Şimdi Ara

Yeni Audi A4 Hakkında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Yeni a4'ü biliyorsunuz. Henüz çok yeni bir otomobil. Forumda ve audi bölümünde de pek bilgi yok. Sanırım satışlar çokta parlak değil. Çünkü yüksek fiyatlara çıkınca tahminim o ki 3 ve c serileri şanzıman-motor ve arkadan itiş faktörleriyle daha çok tercih ediliyor.

    Benim beğendiğim bir otomobil. Baz donanımlı c ve 3 serilerine göre hem daha donanımlı hemde daha ucuz olduğu için aklımı kurcalıyor şu sıralar. Fakat DSG den dolayı kendimi bu araç için ikna edemedim. Aracı en az 5 yıl kullanacağım. Motor gücü 150 beygir olduğundan dolayı garanti uzatma ücretide bir hayli fazla. Kaldıki a4 için bütçeyi de zorlamış olacağımdan, 2 yıl standart garanti ile almak durumunda kalacağım.

    Özellikle bu araçtaki dsg şanzıman konusunda fikirlerinizi bekliyorum. Bu şanzıman passat'taki 7 ileri kuru kavrama ile birebir aynı mı ?

    Aşağıya aldığım teklif formunu ekliyorum. Donanımları benim için yeterli. Fiyat 132.000. Aynı aracın sunroof'lusu ise 138.000 bin. Ben alırsam sunroof'suzunu alırım. Aracın model yılı 2016.

     Yeni Audi A4 Hakkında.







  • Passatla aynı 7 ileri şanzıman , muhtemelen dsg den kavrama arızası yaşarsınız , motora gelince sıkıntı yaşamazsınız heralde bizde 1.4 tsı 160 bg olan motor var 35bin km de herhangi bi sıkıntı çıkmadı daha , bu arada 30 binde kavrama değişimi sırasında servis danışmanıyla baya samimi olduk bana dediği bakımları zamanında ve yetkili serviste yaptırırsanız aracın garantisi bitse bile 5 sene boyunca kavrama parasın ödemezsiniz sadece işçilikle ilgili bir ücret ödersiniz demişti uzatılmış garanti konusunda iyice araştırın ben olsam boşuna uzatılmış garanti almam



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dsg35 -- 12 Mart 2016; 18:39:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim bildiğim 7 ileriyle aynı.ve dsg yle aynı .saatli bomba.uzak durmak lazım.keşke şunu değiştirse vw grubu.
  • Dsg arizasi mekatronikin yuksek isidan yanmasidir. Bu olay artik. Bununla ilgili cok fazla yanlis bilgi var. "Kavrama" ise kullanima bagli olarak belli bir omru olan bir parcadir ve 10 sene de olsa bu parcanin omru dolunca degismesi gerekecektir.

    Hee bu foruma sorarsan araci bugun alirsin yarin mekatronigin yanar oburki gunde kavraman biter fakat durum bu degil ne yazikki.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marmaratic M kullanıcısına yanıt
    Abi merhaba. Her ne kadar yeni a4 ü sevsem de dsg biraz kullanıcıya bağlı bir şanzıman. Mercedes c1 80 ve BMW 3 Serisi de başlangıç fiyat olarak aynı noktalarda neredeyse.

    Mesele sana kalmış ben olsam tercih etmezdim galiba. Bütçen 130 bin gibi bir rakam ve arada kalmış biraz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fiyat 150binlere yaklaşınca 320i ed'den daha çekici bir araç yok açıkcası.
  • Valla üstat 138 u veriyonuz biraz daha ekleyin 150-155 civarina e 180 alin. Eski kasa yeni kasa muhabbetini bi yana koyuarsak parasını hakeden baska arac yok.

    Dsg yi kullananlar bilir ancak bu korku ile 5 yil yaşanmaz sanırım. Ustelik ailenizle Allah korusun yolda kalma ihtimaliniz var. 2 sene olsa riske girilebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeni a4 guzelde hocam farlar led olmassa pek farki yok. o gündüz ledleri fark yaratiyor zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dsg ye saatli bomba diyenlerin %99 unu okumuyorum bile bırak ciddiye almayı..
    Ulan kaç tane dsgli vag araç aldım bi tanesi arıza yapmadı.. Ben ballıyım bi tek yani şimdi?
    Bunlar tam kahve muhabbeti artık ya...

