Şimdi Ara

YENİ CITROEN C4 - C4X ANA KONU 2021-2023 (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar: MÜŞAVİR , erAn_
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 3 Misafir - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.557
Cevap
198
Favori
388.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
34 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
20. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: stormlee

    C4 benzinli Shine bold için fiyat sordum 347 dediler. Ama araç hakkında tereddütlerim var. Birincisi bagaj kısmen küçük sayılır. İkincisi sürücü bilgi ekranı 5inch gerçekten küçük. Üçüncüsü ise arka taraf basık. Yine de hala alınabilir mi 347'ye değer mi diye düşünüyorum. Ha birde araç yok. Kaporo verildikten sonra getiriliecekmiş. Gelmeye de bilirmiş, ya da geç gelebilirmiş. Sebep çip krizi. Aracın fiyatını sabitliyorlar paranın tamamını almak koşuluyla.

    Bence değmez o rakamlar ödenecekse C4 alınmamalı ama karar sizin... Birde gelecek mi ne zaman gelecek falan oda ayrı komedi...

  • stormlee S kullanıcısına yanıt

    Aynen zaten bütün meslede o. Bugün bütçene göre düşündüğün araç yarın bakıyorsun bütçeni aşmış bu durumda ya bütçeni mecbur arttırıyorsun ya araç sınıfını düşürüyorsun her ikiside çok can sıkıcı bir durum. O yüzden insan tren kaçmadan alayım bari naktimi değerlendireyim diyor. Malum bu paralara 2-3 sene öncesine kadar Mercedes , Bmw alınabiliniyordu. Bu gidişle bu orta sınıf araçlarda alınamayacak duruma gelecek.

  • Bugün bayilere gidip görüşen var mı? Ufukta otomatik ile ilgili bir indirim ihtimalinden bahseden oldu mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kk35 K kullanıcısına yanıt

    Maalesef bayii de araç yok :( gidiyorsun bir ay sonraya ancak bir ihtimal gelecek olan partiden ayırtabiliriz. Ama citroen şöyle bir jest yapmış. Eğer aracın bütün ücretini peşin olarak öderseniz gelecek olan partide olası fiyat artışı yansıtılmayacak.


    Bu şartlar altında indirim değil , inşallah olası (ihtimal olarak çok yüksek) fiyat artışları olmaz.

  • muazgultekin M kullanıcısına yanıt

    Anlaşılan Citroenin bu aracı satmaya niyeti yok!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kk35 K kullanıcısına yanıt

    satmaya niyetinin olup olmadığını bilemem. Bayillerin verdikleri bilgilere göre gelen araçlar çoktan bittiğini anlıyoruz. Zannımca yıl sonuna kadar da araçlar daha yolda gemiye binmeden satılmış olacaklardır.

  • muazgultekin M kullanıcısına yanıt
    Araç felan satıldığı yok. Algı yapmayın. Satış rakamlarında görecez satılmış mı satılmamış mı diye. Burda insanlara fiyatı normalleştirmeye çalışmaktan başka bişey yapmıyosunuz. Boşuna algı yapmaya çalışmayın, millet enayi değil.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dr.civanim kullanıcısına yanıt

    Hocam aslında cevap yazmayacaktım. Ama bana algı yapıyorsunuz dediğiniz için cevap vermek zorunda kaldım. Hocam bende de C4 dizel ototmaik vardı ve çok memnun kaldım. Uzun sürede kullandım. Şuanda araç alacak olsam hiç düşünmeden C4 alırdım. Ama aracın fiyatından dolayı maalesef alamıyorum.


    Hocam aracın otomatik versiyonun yurt dışı fiyatı 21.000 Euro'dan başlıyor. %80'lik vergi dilimi alt sınırı 130.000 lira. Bu nedenle bu aracın otomatiğnin %50'lik dilime girebilmesi için de 12.760 EURO dan giriş yapması lazım.


    Bence bir bayiilere uğrayın. Sorun bakalım araç var mı yok mu ? Varsa ne zaman teslim edebileceklerini sorun. Ayrıca ellerindeki araçları ne kadar sürede sattıklarını da lütfen sorun. Neyse uzatmayacağım. Yetkili bayilere gidip sorup algı yapıp yapmadığımı kolayca tespit edebilirsiniz.

  • Dün koyu gri renk olanını gördüm. Gerçekten çok farklı druruyordu. Enterasan bir şekilde beğendim.   Futuristic bir dizaynı var. Bana chr ilk geldiği zamanları hatırlattı.

  • Bana göre en tarafsız inceleme bu.


    Ben de aracı test ettim, kimseyi etkilememek için deneyimlerimi yazmıyorum. Ama almaktan vaz geçtiğimi söyleyebilirim. Bayilerde test aracı var, almayı düşünenler detaylı test yapabililer.

