Şimdi Ara

YENİ BİR İTOPYA REZALETİ (ÇÖZÜLDÜ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
253
Cevap
3
Favori
23.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
363 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 3. Edit ve SONUÇ: Arkadaşlar bugün itopya'dan aradılar ve para iademin gerçekleştirildiğini bildirdiler. Bu konuya yorum yaparak bana destek olan bütün arkadaşlara sonsuz teşekkür ederim. Forumun 13 senelik üyesiyim, kim ne derse desin bu forum aynı ilgi alanlarını paylaşan bir çok insanı bir araya getiriyor ve Türkiye'de eşi olmayan bir forum. Benim hiç bir sosyal medya hesabım yok, sadece forum hesabım var ve burada forumun gücünü gerçekten anladım. Sizlerin yardımı olmasa bu iade süreci ne kadar sürerdi gerçekten bilmiyorum. Ayrıca benimkinden farklı olarak başlık altına bir sürü iade rezaleti girildi, sadece itopya değil farklı firmalarla iade sürecinde sorun yaşayan ve hala yaşamakta olan arkadaşların yorumlarını okuyunca gerçekten çok üzüldüm.Buraya yazılan sorunlu iadeleri okuyunca insan Türkiye'de herhangi bir bilgisayar firmasından ürün almaya çekinir, o derece. Bize neler yaşatıyorlarmış haberimiz yokmuş. Son olarak benim Mesut Çevik'ten bir ricam olacak, burayı okuma ihtimalinin çok yüksek olduğunu düşündüğümden, Mesut bey lütfen bu konu ile ilgili bir video çekin, böylece benim gibi sorun yaşayan yüzlerce insanın problemleri hakkında farkındalık yaratmış olursunuz, bu iade süreçleri, değişim süreçleri, arızalı ürün süreçleri Türkiye'de kanayan bir yara. Girin bu konunun altına gelen yorumları okuyun, satıcıların bizleri nasıl mağdur ettiğini, ne tür oyunlar oynadığını okudukça siz de hayretler içinde kalacaksınız. @Speed-Step

    Merhaba arkadaşlar,
    Forumda bir çok itopya.com rezaleti başlığı açılıyor ve ilginç bir biçimde bu başlıklar yok oluyorlar. Ben de bugün başıma gelen ve bu kadar rezalet başlığına rağmen bu siteden alışveriş yapmamla ortaya çıkan bir maduriyetimden bahsedeceğim ki burayı okuyan ve bilgisayar parçası almayı düşünen herkes bu siteden uzak dursun.
    20 Nisan günü itopyadan bir klavye siparişi verdim ve 24 Nisan günü elime ulaştı, klavyeyi bağladığımda ledlerinin enteresan bir ses çıkardığını farkettim ve çağrı merkezi kapalı olduğundan mail aracılığıyla kendilerine durumu bildirdim. Şimdi gelelim dünyanın en saçma iade sürecine: itopyadan aldığınız ürünleri arızalı dahi olsa iade edecekseniz şöyle fantastik bir süreç izlemeniz gerekiyor;
    -itopya sitesinden siparişlerime gir ve iade talebi oluştur
    -itopya müşteri hizmetlerini ara ve 1 buçuk saat telefonda bekle
    -müşteri hizmetlerinden ups kargo referans kodu al
    -ups kargoya iade için başvur.
    Evet dünyadaki hiç bir sitede olmayan bu iade süreci aşamalarını izlerken, daha önce ekşisözlük, şikayetvar, donanımhaber,twitter gibi bir çok yerde bahsedilen bir saat civarı müşteri hizmetlerinin bağlanmasını bekleyip telefonun suratınıza kapatılması olayı tam olarak burada benimde başıma geldi. Virüsün bahane edileceğini zaten bildiğim için mail gönderdim, ki kendileri mail gönderebilirsiniz yoğunluk var yazmış, ama maile tabi ki cevap vermiyorlar.
    Siteden iade talebi oluşturup tam 1 buçuk saat boyunca telefonda bekledim, Ertuğrul isimli sevgi çiçeği bir müşteri hizmetleri temsilcisi telefonu açtı, bilgilerimi alıp evet talebinizi görüntüleyebiliyorum dedi. Ses tonundan konuşmasından telefonu bi fırsat bulup kapatmaya çalıştığı çok belli, eveledi geveledi bir şeyler söyledi, sizi teknik servise aktaracağım dedi, bu numarayı yapıp telefonu yüzüme kapatacağını çoktan daha önceki şikayetlerden okuduğum için önceden, hayır ben ups referans numarası istiyorum teknik servise bağlanmak istemiyorum iade için aradım dedim ve bir anda çat diye teknik servise bağladı.
    Tabi ki teknik servis diye bir şey yok. Telefon direk suratıma kapandı. Tekrar aradığımda sırada 90 kişi var dedi. 80 kişi varken 1 buçuk saat bekledim. 90 kişi varken kaç saat beklerim siz düşünün.
    Arkadaşlar bu siteden alışveriş yapacaksanız 10 kere düşünmenizi tavsiye ederim, kampanyalarına kanmayın, 50-60 tl fazla verin güvenilir bir siteden alın. Bir alışveriş sitesi kendini iade koşullarıyla belli eder. bkz: amazon
    Kısaca adamların vermeye çalıştığı mesaj şu, sen iade falan yapma bozuk aleti öyle kullan. Bu tamamen yıldırma politikasıdır, şark kurnazlığıdır.
    Arkadaşlar lütfen hem sistem kurmayı düşünen arkadaşların görmesi için, hem de itopyanın burayı okuması için konuyu öne çıkaralım.
    Donanımhaberle videolar çekiyorlar, haberler yayınlatıyorlar, bu tuzağa düşmesin hiç kimse.
    İtopya sitesi şuan bana sadece bir iade değil, ayrıca hayatımdan bomboş giden 1 buçuk saati borçlu. Kaldı ki yarın aradığımda kaç saat bekleyeceğim onu da Allah bilir.

