Şimdi Ara

Yeni Audi A3 (MQB) -ANA KONU- (435. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.226
Cevap
148
Favori
674.135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 433434435436437
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • aydancan A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim yorumunuz için.

    Bu motor sorunlu olduğu bilindiği halde 2 yıl boyunca satılmaya devam etti. Bu süreçte araç satın alanlar denek olarak kullanıldı ve motor üzerinde iyileştirmeler yaptılar. Hala yapılan iyileştirmeler var, 2017 aracıma 2019 Ekim ayında yüklenen motor yazılımı örneğinde olduğu gibi.

    Kervanı yolda düzmeye devam ediyor olabilirler. DSG ilk çıktığında da kullanıcıların ne sıkıntılar çektiğini hepimiz biliyoruz. Yolda kalanlar, mekatroniği değişenler, kavraması titreyenleri unutmadık. Henüz yeni yeni DSG sorunlarını çözmüş gibi gözüküyorlar.

    Şimdi ben size sorayım o zaman :) Zamanında bu kadar kronik sorunları olan DSG ile devam ettiler mi? İyileştirme sürecinde canı yananlar canları yandığı ile kaldılar mı?

    Tekrar belirtmek isterim. İmkanınız varsa şu anda uzak durun, niyetiniz ciddi ise de çok derinlemesine bu işi araştırın. Verdiğimiz paralar risk alınacak düzeylerde değil.
    En kötü senaryoyu değerlendirin, ihtimal dahilinde olduğunu bilin lütfen.
    Yaşayacağınız sorunlarda servisin hiç bir bilgisi olmayacağı gerçeğini kabullenin.
    Servisin işleri geçiştirmeye çalışacağını, herşeyin çok normal olduğunu söyleyeceğini kabullenin.
    Bu motor sorunları çözülene kadar sıkıntıyı çekecek olanın sizler olacağını, VW AG grubu için ise çok güzel bir test kullanıcısı olacağınızın farkına varın lütfen.




  • db3 kullanıcısına yanıt
    Aslında düz vites ile DSG birbirine çok uzak sayılmaz güç aktarma açısından. Sonuçta baskı balata var ikisinde de. Tam otomatik olsaydı sorun hiç farkedilmezdi.

    Eksoz emisyonunu sağlamak için yaptıkları nedeniyle düzensiz çalışıyordur muhtemelen.

    1.6 dizel motoru yeni kasada geitrmiyorlar mesela. 2 litre motorda 115 beygir gücünde versiyon koymayı yeğlemiş. Muhakkak 2 litre motorun emisyon sınırı daha yüksektir 1.6 litreye göre. Yeni normlar firmaları zorluyor. En çok da VAG grubunu. Belki Mercedes gibi başka firmadan motor alma yoluna gider ilerde
  • eapantherea kullanıcısına yanıt
    Belli ki Variable Geometry Turbocharger altyapısını tüm model gamına yansıtacaklar, şu anda VW AG'ye baktığımızda her yerde 1.5 motor. Uzun bir zamandır da geliştiriyorlar.

    Size katılıyorum, yeni modellerde sorunu gidermeye çalışıyorlardır. Aksi bir durum da beklenemez. Peki gerçekten giderildi mi? Uzun vadede VGT veya motorun herhangi bir komponentinde sorun görmeyeceğimizin bir garantisi var mı?

    Ingolstadt Ziyareti Nisan 2019
    2019 Nisan ayında iş için Munich'te bir fuara katılmıştım. Sonrasında farkettim ki AUDI merkezinin bulunduğu Ingolstadt 1 saat uzaklıkta. Bu yüzden oteli de Ingolstadt'da ayarladım ve tüm planlarımı yaptım.

    Müsait olduğum bir gün Audi fabrikasını ziyarete gittim. Türkiye'den geldiğimi ve bazı sorunlarım olduğunu, konuyla ilgili mühendislik veya satış sonrası hizmetler kim varsa görüşmek istediğimi belirttim. Haklı olarak içeri almak yerine ilgili kişilerin iletişim bilgilerini verdiler ve ek öneri olarak da Ingolstadt'da bulunan merkez servise, Audi Center'a yönlendirdiler.

