Şimdi Ara

yeni bir site açacağız fakat...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
88
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • dostlarım yardımlarınıza ihtiyacım var. yeni bir internet sitesi açtıracağız fakat, ileriki zamanlarda yurtdışına gittiğimizde orada farklı bir websiteci ile anlaşma durumunda kalabiliriz dil farkı yüzünden. sorum şu burada bize internet sitesi açacak olan eleman, biz yurtdışına gittiğimizde bilgileri bize vermez ise(internet site ismini vermeme gibi) nasıl yapabiliriz, veya bu duruma karşı nasıl bir önlem alabiliriz. dilim dönüdüğünce anlatmaya çalıştım lütfen yardımlarınızı esirgemeyin.




  • Hocam siz hosting mi alacaksınız yoksa tasarım mı yaptıracaksınız tam anlamadım? Her halükarda kontrol sizde olacak şekilde hareket ederseniz sorun yaşamazsınız. Parasını verince kodlattığınız sitenin de hosting hesabının da kiracısı değil sahibi siz olacaksınız. Ama "biz bu işlerden anlamayız, hosting tasarım vs bir web tasarımcısı arkadaşta olsun, şifreler, alan adları vs o kontrol etsin" diyorsanız bence öyle yapmayın. En azından alan adı (domain adresi - www.siteniz.com gibi) mutlaka sizde olsun kontrolü. Hosting hesabının şifresi de sizde olsun. İstediğiniz zaman istediğiniz ülkeye, sunucuya taşıyabilirsiniz.


    Kafanızdaki proje ile ilgili alan adını mutlaka sizde olsun. Size tavsiyem budur. Girin godaddy.com'a alın kendi hesabınızda bulunsun. 10 Dolar gibi bir ücreti var. kafanız rahat olur. Hosting için de yedekleri almayı, lokalde tutmayı mutlaka öğrenin. Web sitesi taşımak artık 5 dakikalık iş. Yarın bir gün başka sunucuya taşıma durumu olunca da, taşınacağınız yer sizdeki yedekleri 3 dk'da atar. Yeter ki yedekler elinizde olsun.


    Elimden geldiğince anlatmaya çalıştım. İnşallah yardımcı olabilmişimdir.

  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.