    Kısaca: itopya sattığı sorunlu ürünü dahi iade almamak için bin bir taklalar atan, yıldırma politikası izleyen bir site, buradan alışveriş yaparken 10 kere düşünün.

    Edit: Destek olan arkadaşlara teşekkür ederim. Bazı konulara açıklık getirmek istedim çünkü az da olsa beni eleştiren ve inanmayan arkadaşlar olmuş.
    -Bir arkadaş dandik ürün alıp düzgün çalışmasını beklemekle suçlamış beni, "steelseries, razer, logitech almış sanki" gibi birşey demiş. Aldığım ürün zaten Steelseries Apex 5, an itibariyle 800₺.

    -Başka bir arkadaş 'tuzak' kelimeme takılmış inandırıcı gelmedi demiş. Tuzak dememin sebebi foruma reklamlar vermeleri, forumla işbirliği yapıp video çekmeleri vs., ayrıca böyle bir senaryoyu yazmam için şizofren tanısı yemiş olmam gerekir heralde, açın forumda, ekşide, şikayetvarda itopya konularına bakın, benim başıma gelen olay gibi yüzlerce şikayet var. Onlara bakmaya üşeniyorsanız bu konuya yorum giren arkadaşların yaşadığı sorunları okumanız da yeterli olacaktır.

    -"Kusura bakma ama sende de suç var, bunca rezalet başlığı varken neden ordan aldın" diyen arkadaşlar sonuna kadar haklılar, söyleyecek sözüm yok. En azından bundan sonra başka arkadaşlar sorun yaşamasın.

    -Son olarak gelişmelerden de bahsedeyim. Müşteri hizmetlerini dün 3. kez arayıp 55dk bekledikten sonra ulaştım ve referans kodu almayı başardım. 55dk telefonda beklediğimi söylediğimde temsilci "55dk. beklemiş olamazsınız çünkü o kadar bekleseniz telefon kapanırdı" dedi. Tartışmak istemedim, tek istediğim ürünü yollamak çünkü. Ürünü gönderdim ve gelişmeler oldukça konuyu güncelleyeceğim.