  • Hocam forum deneyim ve bilgiyi paylasmak icin var. Herkes okudugunu olcer tartar kararini verir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba deneyimlerinizi paylaşırsanız seviniriz. Sizi almaktan vazgeçiren sebepler nelerdi? Sizin için artıları ve eksileri paylaşabilir misiniz?


    Genel olarak forumdaki eksi yöndeki kanaat sürücü önündeki ekranın (kadranın) çok küçük ve albenisi olmayan bir ekran olması ve aslında küçük bir araç olmamasına karşın 380Lt. ilk bagaj.

  • Herkese merhabalar,


    Öncelikle sahip olduğum araçlarda en büyük takıntımın süspansiyon sistemi olduğunu belirtmek isterim. Citroen tarihine baktığımızda konfor odaklı araçlar üretme konusunda ün yapmıştır. Geçmişte Hidroaktif sistemli bir C5 aracım da olmuştu. Yeni C4’de reklamı yapılan “Kademeli Hidrolik Destekli Süspansiyon Sistemi” için çok fazla beklentim vardı. Öncesinde aynı süspansiyon sistemine sahip C5 AirCross’u test ettim. Özellikle tekli kasislerden hızlı geçişlerde araç çok iyi işler çıkarttığı için çok beğendim. C4’ü de özellikle beni en fazla rahatsız eden ardışık olarak gelen (hız kesmek için her kavşak öncesine konulan beyaz kalın çizgiler) kısmen engebeli yollarda test ettim. Burada umduğumu bulamadım açıkçası. 195/60/18 lastiklere rağmen (60 yanak zaten konfor odaklıdır) süspansiyon tepkileri standart bir otomobilden farklı değildi. En büyük beklentim olan süspansiyon sönümlemesi ve uçan halı hissiyatı arzu ettiğim şekilde karşılanmadığı için C4’ü alma planım o anda son buldu. 

     

    C4’ün bana göre artıları:

    -       SUV görünümde olması ve yerden yüksek yapısı,

    -       1.5 dizel ünite ve EAT8 şanzıman oldukça iyi,

    -       Güvenlik donanımları ve sürüş destek sistemleri.

     

     C4’ün bana göre eksileri:

    -       Öncelikle dolu paket pahalı geldi, %50 ÖTV diliminde sadece manuel ve boş paketli araç sunuldu. Seat Leon veya VW Golf’te olduğu gibi belli sayıda araç (300 adet gibi) kapora verenlere otomatik benzinli olarak %50 ÖTV bandında sunulabilirdi.

    -       Gösterge paneli çok küçük, bir çok bilgi ve veriyi okumak yakın gözlüğü kullanan kişiler için oldukça sorunlu,

    -       Arka cam çok küçük, ayrıca spoiler arka camı ortadan ikiye ayırıyor, alışmak zaman gerektirir,

    -       Araç genel olarak dış ortam sesini içeri alıyor, yalıtım sınıfının en iyisi değil,

    -       Kalite algısı sınıf ortalamasında, ne çok iyi, ne de çok kötü,

    -       Arka süspansiyonlar maalesef bu sınıftaki çoğu araçta olduğu gibi torsiyon sistemli,

    -       Aracın yüksek ve konfor odaklı yapısı nedeni ile, sürüş dinamizmi rakiplerinin gerisinde.

     

    Tasarım konusuna göreceli olduğu için hiç girmiyorum. Kalite ve konfor bağlamında, herkesin beklentisi ve hissiyatı farklıdır. C4 benim kriterlerimi karşılamadı diye sizin beklentilerinizi karşılamayacak diye bir şey yok. Hepimize doğal olarak kısa testler (5-10 km) yaptırıyorlar. Bu kadar kısa testlerde objektif değerlendirmeler yapmak aslında çok zor. Bu nedenle almayı düşünen herkes öncelikle ayrıntılı bir test yapsın diyorum. Ama şu da gerçek ki; piyasaya girdiği fiyat bandında çok rakibi var. %50 ÖTV bandında Manuel Golf Life, Toyota Corolla Dream Multi Drive S var.  Ayrıca, Seat Leon Style Plus da %80 bandında olmasına rağmen iyi bir alternatif. Dolu paket fiyatına, ikinci elde çok az km’li Premium BMW 1, Audi A3 vs araçlar alınabilir. Hatta D segmentine çıkılabilir. Para ve karar sizlerin tabii ki.


    Saygılarımla, herkese iyi forumlar diliyorum.

  • Arkadaşlar merhaba, İki gündür araç hakkında araştırma yaptıktan sonra bugün Samsun Bayisine gittim. Ellerinde 1 tane dizel otomatik shine bold,1 tane de shine paket araç vardı. İkisini de inceledim.Gözlemlerim şöyle:

    -Aracın dış görünüşü gerçekten çok şık. İlk defa bir araç fotoğraflarından daha güzel geldi bana.

