Şimdi Ara

Yeni Audi A3 (MQB) -ANA KONU-

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9.226
Cevap
148
Favori
674.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • -Konu güncellenmiştir-

    Bu konu sedan hariç her modeli içermektedir. A3 hayranı veya sahipleri burada buluşsun. S3 ve RS3 modellerinde Quattro stardartken, normal A3 modelleri standart olarak önden çekişli fakat Quattro opsiyonu mevcut. Bu arada coupe modeli Euro NCap'ten 5 yıldız almış durumda. S3 Coupe ve Sportback modelleri tanıtıldı, RS3 modeli yakında tanıtılır.

    A3 Coupe Tanıtım Filmi:



    A3 Sportback Tanıtım Filmi:



    A3 Coupe Görselleri:

     Yeni Audi A3 (MQB) -ANA KONU-


     Yeni Audi A3 (MQB) -ANA KONU-


     Yeni Audi A3 (MQB) -ANA KONU-


     Yeni Audi A3 (MQB) -ANA KONU-


     Yeni Audi A3 (MQB) -ANA KONU-


     Yeni Audi A3 (MQB) -ANA KONU-


    A3 Sportback Görselleri:

     Yeni Audi A3 (MQB) -ANA KONU-


     Yeni Audi A3 (MQB) -ANA KONU-


     Yeni Audi A3 (MQB) -ANA KONU-


    Yeni A3 LED Sistemi:



    İç Mekan Görselleri:

     Yeni Audi A3 (MQB) -ANA KONU-


     Yeni Audi A3 (MQB) -ANA KONU-


     Yeni Audi A3 (MQB) -ANA KONU-


     Yeni Audi A3 (MQB) -ANA KONU-


     Yeni Audi A3 (MQB) -ANA KONU-


    S3 Coupe:

     Yeni Audi A3 (MQB) -ANA KONU-


     Yeni Audi A3 (MQB) -ANA KONU-


     Yeni Audi A3 (MQB) -ANA KONU-


     Yeni Audi A3 (MQB) -ANA KONU-


    [simage]http://foto2.arabam.com/GaleriHaber/Content/Images/Gallery/Photos/Photo/8164/640/480/1/2013-Audi-S3-30[2].jpg[/simage]

     Yeni Audi A3 (MQB) -ANA KONU-


     Yeni Audi A3 (MQB) -ANA KONU-


    S3 Sportback:

     Yeni Audi A3 (MQB) -ANA KONU-


     Yeni Audi A3 (MQB) -ANA KONU-


     Yeni Audi A3 (MQB) -ANA KONU-



    S3 Coupe Motor Özellikleri: 2.0 Litre - 296 hp - 380 NM - 0-100: 5,1sn (Otomatik) - Quattro Çekiş Sistemi (S3 Sportback'te ayn motor ve şanzımana sahip.)

    A3 Motorları ve Özellikleri:

    Dizel:

    1.6 TDI - 105 HP - 250 NM detayları bulamadım.

    2.0 TDI - 150 HP - 320 NM - Ort. Tüketim: 4,6lt - 0-100: 8,4sn

    2.0 TDI - 184 HP - 380 NM - Ort. Tüketim: 4,3lt - 0-100: 7,4sn

    Benzinli:

    1.4 TFSI - 122 HP - 200 NM - Ort. Tüketim: 5,3lt - 0-100: 9,3sn

    1.4 TFSI - 140 HP - 250 NM - Ort. Tüketim: 4,7lt - 0-100: 8,4sn

    1.8 TFSI - 180 HP - 250 NM - Ort. Tüketim: 5,6lt - 0-100: 7,3sn

    6 ileri manuel şanzıman her modelde standart. Yine her modelde olmak üzere 6 ve 7 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzıman seçilebiliyor. Ülkemizde 7 ileri stronic seçeneği sunuluyor sadece.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donnaiolo -- 29 Mart 2013; 16:45:59 >