    Xerox un toneri bitince değişmesi gerekiyomuş abi alınmaz xerox demekle aynı şey bu muhabbet..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asoz

    Dsg ye saatli bomba diyenlerin %99 unu okumuyorum bile bırak ciddiye almayı..
    Ulan kaç tane dsgli vag araç aldım bi tanesi arıza yapmadı.. Ben ballıyım bi tek yani şimdi?
    Bunlar tam kahve muhabbeti artık ya...

    Xerox un toneri bitince değişmesi gerekiyomuş abi alınmaz xerox demekle aynı şey bu muhabbet..

    Zaten sen arıza yapmıyor diyorsan yapmıyordur, herkez alabilir VW, DSG sorunu diye bişi yok hiç bozulmuyor, yazanlarda yalan yazıor kahvede yazıyor senin dediğin gibi...
  • Sizin c200d siparisiniz vardı sanırım. Kurduğunuz kombinasyon güzeldi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Siz yorumlara bakmayın. Aracı test edin hoşunuza giderse alın. Ben görünüşünü begendim. Siz passatla kiyaslayanlara bakmayın. Araç yola çıkınca yere oturması sessizliği konforu passatla Basar.

    Bmw 150 den başlıyor ve çok boş. 1-2 opsiyon eklerseniz 160 o rahat bulur. Bmw 3 bana konforsuz geldi. Çok spor ve sert bir araç.

    Mercedes c dizel alınır. Ama benzinli motoru çok eski Teknoloji. Gücü az ve çok yakar.

    Stronic otomatik dsg den farklı.biri yatay diğeri yatay yerleştirilmiş. Stronic biraz daha az arıza veriyormuş. Garanti konusunda duyduklariniz doğru.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şu a4'ü merak edip bir ara gidip bayide bakayım en iyisi.

    İkinci el düşünürseniz 2015 düşük kilometreli donanımlı 3 serisi falan da alınabilir o bütçeyle.

    Açıkcası audi'de bence bir tarz eksikliği var. Yani mercedes gibi ya da bmw gibi karakteristik bir marka değil bence. DSG şahsen beni vazgeçirecek bir şanzıman değil ama audi'ye bindiğimde bir eksik hissediyorum. Yani ne biliyim ne o mercedes'teki elit hava, ne de bmw'de ki sportiflik yok gibi geliyor bana. Quattro olunca Audi kendini buluyor ama o da 1.4 motorda yok tabii ki.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar öncelikle herkese değerli fikirlerinden ötürü teşekkür ederim. Benim için çok güzel fikir alışverişi oluyor. Malum etrafımızda bu konuları konuşabileceğimiz pek kimse yok. Sağ olsun forumdan bir arkadaşta özelden bana a4 için aldığı uygun fiyatı söyledi. Yarın onun fiyat aldığı bayiyi de bir arayacağım. Aslında benim aklımda bir araç daha var ama onu eğer satılmadan alabilirsem aldıktan sonra sizinle paylaşacağım. Şimdilik bende kalsın ki o araç için fikirlerim değişmesin.



    @vetenes

    Gördüğün gibi şuan iki arada bir deredeyim ama 2 hafta içerisinde çözeceğim bu işi bürokratik bir aksilik yaşamazsam.

    Bütçe benzinli araçlar için tam 130 bin. Buraya kadar zorlayabilirim, fazlası başka şeylerden kısmama sebep olur. 130 binede alabileceğin c180 style'da ön arka park sensörü ve led farlar yok. Park sensörü neysede, led veya zenon önemli benim için. Ekletmeye kalkarsamda 4 ay sıra yazıyor peşinen. E 320i ed desen Türkiye paketine 140 bin diyorlar. Sunroof eklesen 146. Şundan 2 ay önce ağzına kadar dolu sportline araçlar 143 bindi, ne olduda bu fiyat böyle arttı yani.

    a4'se boş donanım olmasına rağmen sunroof dışında bir eksik yok. Yani cazibesi orada ortaya çıktı benim için. Zaten fiyatı uygun olmasa düşünmezdim.