    -İç dizaynı da gayet başarılı fakat C segmenti bir araç mı B SUV mu karar veremiyor insan. Özellikle arka koltuklara oturacak insanların 180cm ve üzeri olmaması lazım. Arka koltukta tavan çok basık geldi.

    -Bagaj hacmi C segmenti bir araca göre küçük. Eğer kalabalık bir aileyseniz sizi büyük sıkıntıya sokar.

    -Otomatik versiyonlarının fiyatlarına bakıldığında o fiyat aralığındaki alternatifleri arasında fiyat performans aracı olduğunu söyleyemem.


    Başlangıç paketi 219.000 olan 1.2 puretech 100 hp feel için gittim bayiye. Eşime yolda giderken "Biraz geç kaldık. Bu fiyata uzun bir sıra oluşmuştur."dedim. Bayideki elemana sıra var mı dediğimde bu paketi eğer sipariş verirsem Samsun'da hatta karadeniz bölgesinde ilk sipariş verenin ben olacağımı söyledi. Önce şaşırdım ama sorduğum sorular karşısında aldığım cevaplarla şaşkınlığım geçti. Öncelikle bahsettiğim modelden Türkiye'ye hiç gelmemiş. Model tam bir muamma. Araç tamamen boş bunu bilerek gittim ama aracın özelliklerinin yarısı olmayınca ön göğüs,göstergeler,jant nasıl olacak kimsenin en ufak fikri yok. Aracın dışı aynı gelecek ama içi nasıl olacak kimse bilmiyor. Araçta malum park sensörü yok. Satıştan sonra bayide orijinal sensör takıyor musunuz? dedim. Araç gelsin,görelim uygunsa takarız dendi.

    Velhasılı kelam aracın bu bilinmezlikleri beni araçtan soğuttu. Araçların Haziran ayında gelmeye başlayacağı söylendi ama bana pek inandırıcı gelmedi. Araç bugünkü konuşmalardan anladığım kadarıyla yaşadığım bölgede rağbet görmüyor. Diğer illeri bilemiyorum.

  • 110, 130 ve 155ps lik 1.2 puretech motorların farkı hep soruluyor. Fransız forumlarında yaptığım araştırmalarında neticesinde kesin olmamakla birlikte öğrendiklerimi buradan paylaşmak isterim.


    • 2018 de 1.2 puretech motor komple revizyona gitti, motor iç aksam güçlendirildi, turbo egsoz palleri daha iyi tepki için çok az oranda küçültüldü ve motora gpf - benzin partikül filtresi eklendi.


    • 110 ve 130ps lik motorlar tamamen aynı olup, ecu'dan yazılımsal olarak farklılaştırılmıştır. 155ps lik motorda subaplar, enjektör ve turbo artan güce uygun olarak değiştirilmiştir. Güç ve tork, güçsüz versiyonlara göre daha geniş bantta ve daha yüksek oranda devir bandına dağıtılmaktadır.

    • 110 luk motor eski pf şasi (c3- c4 cactus), 130 luk motor emp2 ve cmp şasi (308-2008), 155 lik motor ise sadece cmp şasi de kullanılıyor (2008-c4- ds3 crossback)
  • aracı bende sürdüm, fiyat konusunu konuşmadım, zaten kaos hakim, olmayan araca kapora topluyorlar araç getiremiyorlar, araç zam yedi daha gelmeden


    bu aracın eksileri daha gelmeden belliydi

    1.si aracın b segment şasi üzerine kurulması: 308, 3008, c5a şasisini bu araca vermediler, 2008,c3, c3a gibi araçlarla aynı platformda gelmesi zaten beklentiyi düşürdü, uzun yola çıkmadan bu konuda net hüküm veremem ama ben bir sorun görmedim, youtube incelemelerinde de yol tutuşuna yeterli deniyor

    2.si arka cam ortasından geçen spoiler ve silecek olmaması: sileceğe benim dışımda takılan var mıdır bilmiyorum ama coupe araçlarda genelde olmuyor, aracın sınıfı büyük ihtimal odd verilerinde c hb olarak geçecek ama benim düşüncem bu aracın sınıfı c coupe crossover, o yüzden yok, showroom incelemesinde spoiler arka camı ikiye bölüyor demiştim ama asıl sorun arka camın dikiz aynasında küçücük kalması, hem görüş alanınız çok dar hem de spoiler görüşü ikiye bölüyor, sürüş esnasında spoiler'ın üstüne mi bakayım altına mı bakayım derken normal bir sürüşten daha fazla efor sarfediyorsunuz


