Şimdi Ara

Yeni Bilgisayar Aldım Bir Anda Performans Düştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
3.392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Monster Abra A5 v11.1 modelini aldım yaklaşık 1 ay önce. İlk 3 hafta çok iyiydi bilgisayar CS:GO'de 250-280 arası fps alırken 1 haftadır bir performans düşüşü oldu 3-4 gün önce 160 fps civarında gezerken bugün 80i zor görür oldum. Diğer oyunlarda da aynı şekilde düştü fps aşırı şekilde. Bilgisayar oyun haricinde de ara ara kasmaya başladı program açılışı, bilgisayar açılışı vs. olsun.
    Şu an baktım işlemcilerin 46-50 derece arasında seyrediyor ısınma da yok.
    Acaba sebebi ve/veya çözümü bilen var mıdır?

    i7 7700hq
    16gb ram
    64 bit
    windows10
    nvidia gtx1050



  • virüs olabilir.
  • Windows 10'un yeni güncellemesi biraz sıkıntılı.

    Bunun haricinde virüs, arka plan işlemlerine dikkat et.

    Bilgisayar alırken kullanıcılara antivirüs dağıtıyorlardı bildiğim kadarıyla.

    Malwarebytes Anti-Malware yükle. Protection ayarlarındaki "Scan for rootkits" seçeneğini aç. Veritabanını güncelle ve tarama başlat.

    Malwarebytes Anti-Malware:https://www.malwarebytes.com/mwb-download/

    Tarama sonucunda "Malware" yazarsa virüstendir büyük ihtimalle. Tehdit adını söylersin.

    Bilgisayar yeni olduğu için donanımsal bir sıkıntısı olduğunu düşünmüyorum.

    Çözülmezse temiz kurulum öneririm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Güç ayarlarını kontrol et öncelikle güç tasarrufu modu açık mı diye


    yoksa virüs taraması yap büyük ihtimal virüs işine benziyor

    buda olmazsa temiz bir format at

    en son donanımsal bir sıkıntı var mı diye baktır.
  • Büyük ihtimal laptop çok fazla ısınıyor ve cpu frekans düşürüyor. Herhangi bir program ile cpu ısısına bak. Isı 85 in üzerine çıkıyorsa ya monster a gönder ya da kendin fan temizliği yapıp macunları yenile.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eset32 ile tarattım virüs bulamadı. teşekkürler

    @KALEMLİK100

    arka planda bir şey çalışmıyor, W10 olması sıkıntı gibi ancak ilk günlerde böyle bir sorun yoktu ancak bilgisayarı açtığım ilk günden beri oyun veya internette gezinirken olsun 1 saniyelik takılma oluyor, format atmak kolay mıdır gidip bir bilgisayarcıya attırmam parça hırsızlığı tehlikesi yüzünden. teşekkürler

    @ayyas404

    Pil seçeneklerinde de bilgisayar yönetiminde de güç tasarrufu kapalı, oyuna girerken performans moduna alıp giriyorum, virüs yok gözüktü eset32'de, formatı ben de düşünüyorum ancak windows10'u geri nasıl yükleyebilirim sipariş ederken w10 kurulu gelsin demiştim format atarsam o da gitmez mi? teşekkürler.

    @PuSaT28

    Dediğim gibi laptop 1 aylık ve ilk hafta 7-8 saat oyun oynamıştım çok ağır oyunlardı ve oyun içinde baktığımda bile 72nin üstüne çıkmamıştı, zaten sıcaklık konusunda bir sorun yok bilgisayar ısınmıyor, 2 günde bir masayı ve bilgisayarın üstünden toz alıyorum zaten öyle bir şey olması da düşük bir ihtimal gibi. teşekkürler




  • butidontcare kullanıcısına yanıt
    ESET'i bilgisayarcı mı yükledi? ESET belki kasma yapıyordur. Zaten sahte antivirüs kullanıyorsan korumama ihtimali var. Hele bu ESET ise. En azından bir Malwarebytes ile tarat. Tehdit adını söyle. Karantinaya al ve dene. Olmazsa geri yüklersin karantinadan.
    Tarama ile çözülmezse Windows 10 ISO oluştur USB bellek ile. Sonra da ProduKey gibi bir programla ürün anahtarını öğren.
    Ya da sıfırlama ile yap ayarlardan. O daha kolay. Dizüstü ise batarya takılı olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 26 Nisan 2017; 13:8:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • butidontcare kullanıcısına yanıt
    o zaman virüs programını kaldır başka program ile dene ya da

    direkt win 10 format at usb ile nasıl atılır nette mevcut elindeki yazılım orjinal ise kodunu öğren kullanmaya devam et korsan ise sorun yok zaten doğrudan at
  • Hayır orjinal kod ile kendim yükledim. Bilgisayar geldiği ilk gün kurdum ESET'i ve oyunlarda kasma yapmıyordu hala onun yaptığını düşünmüyorum açıkcası.
  • butidontcare kullanıcısına yanıt
    Senin bileceğin iş.

    Şunları uygulamayı dene:https://blog.tamindir.com/windows-10-yuklu-bilgisayarinizi-hizlandirin_12299/

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hep diyorum oyun oynayacak adam laptop almasın diye kim bilir kaç milyar verdin o laptop'a ? Neyse almışsın bir kere güç seçeneklerine gir Performans moduna al asla şarjda iken kullanma sağlam yazılımlar ile virüs taraması yap önerim emsisoft anti malware , emsisoft emergency kit , zemana antimalware.Windows 10 son güncellemede maalesef sistemlere mıçtı sıvadı çok hantallaştırdı bilgisayarıları emin ol dediğim gibi çıkarsa son çare format atarsın başkada çözüm önerim yok maalesef

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşa virüs taraması yap diyorum; dinlemiyor ki. ESET'i savunuyor. ESET'in durumu az buçuk belli. Windows 10'un son sürümünü bir türlü çözemedim. Microsoft gibi bir şirket nasıl böyle bir hataya düşebilir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: KALEMLİK100

    Arkadaşa virüs taraması yap diyorum; dinlemiyor ki. ESET'i savunuyor. ESET'in durumu az buçuk belli. Windows 10'un son sürümünü bir türlü çözemedim. Microsoft gibi bir şirket nasıl böyle bir hataya düşebilir?

    ESET zaten sağlam bir yazılım değil her gördüğünü engelleyen her şeye virüs diyen bir program arkadaş anlamak istemiyorum sanırım.Windows 10 son güncellemeden sonra ciddi derecede hantallaştı masaüstü işlemlerinde bile ara sıra takılma donma yapıyor ayrıca oyun modu denen zımbırtı da işe yaramıyor en basit örnek vereyim oyun modu kapalı iken oyunları çok iyi kasma donma olmadan çok rahat oynuyorum oyun modunu aktif edince o oyunlardan eser kalmıyor klavye ve mouse lag'ı oluşuyor klavyedeki tuşları geç algılıyor mouse hareketlerini de geç algılıyor o yüzden kapalı konumda bende.Birde son olarak yine son güncellemeden sonra yine ciddi derecede Ram kullanımıda yükseldi böyle giderse Windows 8.1'e döneceğim sorunlarla uğraşmaktan sıkıldım.




  • Eset malwarelari gormuyor bilginiz olsun. Arkadasta full gpu kullaniminda perfornans asiri dusmustu oyunlarda. Farkli anti malware programlarindan biriyle temizledi ve duzeldi. Esetle birsey bulamamisti.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.