Şimdi Ara

Yeni Bedelli Askerlik Sistemi (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10.725
Cevap
114
Favori
1.075.863
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kules

    Merhaba arkadaşlar. Kafam aşırı karıştı. Benim tecilim 2020 Temmuz ayında bitiyor. Bedelli askerlik yapmak istiyordum. 31 Aralık son tarih diye biliyordum. Ama sanırım son başvuru tarihi 31 Ağustos, son ödeme tarihi 31 Aralıkmış. Ama internette arattığımda 2019 yılında sevke tabii olanlar için 31 Ağustos son tarihmiş. ((Ama bunlar içinde son ödeme 31 Aralık.. Fark ne o zaman)) Yani ben şimdi başvuru yapamacak mıyım? Bu bedelli askerlik kalıcı değil miydi? Bu son başvuru tarihi saçmalığı ne alaka?

    Akıbetimi merak ediyorum. Konuyla ilgili net bilgi sahibi olanlar yardımcı olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
    31 agustos uzun donem askere gitmek için son tarih,31 aralik 2019 bedelli askere gitmek icin son tarih,2020'de yine bedelli askerlik basvurulari alinacak anlamiyacak ne var bunda,teciliniz devam ettigine gore sikinti yok

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • “2019'da sevke tabi olup yoklaması bulunanlar 16 Temmuz-31 Ağustos 2019 tarihleri arasında e-Devlet veya askerlik şubesinden bedelli askerlik, yedek subay, yedek astsubay ve erbaş/er tercihlerini yapacak.”

    Haber sitelerinde yukarıda alıntıladığım bilgi yazıyor. 31 Aralık ise son ödeme tarihi olarak belirtilmiş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selamlar,

    Bedelli ay tercihlerini ne şekilde yaptınız? İlk olarak özellikle hangi aylarda gitmek için seçim yaptınız.
  • kules K kullanıcısına yanıt
    benim de durumum aynı, temmuz 2020'ye kadar tecilliyim, 31 aralık 2019'a kadar biliyodum başvuruyu. kaçırdık mı yani 2020'de gidemiyor muyuz bedelliye?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mr jingles

    Ben başvuruyu e-devlet üzerinden yaptım. Asal askerlik hizmetleri bölümüne girip ilk olarak bedelli askerlik seçeneğini işaretledim. İkinci olarak kurada çıkmazsa parayı alacağım askerlik şubesini sordu onu da seçtim, işaretledim. Bu iki işlem dışında direkt başvurunuz alınmıştır, ödeme beklemektedir, ödemenizi adı geçen bankalara yaptıktan sonra celp dönemi seçme işlemini yapablirsiniz yazısı geldi. Ve şuan orada kaldı, para yatırılmayı bekliyor yani.
    Tekrar kontrol ettiğimde 26.09.2019 a kadar askerlikle ilişiği yoktur(üni mezuniyeti sonrası iki yıllık tecil) yazısının 30.12.2019 a döndüğünü gördüm. Burada çoğu arkadaşın yazdığı gibi 31 ağustosa atmadı beni. Sebebini tam bilmiyorum ama sanırım ocakta yapılacak kura öncesi ona en yakın tarihe atmış olabilir sistem. Şuan sınıf ve tertibat bekliyor yazıyor.
    Bakalım, Eylül veya en geç Ekim gibi parayı yatırıp kalan işlemlere devam etmeyi planlıyorum inşallah.
    Merhaba, tecil tarihiniz değişti mi yoksa aynı mı kaldı ? @mr jingles

    Yeni başvuran ama parayı yatırmayan arkadaşlar, şuan tecil tarihiniz, askerlik durumunuz ne gözükmekte ? Bilgi verebilir misiniz ?




  • askerlik şubesi celp tercihi için kasım gibi gelin diyor? böyle bir şeyle karşılasan var mı ? bunun sebebi nedir ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ursaembrace

    benim de durumum aynı, temmuz 2020'ye kadar tecilliyim, 31 aralık 2019'a kadar biliyodum başvuruyu. kaçırdık mı yani 2020'de gidemiyor muyuz bedelliye?
    Hocam, olay çok net

    '' 2019'da sevke tabi olup yoklaması bulunanlar 16 Temmuz-31 Ağustos 2019 tarihleri arasında e-Devlet veya askerlik şubesinden bedelli askerlik, yedek subay, yedek astsubay ve erbaş/er tercihlerini yapacak.”

    Sizin 2019 yılında askere gitmeniz gerekiyor mu? Hayır. Yani siz eğer isterseniz bedelli askerliğe 31 Aralık'a kadar başvurabilirsiniz. Zaten 2019 yılı içerisine askerliğe tabi değilsiniz. Kasım celbinde normalde askere gitmesi gerekenler için Ağustosa kadar başvurmalı denmiş. Merak etmeyin. Açıp bakın sistemi hala zaten tercih yapabiliyosunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zedge08

    Merhaba, tecil tarihiniz değişti mi yoksa aynı mı kaldı ? @mr jingles

    Yeni başvuran ama parayı yatırmayan arkadaşlar, şuan tecil tarihiniz, askerlik durumunuz ne gözükmekte ? Bilgi verebilir misiniz ?

