Şimdi Ara

Yeni balığın akvaryumun dibinde durması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Akvaryum/balıklarla alakalı hiçbir bilgim yok. Elimize 2 küçük (muhtemelen biri tetra, diğeri daha büyük cinsi belirsiz) ve bir akvaryum, bir de sanırım su filtreleme motoru geçti. Akvaryum boyutları 40'a 20 gibi duruyor. Biz de akvaryumu ofise yerleştirdik orada duruyorlar.


    Sıkılmamaları için akvaryuma 1 tetra ve 1 neon aldım. 2 tane de ot şeklinde dekorasyon yerleştirdim. Bu kısma kadar bir sorun yok. Sonrasında ilk 2 balıktan büyük olan kadar bir boyda, ön yarısı turuncu, kuyruk tarafındaki yarısı siyah olan cinsini hatırlamadığım bir balık ekledim. 

    İlk zamanlarda bir sorun yoktu. Ancak bu yeni balık şimdi akvaryumda özellikle aynı noktada dibe çöküp duruyor. Biraz araştırma yaptıktan sonra hasta olabileceğini düşündüm ancak özellikle aynı yere gidip durma sebebini anlayamadım. Elimle korkutup hareketlendirmeyi denedim (ne kadar doğrudur bilmiyorum) ancak tepki vermedi. En son panikleyip ölme ihtimalinden korkup elimi akvaryuma sokup yakınlaşınca gidip akvaryumda bir tur attı sonra aynı yere gidip dipte durmaya başladı. 

    Bunu yazarken yerinden kalktı 5 cm kenara yattı yine. Sadece solungaçları hareket ediyor yatarken.


    Diğer 4 balıkta bu sorun yok. Sebebi ne olabilir? Çözüm için ne önerirsiniz?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • 40'a 20 küçük bir akvaryum. O akvaryumda çok fazla balık türü bakmamalısın. Bitki seklinde dekorasyon demişsin, anladığım kadarıyla plastik bitki. Suya salınım yapar o plastik. Gerçek bitki dururken plastik zaten hiç mantıklı değil. bahsettiğin balık da muhtemelen hasta.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.