Şimdi Ara

Yeni Bedelli Askerlik Sistemi (314. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
10.724
Cevap
114
Favori
1.075.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
32 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 312313314315316
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Nisan tayfası arkadaşlar yeşillendirin biraz buraları. Neler olmazsa olmaz kaç tane fanila atlet vs alalım. Sizin son günleriniz sıcak geçti bizim tüm süremiz böyle geçecek ne öneririsiniz

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marrusia

    Hayir sgk var fakat askeriyenin yaptigi terhistennsonra 1 ay daha gecerliymis fakat ozelde gecmiyor pasifede alamiyoruz bunu sgk ya gittim konustum halledemedim.Bu arada uyuz degilim %99 alerjik reaksiyon oldu sanirim bocek vs isirigi.

    Alıntıları Göster

    1 Ay zaman varsa iyi hocam. Bir an önce süre bitmeden halletmeye bakın. Devlet vs. artık neresi oluyorsa.

    Gerçi pandemi yüzünden devletten randevu alsanız kim bilir ne zamana verecekler randevuyu  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UranosOrc -- 5 Mayıs 2021; 2:21:51 >
  • askeriyede çamaşır için file veriyolar mı? kişisel bakım malzemesi dışında bir şey götürmeye gerek yok sanırım

  • Arkadaşlar merhaba bende Mamak Mebs de bedelli 17-18 Mayıs tayfasındayım, benim sorum şu; anladığım kadarıyla bedelli süresi izin günü hariç ilden ile kışladan kışlaya 26-28 gün arası değişiyor. 26 gün yapanları da duydum. Benim aktif öğrenciliğim var ve final sınavlarını kaçırıyorum, mazeret hakkım var fakat onun tarihleri de çıkış tarihime çok yakın haliyle çok çalışacak vakit kalmıyor. Acaba oradayken erken terhis talebinde bulunabilir miyim? Bana 2 gün bile avantaj sağlıyor çünkü, 20 Mayıs son teslim tarihim olacak muhtemelen, terhisim girdiğim gün dahil olmak üzere mi 28/26 gün sürüyor. Yoksa 21 Mayıstan itibaren mi sayılıyor bir bilginiz var mı?


    Aslında aktif öğrencilik sebebiyle 1 ay ertelemek istedim fakat bu konuda Askeralma GM'nin kesin talimatı olduğunu pandemi nedeniyle yoğunluk olduğu ve kanundaki haller harici talepleri direkt red emri aldıklarını belirttiler. Bende kurcalamadım burada erkene çekenler olmuş sanırım benim durum daha farklı tabi o yüzden bu saatten sonra öyle bir imkanım da yok sanırım.


    Birde bizim kışlada askercell alma konusunda ısrarcı olduklarını falan duydum. Sim kartımızı cebimizde sokabiliriz diye düşünüyorum. Sıkıntı olan var mıdır? Akıllı telefon sokma konusunda pek rahat değilim. Ama mp3 falan ötüyor diyenler var. Mp3 sıkıntı olur mu?


    Malum Mayıs sonu ve Haziran başı Ankara nasıl olur illa yanına şunu alman lazım dediğiniz bir şeyler varsa da tavsiye alabilirim.


    Şimdiden teşekkürler


    Edit: Az daha unutuyordum. Arkadaşlar daha öncesinde olmuştu ama girişte 14 gün karantina vb. olmaz değil mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pizzato -- 6 Mayıs 2021; 23:15:22 >
  • Pizzato P kullanıcısına yanıt

    Merhaba bende Mayıs tayfasındanım. Benimde Ösym'nin düzenlediği ISG sınavım var. Normal şartlarda askere gitmeden önce sınav olması gerekiyordu ancak tam kapanmadan muhabbetinden dolayı ertelediler ve erteledikleri tarihte ben askerde oluyorum. Sınava gidip gelenlere normalde bir kaç gün karantina uyguladıkları için bedelli gidenlere sınav hakkı verilmiyor. Ölüm/doğum/babalık gibi olaylarda izin veriliyor sadece deniliyor.

    Girişte 14 gün karantina bedelli için geçerli değil. Hatta Youtube'da bedelli giden bir arkadaş Covid olsakta rutin günümüzün büyük kısmını yine yapıyoruz diyordu.


