Şimdi Ara

Yeni başlayan için araba önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar 27 yaşıma geldim ve ilk arabamı almayı planlıyorum.


    Planım bir araba alıp iyice trafiği ve sürmeyi kavradıktan sonra aracı değiştirmek.


    -yedek parçası bulunabilsin ve sanayiye abone etmesin yeterli.

    -biraz afilli gözükürse iyi olur tabi.



    ilk bütçem 250 idi fakat kendime güvenmediğim için (ben bu aracı kesin çarparım) 150ye kadar düşürdüm. İçime sinen olursa 10-20 arttırabilirim.



    (0 araba beklemiyorum tabi bu fiyat bandında 10-15 senelik arabalar anca. 206 veya 307 düsünmüstüm ilk (biraz şekilciyim galiba cabrio falan). Japon önerdiler lancer 1.5 invitelara da düştüm biraz. Ama farklı fikirler lazım. Uzun arabalar başlangıçta zorlayabilir diye içime de gölge düştü.



    Önerilerinizi bekliyorum şimdiden :


    (not: arabalarla ilgili bilgim 0+0 dır. Sürücü kursu hariç sürücü koltuğuna oturmadım. 27 yaşımda ilk kez arabalar hakkında bir şey öğrenmeye çalışıyorum bakalım.)




  • Başlama...

    Yol yakınken geri dön.
  • afilli göreceli kavram,

    sanayiye düşürmesin yedek parça bol olsun dersen

    fiat punto evo 1.3 multijet dynamic paket al üzmez. hem parça bol hem de şekil şükül donanım tamdır

  • Daft Punk D kullanıcısına yanıt

    o niye :(

  • Kardeşim, arabayı ne sıklıkla kullanacaksın?
    Daha çok şehiriçi mi, şehir dışı mı?
    Hangi şehirdesin?

    İhtiyaçlarını ve beklentilerini tam belirleyememişsin diye düşünüyorum.
  • Çarparım diye başlarsan zaten yanlış yaparsın Hocam.. İyi araba al, daha özenli sür..

  • Çarparım diye trafiğe çıkılmaz öncelikle, kaza sadece maddi zarar vermediğinden alışana kadar uygun yerlerde pratik yapılır. Sonrasında da kaza olacaksa bir anlık dalgınlık ile her yaşta ve yılların deneyimi ile bile oluyor.

    İşin maddi kısmına gelirsek iyi bir araç alın, büyük kazada daha iyi korur, küçük kazada da kasko onarımı yapar, eski araca yapılacak masrafı değer kaybı olarak cepten çıkarırsınız.

    Tercih kısmında ise detay vermeniz lazım. Otomatik gerekli mi, yıllık kaç km yapacak.
  • 206 yada 307 alırsan sanayiden çıkman zor olur. Japon Lancer alırsan yedek parça arayıp durursun, tavsiyem Punto al geç. hem parçası bulunur, hem nispeten daha dayanıklı, hem de şık görünümlüdür.

  • şu dönemde binilecek en iyi motorlu taşıt 50cc mobilet bozması motosikletler


    2 aracım var birini satmayı düşünüyorum mazot bugün 25 olacak.

  • @Paramedik 112 şehir içi olacak. Bir nevi öğrenmek için alacağım çünkü ehliyeti seneler önce aldım ve sürmeyi unuttum gibi bir şey. Manuel düşünüyorum ama güzel bir otomatiğe de hayır demem.


    Ve süreye gelirsek. Evde çalışıyorum zaten altımda ihtiyaç anında bir araba bulunsun diye alıyorum. Haftada 1-2 sürersem şanslıdır yani.


    İstanbuldayım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Spoderman -- 9 Mart 2022; 17:45:10 >
  • @Gökhan G. @SYE35 hocam yukarıda da belirttiğim gibi arabayı haftada 1-2 sürerim belki de sürmem bile. o yüzden az kullanacağım bir araca öyle bir para yatırmak biraz fuzuli geliyor.

  • Fazla kullanmayacaksın ve kısa bir süre sonra da belki daha düzgün bir araba isteyeceksin. Akaryakıt ve otomobil fiyatlarının devamlı artmasından dolayı fazla para vermeni tavsiye etmem fakat karar yine de senin tabi.
    Arabaya alışmak için manuel alman daha iyi olur. Otomatik her şekilde kullanılıyor zaten.
    Şehir içi kullanacağın için turbo dizel alma. Düşük bütçe ile turbo dizel aracın çıkaracağı arızalar maliyetini yükseltir.
    Asgarî pert olmasın; hava yastığı, kemer, şasi, direkler sağlam olsun. Boya ve değişene takılmadan motor, şanzıman, ön takım, diğer masraf çıkarabilecek lastik, fren gibi parça ve sistemlere bakarak ikinci elde hızlı satılabilecek bir araba alman daha iyi olur.

    Symbol, Linea, i20, Getz, Focus, Astra aklıma gelenler. Sahibinden.com'da modelleri incele; şekil, donanım, fiyat olarak hoşuna gidenleri yaz yine istişare edelim. Modele karar verdikten sonra uygun aracı bulmak kalıyor.
  • Acemiliği atacak en güzel araçlar punto ya da Palio.
  • Peugeot alırsan sanayiden çıkmazsın diyen tiplere pek takılma, onların %90 nı peugeot marka araca bile sahip olmayan kişiler. Diğerleride ezbere konuşanlar ve dökük peugeot alıp sonra sanayiden çıkamayanlar. 4 sene önce 206 aldım almadan önce banada böyle dediler ancak 4 senedir bakım dışında sanayiye yolum düşmedi allaha şükürler olsun. Fakat peugeot alacaksan 307 öneririm 206 küçük fakat tipi şekil.
  • Hocam cidden üstteki arkadaşın dediği gibi yol yakınken geri dönün başlamayın. Trafikte araba kullanmayı bilmeyen bir sürü kişi var.

  • Ben de yeniyim ve ağırlıklı şehir içi kullanım için, otomatik düşünüyorum. Bütçe 60 bin, iyi fırsat olursa borçla 10 daha yükselebilir. Biliyorum, çok az ama elde bundan fazlası yok. Acelem yok, birkaç ay daha beklerim ama fiyatlar bekler mi bilemem. Öte yandan yakıt fiyatları da uçmuşken nasıl yürütürüm diye düşünmüyor değilim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 19 Mart 2022; 22:31:20 >
  • Tam otomatik bir hatchback alırsan kolayca kullanırsın , dikkatli sağa sola arkana bakarak kullan gerisi şans işi artık

  • 2020 clio alacağım galiba son durum oyle duruyor
  • mitsubishi lancer sanayiye düşürmez cok dayanıklı kaliteli güzel araba ama parça bulamazsın. tavsiye linea olur. vur kır parçala için acımaz hızlı satarsın. selam verdiğin anlar parçası bulunur.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.