    Edit 2, İtopya'nın Cevabı: Firma yetkilisi mesaj gönderip özür diledi. Sorunun virüs nedeniyle oluşan yoğunluktan kaynaklandığını belirtmiş. Sipariş numaramı aldılar. Forumda daha önce sorun yaşayıp konu açan bir arkadaşa da firma yetkilisi tarafından böyle mesaj gönderilmiş ancak yine bir sonuç alamamış, bu yüzden biraz temkinli yaklaşıyorum hala. Yarın bir cevap gelirse sizi gelişmelerden haberdar edeceğim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yingyangtwinz -- 30 Nisan 2020; 21:29:32 >







  • kısaca özet geçiyorum;

    amazon.de sitesinden monitör almıştım 3-4 yıl önce. 1 adet ölü piksel çıktı. 1 adet.

    ben aramadım. sitelerine giriyorsunuz beni ara diye bir düğme var. basıyorsun. 10 saniye sonra telefon çalıyor.

    telefon çaldı. açtım. tek cümlem "monitör aldım 1 adet ölü piksel var". cevap "hemen geri gönderin lütfen, kargo ücretini ödeyin, dekontunu atın, size çek olarak yükleyeceğiz".

    bitti. bitti lan bitti.

    ama bu ülkede halkın yanında bir iktidar yok. adalet yok. klavye almış adamın iadesine gelene kadar insanlar ölüyor hak aranamıyor.

    o yüzden. ya herro ya merro...
    Monitör 1000 tl olunca sağı solu dökülmesi mi lazım? Başka bir siteden gamepower monitör sipariş ettim sistem toplarken kocaman yazmışlar samsung panel ölü piksel garantisi diye ürün geldi bi açtım 3 tane ölü piksel var. Kendileri ölü piksel garantisi diye ürün satıyor arayıp ne yapacağım dedim gönderin servis bakacak diyor. Ne servisi dedim prosedür böyle diyor. 2 haftada zor paramı aldım bir daha da bulaşmadım. Velhasıl monitör 500 lira da olsa saçma sapan problemleri varsa belirtilerek satılacak. Oraya yazsın ölü piksel var diye eyvallah. Ama sorunsuz ürün diye satarsa ona esnaflık değil dolandırıcılık denir
    Ben şunu anladım ağa bu tür siteler hep sıkıntılı,bu tedarikçilerden alışveriş yapılmaz.Belki mağzaşarın ve tedarikçilerin arasındaki fiyat farkı yüzünden bütçelerimiz sıkıntılı ucuza yöneliyoruz.Bunların hepsi çer çöp arkadaş ben bile akıllanmadım ki bütçe para meselesi ne yapıcaz 5 10 tl artırabilirmiyiz hesabı zaten diğer fiyat farkı adam ben sana gizmet veriyorum diye alıyor.Kingstın ram aldım hepsibuarada tedarikçi üzerinden baya fiyat farkı vardı.Ram bozuk çıktı Diğer ram sağlam olduğu için anlamadım velasıl orayı araştır buraya araştır şükür ankarada ki distiribütörü buldum kargo gidş prası cepten çıktı.Hallettim birdaha töbeee,logitec ses sitemi aldım daha yeni buda tedarikçi kargo geldi logitec etiketi yok açma kısmında en sinir olduğum şey siteye yazsana kardeşim bilelim parasını ödediğim ürünün neden etiketi sökülmüş teslim almadım.Velasıl kelam bunların indirim olayı yğzğnden defalarca forumda konu açılıyor.Bunlar bıkmadı,bizde almaktan bıkmadık.Mağzalarsa da sıkıntı oluyor ama bu hataların çoğu bizde de var.Servis raporu getir alayım diyor.Adamda haklı ğrünü alıp rafa koysa başka arkadaşa gidicek ayıplı mal vatan dan grundig aldım internet üzeri leş gibi görüntü var cayma hakkı dedim.Mağzaya teslim ettim.İade işlemi yapıldı tekrardan aldım.Sonuç olarak ucuz diye atlıyoruz sonra sürünüyoruz.Sağlam ve güvenilir yerden alışveriş yapın.Aldığınız ğrünün arkasında duran kişilerden temin edin.100 tl fazla olsun kafanız rahat etsin.Para kazanılır ama çektiğiniz stresin zararı hayatınızdan çalar birazda tüketici akıllanmalı sizler tercih etmezseniz bunlar batar işini iyi yapn ayakta kalsın SAYGILAR