    Geç katılış ile ilgili şöyle bir video buldum belki faydası olur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONUR_345241 -- 8 Mayıs 2021; 2:43:31 >
  • ONUR_345241 kullanıcısına yanıt
    İlginiz için teşekkür ederim. Benim geç katılışla alakam yok aslında olabildiğince erken katılmam ya da erken çıkmam lazım. Bir şekilde halledicez artık. Çok geçmiş olsun size de

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • arkadaslar merhaba

    ben daha once hic askerlik icin muayene olmadim,kismetse yakin zamanda bedelliye basvurucam.

    birinci sorum:ben sirayla hangi adimlari yapacam yani ne zaman muayene olup parayi odemem gerekiyor,muayene icin e devletten mi randevuyu alacagim? yani askerlik subesine gitmeden e devletten halletmek istiyorum.

    ikinci sorum:parayi hangi asamada oduyoruz muayeneden sonra mi ve parayi online odeyebiliyor muyuz?

    iyi gunler herkese

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • @Pizzato Teşekkürler size de hocam.


    @red alert2 E-Devlet ten bedelli başvuru diye aratsan aslında her şeyi daha net görürsün bizim dememizle senin kafan daha çok karışabilir. Sistem zaten seni yönlendirecek. Daha önce tecil ettirenler aynı zamanda muayene oluyormuş ben olmadım bana muayene ol diyende olmadı. Eğer muayene olduysan sağlık ocağına gerek kalmadan E-devletten oturduğun yerden bedelli başvurusu yapıp paranı ödeyebilirsin.

    Muayene olmadıysan sistem seni bağlı bulunduğun sağlık ocağına yönlendirecek. Askerlik için muayene olacağını söyleyeceksin. Kalıcı bir rahatsızlığınız yoksa boy ve kilonuzu ölçüp oradaki hekiminiz askere elverişli olduğunu sisteme girecek. Kalıcı bir rahatsızlığınız varsa sizi askeri işlere de bakan konumunuza yakın bir devlet hastanesine yönlendirecek. Rahatsızlığnızın olmadığını ve sağlık ocağında işi hallettiğiniz varsayarak devam ediyorum.

    Hekiminizin verdiği onay sisteme hemen düşmeyebilir e-devlette aşama aşama izleyeceksiniz bunu zaten zamanı gelince. Onaylandığı zaman asıl bedelli başvuru ekranına erişiminiz açılacak. Hastalıklarınızı mesleğinizi mezuniyet bilgilerinizi falan gireceksiniz. 2022 nin hangi aylarında gitmek istediğinizi seçeceksiniz. Bütün işlemler tamamlanınca geriye kalan sadece başvurudan itibaren 2 ay içinde parayı yatırmak olacak. Haziran'da başvurursanız Haziran'da yatıracaksınız. 2 ay süre Mayıs ve Haziran için geçerli değil. İsterseniz Haziran'dan sonrada yatırabilirsiniz ama 6 ayda bir artış olduğu için güncel artan tutarı yatırmak zorunda kalırsınız.


    Burada birbirimize bu kadar çok soru sormamızın sebebi aslında sistemin yavaş işlemesi hemen düşmemesi ve bizlerinde acaba olmadı mı diye şüpheye düşmemizden dolayı oluyor veya rahatsızlıklardan ötürü hastaneye yönlendirilince biraz işler karışıyor.


    Parayı online ödeyebilirsin ben elimde parayla bankaya gitmedim. Ziraat bankası mobil bankacılıktan hallettim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ONUR_345241 -- 8 Mayıs 2021; 19:11:7 >
  • ONUR_345241 kullanıcısına yanıt

    tamamdir hocam cok tesekkur ederim bilgilendirici mesajiniz icin, biz gitmek istedigimiz ayı sececegiz ya onun gunu de belli mi hocam?


    ornegin ben nisani secersem nisanin 1 inden 30 una kadar belirsiz sekilde mi sececegim yoksa atiyorum nisan 5-10 arası seklinde belirli bir gün araligi var mi?


    hocam son bir sey daha soracagim bedelli askerlige basladigimda benim e devletteki askerlik durum belgesi sorgulamadaki askerlik durumum ne oluyor?

    yani tam o esnada belki ailemden birine vekalet araciligi ile bir okul kaydı yaptirabilirim,uni kaydi sirasinda da askerlik durum belgesi isteniyor malum bunun icin bu konuyu ogrenmem gerekiyor sizin bilginiz var mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • red alert2 R kullanıcısına yanıt

    Ay seçimlerinde gün seçimi yok hocam. Sadece sana 12 ay seçenek veriyorlar, onları kendi arasında sıralıyorsun ay olarak. 1. tercih ve 12. tercihe kadar en çok istediğinden en sona kadar.

