Şimdi Ara

Yeni akvaryum kimyası su değerleri YARDIM.(balık ölümleri)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar. yeni kurduğum bitkili akvaryuma kurulumundan bir hafta sonra 6 tetra ve 4 lepistes koydum. Akvaryumcuda oldukça canlı olan balıklar koyduktan sonra yeme iştahsız ve stresli bir hale geldiler. iki gün sonra bir tetra öldü, 4-8 gün sonra 3 lepistes öldü. balıkların hepsinin solungaçları kırmızı ve şişkin, lepistesler bazen suya dik olarak duruyorlar veya dengesiz duruyorlar. Yeme karşı iştahsızlık devam ediyor. Su değerlerim ph:7,86; Nitrit 0,059 mg/L, Nitrat 1 mg/L den az, Amonyum 0,010 mg/L den az, Fe 264 mg/L. Akvaryum 100 litre tepe fitreli ithal akvaryum. Akvaryum suyu oturmadığı için mi yoksa akvaryumda kullanılan silikon yüzünden mi (akvaryumu boşken sadece ıslak bezle sildim, yıkamadım) balıklar ölüyor?



  • Merhaba,

    Akvaryum değerleri oturmadığı için olmuştur muhtemelen, suyunuzda hala nitrit, amonyak gibi zehirli maddeler var.

    Bu hobinin en handikaplı tarafı da bu. Ama su bir defa oturduktan sonra da kolay kolay bir şey olmuyor balıklara. Önemli olan gerçekten sağlıklı ve güçlü balıklarla sistemi kurmak. 10 balık alırsınız, ilk 1-2 ay 3-4 tanesi ölür ancak sistem tamamen oturunca bana mısın demez hiç biri. E tabi doğumlar da olacak.
  • Akvaryuma balık eklemeden önce suyunuzun oturmasını bekleyin. Güvendiğiniz bir akvaryumdan da bakteri kültürü alıp akvaryumunuza ekleyebilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.