Şimdi Ara

Yeni Bir Alışveriş Sitesi Kurulsa İstekleriniz Ne Olurdu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
274
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba, soru başlıkta yazdığı gibi sıfırdan bir alışveriş sitesi kurulsa sizin bu alışveriş sitesinden beklentileriniz ne olurdu? Hızlı kargo, uygun fiyat... İstediğinizi yazabilirsiniz. Mesela ben x ürünü alırken buna bakarım ya da ben bir şeye bakmam fiyatı uygun olsun yeter mi dersiniz ? Ben şöyle bir teslimat istiyorum ama kimse sağlamıyor. Bunun gibi şeylerden bahsediyorum ilerleyen aşamalarda bu konu ile alakalı fikirlerim var çünkü bir bakıma tüketici yorumlarını ve isteklerini araştırıyorum. Ben de fazlaca internet kullanan birisiyim mevcut sitelerin eksiklerinin ve olumlu olan yönlerinin farkındayım ama akıl akıldan üstündür. Lütfen bu soruya şöyle bakın bir iş adamı elinde parası var ve tamamen tüketici odaklı bir proje yapmaya çalışıyor gibi bakın. Şimdiden teşekkürler cevaplarınız için.




  • Yeni üye olanlar için satın altıkları ilk 100 ürün bedava olsun.

  • Şu anda halihazırda var olan sitelerin en büyük sorunu "satış sonrası hizmetleri" dolandırıcılar bu sitelerde kol geziyorlar ve kullanılmış, Refurbished, iade edilmiş ürünleri sıfır diye satabiliyorlar, faturasız ürün, garantisi geçersiz ürün, kırık ürünleri kargoyu alırken baksaydın, inceleseydin uyanıklıkları ile satıyorlar... Marka tekstil ürünlerinde de çakma ürün gönderenler bol.

    Bu sorunlar yaşandığında alışveriş sitesi aradan çekilip tüketiciyi dolandırıcı ile baş başa bırakıyorlar ve karşı taraf her türlü çirkefliği yapıyor fakat asıl sorumlu olması gereken site/platform kör-sağır taklidi yapıyor... Bu yüzden alış veriş yaparken birkaç yeri birden kontrol ediyorum ve bir miktar yüksek ücret ödeyerek böyle bir durumda beni mağdur etmeyecek firmayı tercih ediyorum... Misal: Amazon.com.tr sayfasında bulduğum ürünlerde satıcı X firması ve fiyatı 90 lira olan ürünü almak yerine aynı ürünü satıcı amazon ve 100 liradan alıyorum...


    İlave olarak alışveriş sitesinde tüketiciye mutlaka kargo seçeneği sunulmalı, satıcının anlaştığı tek firmaya mahkum edilmemeli... Ben hangi kargo firmasıyla gelmesini seçebilmeliyim, evet tüm kargo firmaları rezil durumda ama bölgesel olarak daha iyi çalışan firmalar oluyor, benim mahallemde X kargo firması sorunsuz teslimat yaparken aynı firma başka bölgede rezil olabiliyor, bu yüzden de ben kendi mahallemde sorunsuz çalıştığım firmayı tercih edebilirsem çok büyük bir artı olur hem de bu kargo firmalarına daha çok disiplin getirir.





  • K110 kullanıcısına yanıt

    Yapıcı yorumun için teşekkürler.

  • elturco78 E kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle dikkate alacağım teşekkürler.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.