    Edit:Asus cerberus klavye set aldım.Buda tedarikçiydi space tuşu bozuldu takılı kalıyordu.Asus müşteri hizmetlerini aradık.Servis yok dedi aldığınız yerler görüşün değişim yaparlar dedi servis tamir olayı yok dedik köpek gibi süründüm.Ürün geldi tamir etmişşer belli belirsiz ben bile afedersiniz düzüle düzüle öğrendim.Sizler asla tedarikçi boş beleş sitelerle uğraşmayın.
    Yukarıda bir arkadaş güzel yazmış. Herkes mürit olmuş kendine şeyh arıyor. Takip ettiği ve çok sevdiği yayıncı bir yeri veya bir markayı önerdi diye canı pahasına savunacak insanlar var. Yanlış.

    Eskiden de firmalar bu çakallıkları yapardı ama arada kendine bir fan kitlesi yaratıp gönüllü savunucu toplardı. Misal Çizgi Elektronik bana büyük bir yanlış yaptığında nereye yazdıysam orada linç edildim hatta küfür eden bile olmuştu. Neymiş efendim Çizgi Elektronik en sorunsuz firmaymış sorun bendeymiş. Niye? Çünkü zamanında adamın alt-orta segment bir ekran kartına sorunsuz değişim/iade çıkardılar diye... Muhteşem firma çünkü o kişinin işini gördü. Peki, benim sorunlu olduğu bariz olan HD5970'e neden değişim çıkmadı? Çünkü o kart o dönemki en pahalı karttı ve iade ederlerse işlerine gelmezdi. O zaman benim hakkım ne olacak? Bana yazık değil miydi? Doğal olarak hakkı yenen 1 kişiye firmanın gönüllü savunucusu 10 kişi çullanınca hata bende oldu.

    Varmak istediğim nokta şu: Firmalar dediğim gibi eskiden 5 tane kötü iş yaparsa 1 tane de düzgün iş yapar ve gönüllü savunucuları olurdu. Yeni firmalara bakıyorum da her işleri ofsayt olmuş. Zamanında, 2008'lerde 2009'larda bu forum gene canlıydı ve bizler o dönem canı yanan insanları linç etmek yerine firmaların kulağını çekecek işler yapsaydık bugün işletmeler bu kadar rahat davranamazdı.

    Böyle firmaları görünce hep Gold PC örneğini veririm. Az kişinin ahını almadılar, az kişinin canını yakmadılar. Ama sonunda batan kendileri oldu ve silinip gittiler.
    Adamın alıp sorun yaşadığı klavye zaten Steelseries. Sorun ile ürünün markası ve fiyatının ne alakası var. Satın aldığı yerin ilgilenmemesi ve sorun çıkartması için yakınıyor, üstüne suçlu çıkacak neredeyse.

