech MX518 ise Mayıs başında gelebilir.
    Artık testide bize düşer. Birde şu DB'nin yanlarındaki tuşlar olmasa perfect olacak.


    süper bi alet


    genenin filine bir +1




  • Bence en iyisi benim ki:

    Logitech MX1000
  • mx510 kullanıyorum. DB yi 1 gün kullandım sonra geri verdim. benim elime çok küçük geldi. Endamınınız fazla değilse DB alabilirsiniz. Bu arada yeni DB rengi süper olmuş.Sırf bu yüzden alabilirim :)
  • DB magma daki kırmızı ledleri mavi led lerle değiştirmişler başka bir ek getirisi falan yokmu bu aletin? Ama yinede çok hoş olmuş.
  • mx510 dan farkı yok gıbı artı olarak 1 yıldır kullanıorum hatta yenısınıde aldım gayet rahattır mx510 ..
  • bazı sazan arkadaslar atlamasın dıye belırtmekte yarar var fark yok derken fızıkı manada soledım dıger taraftan 800 dpı 1600 dpı guzel bır fark:))
  • senin dediğinde biraz alakasız olmuş, mouse bu, bir alışma süreci var, adamlar her mouse da tip değişikliğine gitmeleri daha saçma olmazmı, önemli olan potansiyel kullanıcılarına daha güçlü kontrol şanslı sağlaması, bak razor a boomslang lardan beri aynı tiple geliyor...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.