    Audi Center'daki servis elemanı Raphael Rahme ile görüştüm. Türkiye'de kimsenin bir sorundan haberdar olmadığını, böyle bir sorunun var olup olmadığını sordum. Şu anda 1.5 motorlu araçlarda konfor sorunu ile ilgili geri dönüşler aldıklarını, Audi'nin sorunu kabul ettiğini ve üzerinde çalıştığını, sistem üzerinden ise motor sorunlarıyla ilgili bilgilere erişilebileceğini söyledi.

    Hatırlarsanız Türkiye'de serviste kimsenin haberi olmadığı, herşeyin düzgün çalıştığı, vites geçişlerinin yığılmaların çok normal olduğu bir konu. İngiltere ve Avrupa'nın geri kalanında araçların iade edilmesine kadar varan bir konu. Türkiye'ye döndüğümde servise anlattım, çok acı bir durum, hiçbir şeyden haberleri yok ve test sürüşlerinde de anlamıyorlar. Pardon, daha da acısı, anlasalar da anlamıyorlar.

    Nisan'dan Ekim'e kadar ise Audi Almanya'dan öğrendiğim kadarıyla servistekilere anlatmaya çalıştığım, üzerine çalışılan motor yazılımının gelmesine ve yüklenmesine çalıştım çabaladım.

    Dikkatinizi çekiyorum Audi Almanya Servisi'nden öğrendiklerimi Audi Türkiye Servisi'ne anlatmaya çalışıyordum.




  • db3 kullanıcısına yanıt
    Hocam bu konu ile ilgili ve bilgili bir mühendis olduğunuz için size bir şey sormak istiyorum.

    Sadece merak ediyorum.Ben 2019 Temmuz'da aldığım 1.5 TFSİ otomatik sportback aracımı Aralık ayında sattım.

    Araç otobanda 130 lara geldiğinde gaz pedalında titreşim ya da vibrasyon diyeceğim bir problem oluşuyordu.
    Bu hızlara kadar en ufak bir şey yoktu.
    Direksiyonda milim titreme vs. olmuyor idi.
    Rot,balans vs. yapıldı.
    Servis test sürüşünde problem yok bu normal dedi.

    Siz ne dersiniz?
    Teşekkürler,selamlar.
  • db3 kullanıcısına yanıt
    Hocam haklisiniz, bir cok kullanici farkinda da olmayabilir bu sorunlarin daha once bahsettiginiz gibi. Ben zaten kil adamim ama bir yandan da ins hissetmem diyorum. Her turlu alacagim araci uygun fiyatta kaldigi surece, en kotu satarim modundayim. Ama kullanirken can sikmasi kotu olur acikcasi.

    Bir de dogusun satis sonrasi destegi borusan kadar olsaydi, bu ulkede audi farkli yerde konumlanirdi. Dogusun kusurlarinin herkes farkinda ama katlaniyoruz 4 halkanin hatrina

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aydancan A kullanıcısına yanıt
    Hocam fikrimi söyleyeyim,

    Öncelikle kendi aracımda böyle bir durum ile karşılaşmadım.

    Bahsettiğiniz ise gaz pedalının rezonansı ile ilgili duruyor. Belirli frekanslarda, yani belirli motor rpm'i veya araç hızlarında bazı titreşimler farkedersiniz araçta. Dikkat etseydiniz belki farklı hızlarda farklı yerlerde daha titreşimler görecektiniz. Ama gaz pedalı ile direkt temasta olduğunuz için en farkedilebilir o olmuş.