  • A3 size göre pahalı gelebilir, ben de @Kuray hocam ile aynı düşüncedeyim bu konuda. Tüm araclar pahalı bu paralar verilmez dediğimizde cümlede itiraz edecek bir sorun gözükmüyor. Ancak A3 pahalı dediğimiz zaman neye göre pahalı sorusu beraberinde geliyor. A3 alacak kisi zaten gidip Fluence düşünmez. A3 alacak insan araçtan keyif almayı seven insandır. Sürüşünden imajindan keyif almak ister. Bu kullanici kitlesi Volkswagen AG araçları, Audi - BMW - Mercedes arasında geçiş yapmayı düşünür. Ben Fluence mı alayım Civic mi alayım Corolla mı alayım diye düşünmez. Bu noktada fiyat karşılaştırması da Renault Grubuna değil BMW veya Mercedes'e kayar. Daha önce de söylediğim gibi bu demek değildir ki Renault - Honda - Toyota alınmaz araçlar veya kötüler. Hayır; sadece kullanıcı beklentileri farklı. Misal işe gidip gelirken sirket Fluence'ını kullanıyorum ancak haftasonu aile ziyaretine veya gezmeye çıkarken kendi A3 Sedan'ımı. Çünkü Fluence sadece bir ulaşım araciyken ve bu amacla iş görürken kendi aracımı kullanmaktan keyif alıyorum. İç mekandaki malzeme kalitesi, aracın sürüşü ve marka imajı hoşuma gidiyor. Bir önceki aracım olan GOLF'ü de böyle keyif alarak kullanıyordum. Bu konu başlığındaki pek çok arkadaşımız ben dahil 2013 - 2015 yılları arasında GOLF vb araçlarını yenileyerek A3 Sportback veya Sedan'a transfer olduk. Bazı arkadaşlarımız araya BMW sikistirarak A3'e geçti. Bu araçlardan sonra ya araç büyütüp D Segmenti Passat veya A4'e geçeceklerdir yada 3 serisi - C Classe gibi araçlara geçeceklerdir. Durum böyle olunca birbiriyle benzer beklentileri olan insanların elmalar ile kiraz veya kivileri karşılaştırması da söz konusu olamaz. Kiraz pahalı ancak elmaya göre değil. Kendisine göre pahalı. Elma ayrıca pahalı. Bu nedenle araç fiyatları yüksek " hemfikiriz " - A3 pahalı " hemfikir değiliz " .
    Hocam hız sabitleyici konusunda uzmanım sayılabilir. 6 7 bin km yolu çeşitlil bölgelerde ve mevsimlerde hız sabitleme ile kullandım.
    İlk olarak sabitlenen hızı aşmayışı ve motoru frenleyerek dizginlemesi olağanüstü bir özellik. Radardan ve saçma sapan tehlikelerden sizi koruyor. Zaten siz yokuş aşağı uzunsa yakıt tüketimi sıfıra iniyor. Eğer illa hızlandırmak istiyorsanız kolu ileri doğru itip geçici devre dışı bırakabilirsiniz.
    Daha önce de bir arkadaş tasarruf konusunu sormuştu. İyice bir emin olayım öyle yazayım demiştim.
    Şimdi şöyle bir durum var örneğin aracı 120 ye sabitlediniz. Düz yolda giderken sorun yok sizin ayağınızdan daha dengeli gaz vererek yakıt tasarrufu sağlar. Ancak yol yokuş ise tırmanma esnasında aracı 120 km ile götürmek için yakıt sarfiyatını artırıyor. Normalde ayakla gaz verseniz arabayı bayıltabilirsiniz, 110 la çıksın deyip abanmayabilirsiniz vs vs tasarruf yaparsınız.
    Ben hız sabitleyicisini keyif ve rahatlık için kullanıyorum. Oyuncak gibi arabayı sürekli elimle kontrol ediyorum. Hızlandır kes yavaşla hatta dur 🛑 bile hız sabitleyici ile gayet keyifli. Işık’lardan bununla kalkıyorum. Dsg ile uyumlu şekilde istisnasız tüm araçları geride bırakıyorsunuz.
    Son olarak özetle bu motorlara sahip araçları gazın altında yumurta taşırcasına hassas sürerseniz gayet ekonomik. Ama Benim gibi kafaya takmazsanız ortalamanız şehirlerarası 5,3 litre ile 5,8 arası gezer ( hız sabitleyici açık ve yakıt ekonomisi düşünülmeden) yok illa az yaksın derseniz yavaş kalkışlar rampalarda gaz kesmeler ani hızlanmalar olmadan 4,6 ya kadar inebiliyor.
    Bana göre çok zevkli ve işlevsel bir donanım başkasına göre boş bir aparat olabilir.
    2014 ekim ayında aldığım araç ile ilgili ben de deneyimlerimi aktarayım;

    - 2014 yılı ekim ayında kayseri'den 1.6 tdi otomatik dizel ambiante + advanced paket zenon farlı sedan versiyonunu 102.500 tl'ye aldım.

    - 2017 yılında 65.000 km'de şanzıman arızası verdi ve yolda kaldım. Çekiciyle servise götürdüm. Aracın garantisi bitmişti. Önce kavrama değişecek dendi. Sonra mekatronik de değişecek dediler. En sonunda komple şanzıman değişti. 2017 yılı itibariyle 31.500 tl fatura bedelinde işçilik ücreti dahi alınmadı serviste. Bundan dolayı 5 yıldır hala yetkili serviste bakımlarını düzenli yaptırıyorum. Diğer yaşanan Örnekleri gördüğüm ve bildiğim için bir nevi kendimi borçlu hissediyorum.