    Alıntıları Göster
    Hayır değişmedi hâla "30.12.2019'a kadar askerlik ile ilişiği yoktur. Erteleme nedeni sınıf ve tertibat bekliyor." yazıyor.
    Normalde üni mezuniyeti sonrası iki yıllık tecil hakkım 26.09.2019 tarihinde bitiyordu. Bu iki yıllık tecil hakkımı da, mezuniyet sonrası aile hekimine muayene olup o kağıdı askerlik şubeye verdikten sonra almıştım.
    Sanırım bundan dolayı 21 ağustosta bedelli için başvuru yaptığımda sistem tekrar yoklama falan istemedi. Direkt aldı başvurumu. Buradaki çoğu arkadaş gibi 30.08 e değil 30.12 ye attı sistem beni. Aynı şekilde duruyor, yaklaşık yirmi gündür değişmedi. Bedelli ekranında da ödeme bekleniyor şeklinde duruyor. Daha parayı yatırmadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu arada ziraat atm den Tc ile borcu sorguladım ve çıktı. 33.230 görünüyor ama son tarih vs. birşey yazmıyor. Gerçi belli zaten son ödeme 31 aralık. Ama daha erken yatırmayı planlıyorum inşallah, bakalım.
    Parayı yatıran arkadaşlar nasıl yatırdınız, direkt elden şubeden yatırılır sanırım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba tecilim haziran 2020 de bitiyor ne zaman başvurmam lazım acaba, şimdi bu bedelli olayı yasallaştığı için önümüzdeki sene de başvuralar devam edicek değil mi? 2020 haziran ayında da başvurabilir miyim? Yoksa şimdi başvurup da yine haziran da gidebilir miyim?

    Edit: Yukarıda benzer bir soru da cevabı verilmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sibumii -- 9 Eylül 2019; 16:13:57 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sibumii

    Arkadaşlar merhaba tecilim haziran 2020 de bitiyor ne zaman başvurmam lazım acaba, şimdi bu bedelli olayı yasallaştığı için önümüzdeki sene de başvuralar devam edicek değil mi? 2020 haziran ayında da başvurabilir miyim? Yoksa şimdi başvurup da yine haziran da gidebilir miyim?

    Edit: Yukarıda benzer bir soru da cevabı verilmiş.
    2020 senesinde bedelli askere gitmek istiyorsan 31 aralik 2019'a kadar bavurabilirsin,2020'de bir daha bedelli basvurulari alinacak ona basvurursan 2021'de gidersin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mr jingles M kullanıcısına yanıt
    merhaba, ben de sizin gibi şubeden bedelli askerliğe başvurdum. başta 30/12/2019'a uzatılan tecilim 31 Ağustos'a sonradan düştü.

    e-devlette, ASAL Askerlik Hizmet Tercih İşlemleri'ne tıkladığımda, "Askerlik şubesi üzerinden yapılan işlemler, şube üzerinden tamamlanmalıdır. En yakın askerlik şubesine müracaat ediniz." yazıyor, sizde de böyle mi. çok teşekkürler.
  • Arkadaşlar merhaba,

    Bedelli müracaatı yapmış olan ve bu yüzden sınıflandırılmış yükümlü konumunda olup parayı da aralık ayında yatırmayı planlayan var mı? Bu durumda biz sıkıntılı bir durumda mıyız? Kasım ayında bir sorun yaşar mıyız? Hâlâ belirsizlik sürüyor...
  • Benim tecilim haziran 2020de bitiyor, 2020deki bedelli başvuruları ne zaman başlar, hazirandan önce olur mu?
    2020de de bedelli için son odeme tarihi aralık 2020 mi olacak?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beoa291 -- 10 Eylül 2019; 12:2:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smlbthn S kullanıcısına yanıt
    Bedelli başvurunda sınıf ve tertibat bekliyor yazması gerekiyor diye biliyorum . Benim ki de seni gibi sınıflandırılmıştı. daha önceden tecil bozup tekrar tecil ettirdiğim için. Şubeye gittim düzelttiler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ücreti yatıran arkadaşlar. Celp tercihini kaç gün sonra yapabildi ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emrek34 E kullanıcısına yanıt
    Ödedikten 8 gün sonra sisteme düştü

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Castieello kullanıcısına yanıt
    teşekkürler :)
  • Arkadaşlar selam. An itibari ile havalimanından çıkış yaptım tecilim şuan 31 Ağustos görünüyor. Merak eden arkadaşlar vardı bu konuyu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beyler selam. Normalde ödeme beklenmektedir yazıyordu bende de. Parayı bugün yatırdım akşam bakayım dedim işlemleri baştan yaptırdı. Başvurunuz alındı dedi. Sonra yeniden ASAL Askerlik Hizmet Tercih İşlemleri'ne girdim 11. adımdan başlattı. Kaydet dedikten sonra yine başvurunuz alındı dedi ama ASAL Askerlik Hizmet Tercih İşlemleri'ne tıkladığımda işlemlere başından yani 1. aşamadan başlıyor.

    Eski mesajlarda bu sorunla karşılaşanlar vardı ama şimdi bulamadım. Bunun için ne yapmak gerekiyor?
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.