    Şu anda çalıştığım firmada ürettiğimiz araçlarda, yaptığımız tasarımların doğal frekanslarını olabildiğince motorun çalışma aralığından uzaklaştırmaya çalışıyoruz. Örnek vermek gerekirse, motorun max. rpm'i 2300rpm ise, motorun oturduğu şasinin doğal frekansını 2300rpm'den daha yukarılara taşıyarak çakışma ihtimalini ortadan kaldırmak için tasarım değişiklikleri yapıyoruz. Otomobillerde yolcu konforu çok daha önemli bir konu olduğu için yapılan çalışmaların da çok daha detaylı olduğuna eminim. Örnek olarak, aracın yolda ilerlerken yarattığı titreşim frekansının insanda mide bulantısına yol açacak frekanslardan uzak olmasına bakıyorlarmış, vb.

    Ne kadar düşük ihtimal de olsa araçtan araca farkedebileceği gibi, kullandığınız lastiğin aracın doğal frekansına yapacağı etki bile fark edebilir diye düşünüyorum. Sizin şanssızlığınız da bu olmuş olabilir.




  • https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=142003342

    Arkadaslar 1.5 icin sayfa kurmuslar, orayi takip ederseniz 1.5 kullananlar veya kullanmis olanlar olarak daha faydali olur bilgileriniz-tecrubeleriniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eapantherea -- 15 Şubat 2020; 0:4:45 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • konu çok ilginç bir yere geldi. bizim şirket araçları 1.6tdi golften 1.5 benzinliye geçecek. bakalım nasıl maceralar yaşanacak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forever eagle kullanıcısına yanıt
    Yarin bir gun de mild hybrid 1.5, sonra da plug in hybrid 1.5, sonra da komple elektrik zorlayarak gecirecekler. Bu elektrikli arac isinin kullanici istekleri dogrultsunda oldugunu da sanmiyorum.

    Vergilendirmeyi emisyona gore planlayanlar her kimse, bu elektrikli araci one surup cok albenili gosteren de odur. Simdi de resmen zorla geciriyorlar elektrige. Gerizekalilar ordusu tum dunya. Sanki o elektrik uretilirken de %100 verimli donusumle uretildi ve sifir emisyon yapti! Bence yeni vergi sistemi getirsinler dogayi cok onemsiyorlarsa! Desinler ki hem araclarda emisyon istemiyoruz, hem de aracin tukettigi-kullandigi tum urunler veya uretilirken kullanilan tum malzemelerin vs. bastan asagi hepsinde emisyon istemiyoruz desinler.

    Ben ne anlamisim petrolden elektrik uretip de aracta verimli olmaktan. Amac emisyon dusurmekse, direk g-tron arac cikardi audi, koy her yere cng dolum istasyonu, cng yaksin millet cok basit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eapantherea -- 18 Şubat 2020; 9:6:0 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • merhaba arkadaşlar. 2018 model manuel 1.6 TDi A3 ile aranıza katılıyorum.
  • arkadaşlar bu A3 Sportback'lerdeki kronik rüzgar sesi sorunu bende de mevcut. 80'den sonra sol ön camdan baya ıslık gibi bir ses geliyor. Bunun çözümü yok mu?
  • sonradan Hız Sabitleyici taktırmak istedim ama servis 700 TL işçilik istiyor. İnanın 2300'lük parça fiyatı gözümde değil ama 700 TL işçilik ücreti bana yüksek geldi. Yoksa ben mi abartıyorum?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: snoppy

    sonradan Hız Sabitleyici taktırmak istedim ama servis 700 TL işçilik istiyor. İnanın 2300'lük parça fiyatı gözümde değil ama 700 TL işçilik ücreti bana yüksek geldi. Yoksa ben mi abartıyorum?
    1750 TL montaj dahil.
    https://www.sahibinden.com/ilan/yedek-parca-aksesuar-donanim-tuning-otomotiv-ekipmanlari-yedek-parca-audi-a3-8v-2012-2019-cruise-control-hiz-sabitleyici-el-gazi-771521710/detay/