    - Şanzıman dışında hiçbir sorun yaşamadım. Aracım ilk günkü gibi. Gösterge paneli, vites kenarı gibi küçük yerlerdeki jelatinler hala duruyor. Çok km yapmama rağmen Titiz kullanıyorum.

    - Şehir dışı 110 km sabit hızla ortalama yakıt tüketimi 4.0 lt civarı. Şehir içi ise 5.5-6 lt arası. Bugüne kadar bir depoyla şehir dışı maksimum 1150 km şehir içi 800 km gittim. Depo hacmi 42 lt.

    - Start stoplu aracın aküsü, balataları ve diskleri hala değişmedi. Sorduğumda daha götürür diyorlar. Aracım 142.500 km'de bu arada.

    - Son bakımda triger kayış seti ve devirdaim su pompasını değiştirdim. Bakımla beraber 3100 tl gibi bir rakam tuttu. Başka bir servis 4400 demişti.

    Aklınıza takılan bir soru olursa cevaplayabilirim.
    Belli ki Variable Geometry Turbocharger altyapısını tüm model gamına yansıtacaklar, şu anda VW AG'ye baktığımızda her yerde 1.5 motor. Uzun bir zamandır da geliştiriyorlar.

    Size katılıyorum, yeni modellerde sorunu gidermeye çalışıyorlardır. Aksi bir durum da beklenemez. Peki gerçekten giderildi mi? Uzun vadede VGT veya motorun herhangi bir komponentinde sorun görmeyeceğimizin bir garantisi var mı?

    Ingolstadt Ziyareti Nisan 2019
    2019 Nisan ayında iş için Munich'te bir fuara katılmıştım. Sonrasında farkettim ki AUDI merkezinin bulunduğu Ingolstadt 1 saat uzaklıkta. Bu yüzden oteli de Ingolstadt'da ayarladım ve tüm planlarımı yaptım.

    Müsait olduğum bir gün Audi fabrikasını ziyarete gittim. Türkiye'den geldiğimi ve bazı sorunlarım olduğunu, konuyla ilgili mühendislik veya satış sonrası hizmetler kim varsa görüşmek istediğimi belirttim. Haklı olarak içeri almak yerine ilgili kişilerin iletişim bilgilerini verdiler ve ek öneri olarak da Ingolstadt'da bulunan merkez servise, Audi Center'a yönlendirdiler.

    Audi Center'daki servis elemanı Raphael Rahme ile görüştüm. Türkiye'de kimsenin bir sorundan haberdar olmadığını, böyle bir sorunun var olup olmadığını sordum. Şu anda 1.5 motorlu araçlarda konfor sorunu ile ilgili geri dönüşler aldıklarını, Audi'nin sorunu kabul ettiğini ve üzerinde çalıştığını, sistem üzerinden ise motor sorunlarıyla ilgili bilgilere erişilebileceğini söyledi.

    Hatırlarsanız Türkiye'de serviste kimsenin haberi olmadığı, herşeyin düzgün çalıştığı, vites geçişlerinin yığılmaların çok normal olduğu bir konu. İngiltere ve Avrupa'nın geri kalanında araçların iade edilmesine kadar varan bir konu. Türkiye'ye döndüğümde servise anlattım, çok acı bir durum, hiçbir şeyden haberleri yok ve test sürüşlerinde de anlamıyorlar. Pardon, daha da acısı, anlasalar da anlamıyorlar.

    Nisan'dan Ekim'e kadar ise Audi Almanya'dan öğrendiğim kadarıyla servistekilere anlatmaya çalıştığım, üzerine çalışılan motor yazılımının gelmesine ve yüklenmesine çalıştım çabaladım.

    Dikkatinizi çekiyorum Audi Almanya Servisi'nden öğrendiklerimi Audi Türkiye Servisi'ne anlatmaya çalışıyordum.
  • ÜFffffff bayağı kötü ya, bir VAG_sever olarak ciddi hayal kırıklığına uğradım... Insan biraz yeni BMW 1'e bakar da örnek alır yahu
  • bu ne lan
  • ben beğendim bence güzel olmuş.
  • A1 in büyütülmüş versiyonu olmuş.Keşke göstergeleri biraz daha farklı yapsalarmış....Kasada da öyle radikal değişiklikler yok gibi....
  • Vites kolu da mikrofona benzemiş.

    İçi rezalet, şuan ki A3 çok daha iyi bu konuda.

    Dıştan ise, önden şuan ayıramıyorum A4'e mi,A5'e mi,A6'ya mı benziyor diye. Çünkü onlarda birbirinin aynısı.