    @Lord Sparhawk

    Benzinli için 130 binin üzerine çıkamıyorum maalesef.

    @juke sero

    Dostum çıkamıyorum ah bir çıkabilsem zaten.

    Benide en çok korkutan senin söylediğin şey. Eşim kullanırken falan yolda bırakır lanet ettirir beni sonra. Şangırtı sesi falan oluyormuş değişim zamanı, giderim servise yok değiştirmeyiz derler uğraş dur sonra.

    @spinattimyalnizliga

    c200d bayiye geldi, kuzu kuzu yatıyor. Satış danışmanı arkadaşım 10-15 gün daha tutacak benim için aracı. Aslında gücüm yetse başka araba düşünmem. Hani al 10 yıl bin deriz ya aynen öyle bir araba oldu benim için. Mavi renk led paketli bir c200d style. Gel gelelimki 2016 fiyatı çok arttı ve benimde tam tersine bazı harcamalarım olduğundan bütçem daraldı. Ben sipariş ettiğimde kur şimdikinden yüksekti ve fiyat 145.000 idi. Şimdi kur daha düşük olmasına karşın fiyat 152.000. Üstelik kredi faizide 0,89'dan 1,09'a çıktı. Bu aracı çok istiyorum ama beni çok aşırı zorlayacağı için bencilce hareket edemem.

    Fotoğraflarıda ekleyeyim bu kadar bahsetmişken.

     Yeni Audi A4 Hakkında.
     Yeni Audi A4 Hakkında.




  • Marmaratic M kullanıcısına yanıt
    madem öyle abi a4 çok mantıklı olur. 130 bine Passat bakmaktansa gidip a4 güzel tercih.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ilk mesaja sığmadığı için sizlerede değerli fikirlerinden ötürü teşekkür ederim.

    @l0chness

    İşlevselliği daha önemli benim için dostum. Baz pakette bile xenon plus farlar standart. Ben zenonun aydınlatmasından memnunum. Arka stoplar halojen olmasaydı iyiydi tabi.

    @dsg35

    Bende bakımları garantiden yaptırdığım sürece sorun olacağını sanmıyorum ama oturduğum şehirde vw bayisinin servisi audi'lere de bakıyor. Yani yoğun bir servis ve müşteri memnuniyetinin çokta yüksek olacağını sanmıyorum. Buda biraz endişelendiriyor. Mekatronik olayınıda açıklar mısın hocam. Onun aslı astarı nedir


    @zotacing

    Söylediklerine katılıyorum bende ama bir önceki mesajımda da anlattığım gibi, giriş seviyesinde donanım fiyat olarak en uygunu a4.


    @BenGiDeR

    Sıfır almak durumundayım maalesef. Tarz hakkında söylediklerine katılıyorum. Fakat audi'de zaten kendini bir konuda en iyi olarak değilde, her konuda iyi olarak konumlandırmaya çalışıyor. Yalnız iç mekan konusunda açık ara c ve 3 ten daha çok beğendim yeni a4'ü. Dışarıdanda s line ve mavi renk kurtarır paçayı. Onunda fiyatı çok artar tabi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: vetenes

    madem öyle abi a4 çok mantıklı olur. 130 bine Passat bakmaktansa gidip a4 güzel tercih.

    Enes sana pm atıyorum biraz sohbetine ihtiyacım var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Marmaratic

    quote:

    Orijinalden alıntı: vetenes

    madem öyle abi a4 çok mantıklı olur. 130 bine Passat bakmaktansa gidip a4 güzel tercih.

    Enes sana pm atıyorum biraz sohbetine ihtiyacım var.

    Bekliyorum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marmaratic M kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. A4'ün fiyatı fena değil premium ve o donanım için. Ama uzun vadede şanzıman gözünüzü korkutabilir... C200d şahane görünüyor, umarım imkanlar elverir de istediğiniz aracı alırsınız.
  • spinattimyalnizliga kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim dostum durumu iyi özetledin. Bakalım zaman bize ne gösterecek.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.