Şimdi Ara

Yeni Aldığım Telefondaki Sorun - Haklarım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.


    Vatan'dan online olarak mağazadan teslim şekilde bir telefon aldım (Galaxy A51). Mağazadan teslim alıp hiç bakmadan eve gelip açtım. Telefonun ekranında leke gibi bir şey var, çok küçük. Ancak telefonun ekranında mı yoksa ekran koruyucuda mı kestiremiyorum.


    O küçük lekeyi görür görmez mağazaya geri gittim tabii, değiştirip yenisini alayım diye. Vermeyeceklerini bilsem de, şansımı deneyeyim dedim. Oradaki ilgili değişim yapamayacaklarını, zaten lekenin ekran koruyucudan olduğunu düşündüğünü; çıkarırsak göreceğimizi söyledi. Çıkarttırmadım, ne olur ne olmaz. Zaten ambalajı açılmış telefonların değişimini olmadığını en kötü servise gideceğini belirtti.


    İlk sorum, lekenin kaynağının ekran koruyucu mu yoksa ana ekran mı olduğunu nasıl tespit edebilirim (ekran koruyucuyu çıkarmadan)? Sorun ekran koruyucu ise zaten hiç uğraşmayacağım.


    İkinci sorum ise telefonu teslim aldıktan sonraki haklarım neler? Sipariş edeli 5 gün olmadı, bugün de teslim aldım işte.


    Not: Açıkçası bana da sorun ekran koruyucuda gibi geliyor. Ekrana tam düz baktığım zaman leke atıyorum a noktasında ise ekrana açılı baktığımda o a noktasındaki leke yüzünden gözükmeyen kısmı görebiliyorum (lekenin arkasındaki noktayı görebiliyorum). Ancak yine de bir ekran testi vs. var mıdır merak ettim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TMoE -- 19 Kasım 2020; 15:41:52 >







  • Mağazadan teslim aldığın için online satış sözleşmesi hükümleri geçerli mi bilmiyorum. Telefonu kutusuyla aldığını, öncesinde görmediğini varsayarsak geçerli olması gerekiyor. Online olarak satın aldığın için 14 günlük cayma hakkın mevcut. Hiçbir koşul, şart göstermeden direkt olarak iade edebilirsin ürünü. Yok yazılım kurulmuş yok sim kart takılmış, servise göndermemiz gerekir gibi bahaneler haklarını bilmeyen tüketicileri kandırmak için ortaya atılan şeyler. İçine sinmediyse müşteri hizmetleriyle görüşüp 14 günlük cayma hakkımı kullanmak istiyorum de. Sebep isterlerse iade etmek istiyorum herhangi bir sebebi yok de. Hesap soramazlar. Eğer diretirlerse vatana mail at cayma hakkımı kullanmak istiyorum diye. Bunun amacı 14 günlük süreyi aşmadan talepte bulunduğunu göstermek. Sonrasında tüketici heyetine gidersen zaten alırsın paranı. Ama sürecin bu kadar uzamasını istemiyorsan haklarını bildiğini göstermen lazım müşteri hizmetlerine bilmediğini anlarlarsa ezerler.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.