    Arkadan ise güzel.
  • 1 serisinden kat kat güzel olmuş.İçide sade ve çok şık duruyor.

    Birtek arka tasarımı çok hoşuma gitmedi A1 e benzemiş.Onun dışında harika.
  • kokpit çok güzel olmuş ama sadece benim gözümemi çarptı bilemem ama çakmaklıgın oldu yer çok kötü duruyor insan oraya 2 tuş daha koyar
  • dış resimler resmi foto değil ps,iç mekan rezalet.
  • Memeleri ayri hatun olmus o havalandirma kanallari...
  • İçi berbat olmuş batırmışlar resmen.
    Ben hiç beğenmedim.Dışı ise bildiğimiz audi tasarımı.
  • Bence gayet guzel. Son derece sade, gosterissiz. Kaliteli malin alacali bulacali tasarima, gosterise ihtiyaci yoktur. Ne zaman cok isiltili, oyle binbir dugmeli, renkli oyuncakli bir kokpit gorsem biliyorum ki altinda baska kaygilar var. Daha kaliteli ile ancak o sekilde rekabet edebiliyor...

    Bu kokpit tam bana gore. Daha bile sade olabilirmis.
  • O nasıl bir iç tasarım öyle?
  • Ön konsolda plastik kalitesi berbat.

  • etkileyici.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lady GarGara

    Vites kolu da mikrofona benzemiş.

    İçi rezalet, şuan ki A3 çok daha iyi bu konuda.

    Dıştan ise, önden şuan ayıramıyorum A4'e mi,A5'e mi,A6'ya mı benziyor diye. Çünkü onlarda birbirinin aynısı.

    Arkadan ise güzel.

    hahahah mikrofon olayını sen söyleyince bende benzettim,alıp şarkı söyleyesi gelir adamın hakkaten




  • quote:

    Orijinalden alıntı: donnaiolo

    quote:

    Orijinalden alıntı: Lady GarGara

    Vites kolu da mikrofona benzemiş.

    İçi rezalet, şuan ki A3 çok daha iyi bu konuda.

    Dıştan ise, önden şuan ayıramıyorum A4'e mi,A5'e mi,A6'ya mı benziyor diye. Çünkü onlarda birbirinin aynısı.

    Arkadan ise güzel.

    hahahah mikrofon olayını sen söyleyince bende benzettim,alıp şarkı söyleyesi gelir adamın hakkaten

    Karaoke opsiyonlu yeni A3.





  • O konsolu tasarlamak için çok mu uğraşmışlar?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: donnaiolo

    vites kolu hariç tek kelimeyle: BERBAT

     Yeni Audi A3 (MQB) -ANA KONU-


    Ön konsol çok boş görünüyor. O çakmaklığın orada tek başına sırıtması hiç olmamış... Klima kontrol butonlarını alt tarafa alıp, navigasyonu'da şuan ki klima butonlarının yerine alsalardı, çok daha iyi olurdu bence...
  • az önce burada "araçlarda orta konsol niye sürücüye bakmıyor" diye bir konuya yazdığım yorumu buraya da yapıştırmak isterim...çünkü tam yeri..

    " sürücüye bakmasını geçtim, artık konsol tasarımını toptan kaldıran firmalar var ki bunların başında da bmw geliyor...

    chris bangle denilen felaket, bmw nin tasarımının başına geçtiği zaman ortaya çıkan idrive hastalığı, sürücünün kendini özel ve ayrıcalıklı hissetmesini sağlayan sürücüye dönük kokpit olayını bitirdi...

    ki eski 3 ve 5 serilerinde bu işi en güzel yapan firmaydı bmw...

    şu anki tarz; aracın direksiyondan sağ cama kadar devam eden göğüs üzerine bir adet cd açlar deliği açma ve altına iki tane klima düğmesi koyma..buz gibi..soğuk..hiç bir esprisi olmayan...vites kolunun önüne de bir adet idrive düğmesi..neymiş, o düğmeyi çevirince menüden aracın fonksiyonunu seçecekmişiz...

    öldürdüler güzelim iç tasarım olayını"


    şimdi ben haksız mıyım?

    allahını seven söylesin bu nedir yahu?

    aracın tasarımı önemlidir ama sonuçta bu aracın içinde yolculuk edeceğiz, bu kadar iğrenç, estetikten, tasarımdan yoksunluk olur mu? umarım potansiyel alıcılar büyük tepki gösterir...

    bu tasarımları kim çizer, kim onaylar gerçekten merak ediyorum...ayıp ayıp...

    en büyük korkum bu tarz iç tasarımların yaygınlaşması...dönem dönem bazı akımlar çıkar, umarım bu da onlardan biri olmaz..rezalet.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superegoid -- 11 Ocak 2012; 2:47:24 >




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.