  • garnet23 kullanıcısına yanıt

    hocam yani sectigimiz aydaki gün belirsiz degil mi?yani mart sectiysek martin 1 i de olabilir 30 u da? 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi red alert2 -- 11 Mayıs 2021; 4:23:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: red alert2

    hocam yani sectigimiz aydaki gün belirsiz degil mi?yani mart sectiysek martin 1 i de olabilir 30 u da? 

    evet. öncelik sırana göre 12 ayı sıralıyorsun, şansına hangi ay ve günler denk gelirse

  • victoribarbo kullanıcısına yanıt

    tamamdir hocam,cok tesekkur ederim cevaplariniz icin 


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bir sorum var.

    Sevk tarihi askerlik başlangıç tarihi mi? Covid testini 16-18 mayısta olursun demişti gişedeki çalışan, ama 18 Sevk tarihi gözüküyor. Problem olmasın sonra?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SkyTech74 kullanıcısına yanıt

    17'sinde covid testi olursunuz. 19'u zaten resmi tatil. Yol izninize göre 20 veya 21'inde teslim olacaksınız, problem yok

  • tucsonFL kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler hocam rahatladım valla

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SkyTech74 kullanıcısına yanıt

    Rica ederim. 800 km'ye kadar 1 gün yol izni, 800 km üstüne 2 gün yol izni veriliyor. Bulunduğunuz ikamete göre hesaplanıyor, bilginiz olsun

  • tucsonFL kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba Mamak Mebs okullarındayım bende.


    Şimdi anlamadıgım bi konu var silüs ne zaman çıkar. Test için tercih vs diyolardı


    hala bi değişiklik yok menülerde. Nasıl olucak bu işler biz hangi güne kadar bişey yapmadan


    bekliyecegiz bu şekilde. Son 2-3 gün at gibi koşturucaz bi oraya bi oraya.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: red alert2

    tamamdir hocam cok tesekkur ederim bilgilendirici mesajiniz icin, biz gitmek istedigimiz ayı sececegiz ya onun gunu de belli mi hocam?


    ornegin ben nisani secersem nisanin 1 inden 30 una kadar belirsiz sekilde mi sececegim yoksa atiyorum nisan 5-10 arası seklinde belirli bir gün araligi var mi?


    hocam son bir sey daha soracagim bedelli askerlige basladigimda benim e devletteki askerlik durum belgesi sorgulamadaki askerlik durumum ne oluyor?

    yani tam o esnada belki ailemden birine vekalet araciligi ile bir okul kaydı yaptirabilirim,uni kaydi sirasinda da askerlik durum belgesi isteniyor malum bunun icin bu konuyu ogrenmem gerekiyor sizin bilginiz var mi?

    Son sorun hakkında bilgim yok ancak tahminim terhis olana kadar sevk tarihin yazar diye düşünüyorum.

    Yani şöyle örneklendireyim ben 20 Mayıs'ta askere gideceğim ve şuan askerlik durum belgemde 18 Mayıs'a kadar bir sakınca olmadığı yazıyor. Terhis olana kadarda bu şekilde yazar bence.


    İlk soruna gelirsek size ay seçme imkanı sunsa da tamamen askeriyenin o an ki isteğine ihtiyacına bağlı bu durum. Ocak Şubat Mart. . . . . Aralık şekilde sıralayıp Kasım'a çıkanda oldu 2021 döneminde.

    Bende o şekilde sıraladım bana Mayıs çıktı şans yani. Bu senenin ilk bedellileri Nisan ayında gitti gelecek sene durumlar ne olur bilemem.

  • 
Sayfa: önceki 312313314315316
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.