Şimdi Ara

Yeditepe YBS mi ODTÜ/TOBB İktisat mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
2
Favori
636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar IT alanında çalışmak istiyorum. Aynı sıralamalarda olan bu bölümler arasından direkt IT bölümü olarak geçen YBS mi yoksa köklü ünilerde iktisat okumak mı hedefime daha kolay ulaşmamı sağlar ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >



  • ybs tabikide

  • ybs tek geçilir. şansın varsa marmara ve akdenizi de değerlendir derim

  • İktisat.

  • IT Sektörü için ?

  • jinxwashere J kullanıcısına yanıt

    Hocam bu konuda ben bilgi sahibi değilim yanıt veremem. Forumdaki liseli arkadaşların büyük çoğunluğu değil üniversitede bir derse girmek, bir bölümün ders programına bakmak eminim ki üniversite önünden dahi geçmemiştir ama ne hikmetse her konuda bilgi sahibiler. IT sektörü için en kuvvetli adaylar ceng ve yazılım mühendisliği. IT sektöründe YBS mezunlarının istihdam oranları ve unvan durumları hakkında araştırma yap

  • Yeditepe ybs nedir, ne halttır bilmiyorum. Yani ybs ne biliyorum, yeditepe ne onu da biliyorum. Bir araya getiremedim ikisini. Yazılım allah yazılım, allahın izniyle seneye herkes robot olacak heralde.

    Bak güzel kardeşim ODTÜ İktisat markadır, adı vardır. Okul da bölüm de çok iyidir. Yeditepe ODTÜ ile kıyaslanmaz. Ybsyi de tahmin ediyorum yazılım, bilişim dalgasına kapılıp istiyorsun. İyi düşün derim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baktım zaten hocam linkedin vb. üzerinden iş ilanlarına falan baktığımda özellikle almanya ve amerikada Ceng yanında YBS mezunu da istiyorlar. Özellikle veri bilimi alanında YBS mezunları aranıyor iktisatçıların da veri bilimi alanına yönelebileceğini duymuştum ondan dolayı bu başlığı açtım yoksa nihai amacım yazılım sektörü.

  • Bu arada üniversitelerin ders programlarını da inceledim hocam sayısaldan geçiş yaptığım için ( fen netlerim çok kötüydü ) EA geçerken pişmanlık duymamak için yoğun bir araştırma yapmıştım Boğaziçi , medipol , marmarada okuyan arkadaşlarla iletişime geçtim bunun sonucunda geçtim. Onu da belirtiyim forumdaki liseli arkadaşlar gibi dayanaksız sallamadığımı düşünüyorum bu konuda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jinxwashere -- 19 Haziran 2022; 19:33:55 >
  • IT istiyorum diyorsun. Sorunun cevabı basit tabii ki YBS

  • iktisatçılarin veri analisti/bilimcisi pozisyonunda çalıştığını görmüştüm bu pozisyonlar IT olarak geçiyor mu yoksa farklı bir alan mı?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • jinxwashere J kullanıcısına yanıt

    sen yazılımla uğraşmak istiyorsan iktisat seni tahmin etmeyebilir sadece bunu diyebilirim galiba

  • jinxwashere J kullanıcısına yanıt

    Yurt dışına hiç bakma hocam o iş yaş. Bizim öve öve bitiremediğimiz üniler dünyada ilk 500'de değil. Daha 2 sene önce TR- ing arasında yaşanan gerilim anında Oxford TR uyruklu öğrencilerin YL ve Doktora burslarını iptal etti. Güzel ülkemiz son yıllarda ciddi itibar kaybı yaşadı. Şu dönemde Avrupa ABD bizi istemiyor. Sen önce yurt içinde kendini garantiye al.



    IT sektörüne gelince Dünyada YBS mezunları bu sektörde yedek rolde. Yani iyi bir yazılım, ceng mezunu başvurmadıysa veya YBS mezunu bu sektörde çeşitli tecrübeler ve başarılı işleri varsa seçilir. Türkiye'de ise IT sektöründe YBS tam anlamıyla üvey evlat. Çoğu iş ilanında adı bile geçmiyor. Geçenlerde boun'un afişini görmüştüm YBS mezunlarının %9'u IT sektöründe ve bunlar 10 yıllık mezunlar. %91 hizmet sektöründe, beyaz yakalı. Yani daha. Çok iş analisti, kordinasyon. Yani bilmiyorum dünya bu kadar teknolojikleşiyorken ve bu kadar ceng, yazılım mezunu varken YBS'ye pek sıra gelmez gibi ''IT sektöründe'' yoksa çeşitli işler bulursun. MF alt yapın varmış, bence ingilizce ceng oku daha iyi olur




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-9162BF8FE -- 20 Haziran 2022; 19:25:31 >
  • Hocam EA girdim sınava güzel bir sıralama da bekliyorum yani ceng okuma işi benim için iptal . İktisat mezunları nasıl yerlerde çalışıyorlar yine yedek eleman gibi mi görülüyorlar yoksa tamamen iktisatçıya gerek duyulan bir iş dalı var mı ? Dediğim gibi sayısal bölümler benim için iptal hocam.

  • Hocam bir de bilgi üniversitesi , kadir has gibi yerlerde bilgisayar ile çap yapma imkanım oluyor ybs girersem. Oraları tercih etmek de mantıklı olur mu

  • Alıntı

    metni:
    Arkadaşlar IT alanında çalışmak istiyorum

    o zaman bu bir soru değil. cevap belli, güzel sıralama güzel okul hayırlı olsun. başarılar.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.