    Ürünün fiyatına göre muamele ne demek ? 1000TL'lik monitör alınca komple sorunlu gelecek ve biz de kabul edeceğiz diye mi alacağız. 1000Tl az para mı. Asgari ücretli adam 2 hafta çalışıyor o paraya. Asus'un 20.000TL'ye sattığı 4K 144Hz IPS monitorü için de ışık sızması, ölü piksel şikayetleri var. O fiyata mükemellin ötesinde olması lazım o zaman.
  • iTopyadan sipariş vercektim bu olay beni biraz düşündürttü
  • Aldiginiz klavye alienware in 430liralik brown switch klavyesi miydi acaba eger oysa bu hafta gelecek hic kabul etmeyeyim geri gitsin.
  • konuda çok fazla iddia var ama hiç kanıt yok...
  • bu kaçıncı itopya konusu bilmiyorum ama galiba sorunları çözüldüğü için kaldırılmış olabilir, diğer konuları bilemeyeceğim, kendilerinden sadece alienware aw958 mouse almıştım geçen sene, stokta olmasına rağmen 4-5 güne anca göndermişlerdi. Ondan sonra da daha alışveriş yapmadım şu 1 senedir amazon ve incehesaptan çok alışverişim oldu. Amazon çok kurumsal sıkıntısız işliyor tüm sürecler, kara cuma günlerinde ise incehesap sağolsun beni yormadı o kalabalık zamanlarda bile aynı gün kargolarımı göndermişlerdi. tabi benim için 2009dan beri hiç sorun yaşamadığım firma olarak inventus ön plana çıkıyor ama onlarda da aradığım markalar pek bulunmuyor bu sıralar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ezicioyuncu -- 28 Nisan 2020; 0:47:32 >
  • Ben şunu anladım ağa bu tür siteler hep sıkıntılı,bu tedarikçilerden alışveriş yapılmaz.Belki mağzaşarın ve tedarikçilerin arasındaki fiyat farkı yüzünden bütçelerimiz sıkıntılı ucuza yöneliyoruz.Bunların hepsi çer çöp arkadaş ben bile akıllanmadım ki bütçe para meselesi ne yapıcaz 5 10 tl artırabilirmiyiz hesabı zaten diğer fiyat farkı adam ben sana gizmet veriyorum diye alıyor.Kingstın ram aldım hepsibuarada tedarikçi üzerinden baya fiyat farkı vardı.Ram bozuk çıktı Diğer ram sağlam olduğu için anlamadım velasıl orayı araştır buraya araştır şükür ankarada ki distiribütörü buldum kargo gidş prası cepten çıktı.Hallettim birdaha töbeee,logitec ses sitemi aldım daha yeni buda tedarikçi kargo geldi logitec etiketi yok açma kısmında en sinir olduğum şey siteye yazsana kardeşim bilelim parasını ödediğim ürünün neden etiketi sökülmüş teslim almadım.Velasıl kelam bunların indirim olayı yğzğnden defalarca forumda konu açılıyor.Bunlar bıkmadı,bizde almaktan bıkmadık.Mağzalarsa da sıkıntı oluyor ama bu hataların çoğu bizde de var.Servis raporu getir alayım diyor.Adamda haklı ğrünü alıp rafa koysa başka arkadaşa gidicek ayıplı mal vatan dan grundig aldım internet üzeri leş gibi görüntü var cayma hakkı dedim.Mağzaya teslim ettim.İade işlemi yapıldı tekrardan aldım.Sonuç olarak ucuz diye atlıyoruz sonra sürünüyoruz.Sağlam ve güvenilir yerden alışveriş yapın.Aldığınız ğrünün arkasında duran kişilerden temin edin.100 tl fazla olsun kafanız rahat etsin.Para kazanılır ama çektiğiniz stresin zararı hayatınızdan çalar birazda tüketici akıllanmalı sizler tercih etmezseniz bunlar batar işini iyi yapn ayakta kalsın SAYGILAR

    Edit:Asus cerberus klavye set aldım.Buda tedarikçiydi space tuşu bozuldu takılı kalıyordu.Asus müşteri hizmetlerini aradık.Servis yok dedi aldığınız yerler görüşün değişim yaparlar dedi servis tamir olayı yok dedik köpek gibi süründüm.Ürün geldi tamir etmişşer belli belirsiz ben bile afedersiniz düzüle düzüle öğrendim.Sizler asla tedarikçi boş beleş sitelerle uğraşmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-83A9DEA5A -- 28 Nisan 2020; 1:1:15 >




  • Kardes suc sende de var kusra bakma o site ile ilgili bir suru forumda sikayet var hic olumadknmi arastirmadinmi
  • Itopya dan hic alısveris yapmadım.Bir bilgim yok.
    Ama cogu birbirine benzer uygulama yapıyor.Hepsiburada Asus Arızalı Urunu Alıp Degisim Raporu verdigi halde 15 gunu gecti hala bekletiyor.