  • A3 1.5 sportbcak arayışı içerisindeyim. Fakat sport ve desing paketler arasında kararsız kaldım. Test sürüşü yapma imkanım da olmadı. Desing paket (göreceli olarak) dış tasarım olarak daha albenili duruyor. Özellikle kullanılan parlaklık paketi kromajlar ile. Fakat sport pakette kullanılan koltuklar ve halen kullandığım A4 te de kullanılan sürüş modu seçimi ile gelen yelken modu olarak adlandırılan aracın uygun anlarda kendisini boşa alması özelliği sadece sport pakette mevcut. Tek endişem alçaltılmış spor süspansiyonlar. Aracı eşim kullanacağından bu süspansiyonların konfordan çok uzak tabiri caizse takır tukur olmasından korkuyorum. Bu iki aracı da deneyimleyen arkadaşlar fikir beyan ederse minnettar kalırım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eylcn E kullanıcısına yanıt
    Daha once makyajsiz kasa s-line a3 kullandim.spor suspansiyon spor yaylar fln cok sertti sehir icinde sokak aralarinda fln sikinti oluyordu.onu sattik suan makyajli a3 var buda sport paket 15 mm alcaltilmis ama yine cok sert 3.20 ied kullaniyorum stock 18 “ jant var run flat lastik var gayet konforlu.a3 17” jantli ama daha sert.design hic kullanmadim ama sport bence baya sert suspansiyonlar yuzunden



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icecube_fb -- 20 Şubat 2020; 21:8:16 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • eylcn E kullanıcısına yanıt
    Sportback kullanıcısıyım, direkt olarak söyleyebilirim ki konfor aramayın :) Üstelik benimki gibi dunlop sport maxx lastiklerle gelirse yoldaki hemen her şeyi gerçekten hissediyorsunuz. Eşiniz kullanacak madem konforu seçin derim. Ben spor tarzda bir araç sevdiğimden, yüksek süratlerde daha iyi tutuş aradığmdan hiç düşünmeden sportback almıştım.
  • snoppy kullanıcısına yanıt
    Hocam bu yaz yeni lastik almayı düşünüyorum 1.5 TFSI Sport için.

    Dunlop Sport Maxx'lerden sonra aklımda Pilot Sport 4 var. Aslında Pilot Sport 4s düşünüyordum ama Türkiye'ye 17" için gelmeyecek sanırım.

    Bir taraftan da Dunlop'lardaki sessizliği aratır mı diye düşünüp Primacy 4 veya benzeri bir sınıf mı alsam diyorum.

    Var mı bir fikriniz, ne dersiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi db3 -- 21 Şubat 2020; 8:8:17 >
  • Selamlar, 2015 model sedan ambiente aracın ön ızgarasını krom yaptırmak istiyorum servis yapar mı acaba

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • aydancan A kullanıcısına yanıt
    Ben de almayı düşünüyorum. Model ve fiyat belirtirmisiniz

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • db3 kullanıcısına yanıt
    Bence pilot sport 4 cok iyi bir tercih, tyrereviews i inceleyin, lastik testlerinde noise seviyesi dusuk olanlardan genel ortalamada iyi puan alan lastiklere yonelin madem sessizlik sizin icin onemli.

    Su an genel anlamda en iyi lastikler en son takip ettigim kadariyla pilotsport4, asymmetric5, premiumcontact6, pzero pz4,ventus s1evo3 olmasi lazim. Ben kisisel tercih olarak 1. Numarada pilotsportu, 2 numarada ya asymmetric5 ya pc6 tercih ederdim. Yanlis hatirlamiyorsam bu saydiklarim icinde en sessiz olani da pilotsport4 olmasi lazim (sportmaxx rt2 den bile sessiz veya benzer olmasi lazim) Yine sessiz ve iyi bir lastik olarak da falken azenis fk510 vardi.

    Acikcasi benim tavsiyem tr yollarina da uygunlugu ve fiyat dusuklugu acisindan conti olurdu, ama fiyat farki onemli degilse michellin olurdu

    Soru bana degildi ama fikrimi belirttim, umarim yararli olmustur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eapantherea -- 23 Şubat 2020; 23:42:45 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 433434435436437
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.