    eksilerden devam edeyim, citroen bazı konularda kendini hiç geliştirmiyor, bi anlık hevesle geri vitese takınca aynalar iniyor mu diye sordum direkt yok cevabı aldım, şu özelliği bile koymamaları artık benim canımı sıkıyor illa alman arabası mı gerekli buna kavuşmak için, test araçları shine bold bu arada

    head up display çok büyük, asıl yola bakmanız gereken yeri baya bi kaplıyor, içindeki yazılar da küçük, belki ayarlardan büyüyordur bilemem ama çerçeveleri sürüş esnasında gözünüze takılıyor


    beğendiğim yönlerin başında konfor geliyor, bu kadar iyi beklemiyordum, c5a bana konforsuz gelmişti ama yeni süspansiyonlar bu sefer olmuş, sınıfı için çok konforlu olmuş araç, yerdeki tüm bozuklukları sizden saklıyor, derin rögar kapağının üstünden geçiyorum pıt diye geçiyor, ülkenin bozuk yolları için ideal

    malzeme kalitesi yine sınıfı için yeterli, koltuklar çok rahat, direksiyon kuş tüyü gibi hafif ve manevra yapması keyifli (düşük hızlarda), ses yalıtımı başarılı, c5a 'da en çok şikayet edilen konuların başında gelen motor sesi sorunu bu araçta yok, dışardaki sesleri yalıtma konusu da başarılı

    bende araca dışardan bakınca arkası dar gibi gelmişti ama öyle bir şey yok, aracın arka yaşam alanı gayet geniş, iç mekan genişliği konusunda sorun yok

    şanzıman geçişleri anca sesten anlaşılıyor hissettirmiyor, geri görüş kamerası direksiyonla beraber dönüyor, arkada havalandırma ve kol dayama var, ön kol dayamaya sağ kolu yaslayıp direksiyon kontrol edilebiliyor

    ben aracı genel olarak beğendim, almayı şu an düşünmüyorum ama ilerde olabilir, kendi aracım c4 b7 kasa ile karşılaştırınca her yönden daha iyi bir araç var karşımda, eski c4'ün daha iyi olduğu yönler bagaj ve arka görüş olabilir, 2022 focus, 308, astra'yı da görmek isterim, belki o zaman bu araç kıtlığı biter, alacaklara şimdiden hayırlı olsun, c4 c41 güzel bir şehir içi aracı olmuş

  • Dizel olan shine bold u test ettim.Araç gerçekten güzel olmuş.Motor baya bi sessiz gidişi güzel.İç tasarım kullanım kolaylığı herşeyi ile hoş.Hane yeni araca biner yadırgarsın bunda o olmadı sanki 10 yıldır kullanıyorum.

    Alınır bu araç.

    Fiyat konusuna gelince 370 bin dediler lasman fiyat inme olmadı.Zaten araç tek.Başka temmuz sonuna kadar gelmez dediler.

    Ben aracımla takasa girdim 8-9 bin fark var arada.Ben aracım artı 150 bin dedim onlar 159 dediler.Bekliyorum.Olursa haftaya biter gibi.

  • Aracın yurtdışı inceleme videolarında Bagajın içindeki farklılığı gören oldu mu? Avrupadaki C4 lerin bagajının içinde altta yükleme eşeğini dümdüz bir seviyede tutan ekstra bir parça var ve bunu yukarıda veya aşağıda konumlandırabiliyorsunuz. Tabi Türkiye ye gelen araçlarda bu yok.


    Bir başka şeyde avrupada 360 derece görüş özelliğini opsiyon olarak alabiliyorken Türkiyede bu opsiyonlar arasında bile yok.

  • efesb kullanıcısına yanıt
    Malzemeden feragat edilmiş.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Uzun bir süre C4'ün ülkemize gelmesini bekledikten sonra (geldiğinde kesin alacağım diyerek) bayilerde olmaması, haziranda teslim vb gibi belirsizliklerin olması herkes gibi beni de üzdü ve güven problemlerinin olmasına sebep oldu.


    Aradığım her bayi (İstanbul'da) kaproa alma peşinde , araç kalmayacak ,gelince almak istiyorsanız hemen ayırtalım,çok sıra var,talep yığılması var gibi cümleler kuruluyor. Ve hiçbiri bana inandırıcı gelmiyor.


    Citroen C4 Ccatus, C3 Aircross ve eski kasa C4 kullanan birisi olarak..aklımda ve gönlümde kalan C4 Cactus'un konforu idi. (ki ben performans değil konfor insanıyım)


    Neyse..Sonuç olarak kararım şu oldu, araç bayilere gelmediği sürece kapora vs verip ayırtmak istemiyorum.Geldiğinde yine aynı fiyat olursa 1.2 Shine almak için uğraşacağım, gücüm yeterse 1.2 155hp shine bold alacğaım,lakin şuanki fiyatlar geçerli olursa,artarsa zaten c4'ü hayatımdan sileceğim :)

  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.