    Herkes bir firmayı elestiriyor toplamda hepsi elestirilmis oluyor.Normal Sartlar Altında ya da Normal Kosullar Altından bahsediyorum.
    Burada cok elestiriliyor mesela ama evime 5 dk mesafede Vatan var.30-40 TL fazla da olsa oradan alıyorum.Sorun oldugunda 5 dk yuruyup urunu teslim ediyorum.
    Yok Kadıkoye git Karsıya Git yok Kod Al yok Kargo Ucreti Ode Adamlara Ulastın ulasamadın derdi olmuyor.30 Lira fazla versem de sorun oldugunda cozumu kolay ve zahmetsiz oluyor.
  • www.amazon.com.tr üzerinden Amazon satıcısına ait ürünleri tercih ediyorum, TR'de olan çoğu firmadan kolay kolay bir şey almıyorum, rezillik diz boyu maalesef.


    İmla.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LEON-X -- 28 Nisan 2020; 1:28:7 >
  • Hyperchondriac kullanıcısına yanıt
    Steelseries Apex 5
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LEON-X

    www.amazon.com.tr üzerinden Amazon satıcısına ait ürünleri tercih ediyorum, TR'de olan çoğu firmadan kolay kolay bir şey almıyorum, rezillik diz boyu maalesef.


    İmla.
    İnşallah onlar da bozmazsa piyasada oldukça fazla müşteri kazanabilirler.
  • Benim anlamadım şey. İtopya ürünü satan. Ürün varsayıyorum ki Asus. Arıza var gidiyorsun asusa ürününü değiştir diyorsun ya da tamir et diyorsun. O da sana ürünü aldığın yere gönder diyor. Arkadaşım sen üretici firmanın servisisin. Adam da fatura var. Sen nasıl ürünü kabul etmiyorsun.

    Bu tedarikçi mevzularına geli ek olursak. Bunları devlet tüketici mahkemeleri sonuçları doğrultusunda aylık ve yıllık değerlendirmelere tabii tutmalı. Yıllık puanı kötü olanlara ek yaptırımlar uygulanmalı. Bunları askeriyede komutanların cimerden korktuğu gibi korkutmak lazım. Anladıkları dil bu çünkü. İnternetteki satış platformları hep bu tarz firmalarla doldu taştı.
  • @yingyangtwinz

    Alin ses kaydini 2-3 kez varsa mh yazisin. Koyun hepsini bir dosyaya yapistirin tuketici mahkemesini. Bosuna uzmeyin kendinizi boyle adi firmalar icin. Sorunu guzelce yazin, lehinize cikar direk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theVerge -- 28 Nisan 2020; 8:44:37 >
  • Gelmeyen siparişin para iadesi için 2 hafta uğraştırmışlardı. Bedava olsa yine bunlardan bir şey almam. adamlar yayıncı yemleyip onların ergen kitlesine hitap etmeye çalışıyorlar.ve bunu da başarıyorlar ki bu kadar sallama iş yapabiliyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuff88 -- 28 Nisan 2020; 9:5:12 >
  • yingyangtwinz Y kullanıcısına yanıt
    nasıl bir ses çıkıyor klavyeden?
  • Bizimde SSD'leri göndermemişler daha bekliyoruz bakalım.
  • Yok arkadaş, benim bu firmadan ilk alışverişim bir daha da olmayacak zaten. 30 - 40 TL ucuz diye buradan almak gibi bir ahmaklığa düştüm. Anakart CPU ve monitörü farklı farklı firmalardan almıştım hepsi elime ulaştı kasa ve diğer bileşenler için beylerimizi bekliyoruz. Tamam virüs var da bu firmanın geçmiş yorumlarına da baktım hep aynı terane virüs bahane... Özetle youtuberlara yapılan yatırımın plansız geri dönüşü neticesinde büyüme yapmış ama eleman eksiği olan bir firmadan öte değil artık benim gözümde.

    İptal edeceğim ondan da korkuyorum telefonlara cevap veren yok birde paranın peşinde koşacağız muhatab yok..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi identic -- 28 Nisan 2020; 13:59:12 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.