Şimdi Ara

Yeni Başlayana Lensler Hakkında Bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yakın zamanda Nikon d3500 veya Canon 2000d ikinci el olarak almak istiyorum. Bu iki makina arasında çok kaldım fakat özellikleri yüzünden biraz daha Nikon’a yatkınım diyebilirim. İlk başlarda tabi ki kit lens kullanacağım fakat ilerleyen zamanlarda lens almak istersem diye sizlerden tavsiye almak istiyorum.

    Canon ile Nikon lensler arasında yüksek fiyat farkı var mıdır? Hangisi daha pahalıdır? İkinci el lens pazarı ve uyumluluk konularında hangi marka daha zengindir?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >



  • Selamlar, canon lensleri daha uygun ve daha yaygın ama ben bir Nikoncu olarak, o iki kamera arasında nikon'u almanızı öneririm.

    Lens tercih etme konusuna gelirsek, ezberden lens öneremeyiz, ne çekmek istiyorsunuz onu söylerseniz ona göre lens önerebiliriz.
  • AnacoN kullanıcısına yanıt
    Bu makinalar arasında en çok Nikon’a yatkındım. Daha hafif olması, bataryasının daha iyi olması, video da 1080p 60fps olması vs. Lakin öğrendiğim kadarıyla d3500’de AF motoru yokmuş bu yüzden alacağım her lensi AF’li seçmek zorunda kalıyormuşum bu da büyük fiyat farkı demekmiş. 0’dan başlayacağım için tabi ki uzun süre kit lensle gideceğim öğrenmek için ancak ileride lens almak istediğimde de Nikon AF’li lenslerin fiyatları üstüme büyük yük olur gibi geliyor. Bu konuda bana bir öneriniz olabilir mi? Yada benim bilmediğim ucuzlatıcı çözümler vs vardır belki?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O kadar pahalı değil AF'li lensler merak etmeyin. 2. elde uyguna birçok lens alabilirsiniz. İlla Nikon'un nikkor serisi lenste almanıza gerek yok, bir sürü muadil marka mevcut.
  • Beta kullanıcısına yanıt
    Merhaba imzamdaki konuda gerekli bilgi var.

    Tahminlerin aksine "alınabilir" lens sayısı çok sınırlı.

    Canonda 50mm 1.8
    Nikonda 35mm 1.8

    Var mesela

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AnacoN kullanıcısına yanıt
    Bu alternatif lens markaları nedir acaba? Bir fiyat araştırması yapayım. Yongnuo diye bir marka buldum mesela alternatif olarak. Nikon’un kendi lenslerine yakın bir kalitesi olur mu acaba?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bende yongnuo 50MM f1.8 lens var ve kalitesi bir hayli iyi. Ayrıca nikon için Tamron markası da lens üretiyor.
  • AnacoN kullanıcısına yanıt
    Anladım, gerçekten çok yardımcı oldunuz hocam. Teşekkür ederim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Rica ederim, nikon aldıktan sonra ilk işiniz 50MM ya da 35MM F 1.8 lens almak olsun, portre ve manzara çekimlerinde çok yüksek kalite artışı yaşayacaksınız kit lenslere göre. Çünkü bu tür prime lensler daha keskindir, daha net fotoğraflar çekebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.