Şimdi Ara

Yeditepe Vs İstanbul Makine

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • geçen seneye göre 50k dayım
    yeditepe tam burslu 40k dan kapatmış ama 5 kişi arttırmışlar kontenjanı 50k civarı alabilir
    istanbul makine 57k dan kapatmış
    sizce bunlar yazılır mı yada başka tavsiyesi olan varmı makine/mekatronik olarak



  • Ben bölümün geleceği hakkında bilgi sahibi değilim ama üniversite bazlı düşünürsek Yeditepe tam burslu kesinlikle daha cazip. %100 İngilizce olduğunu farz ediyorum Yeditepe'nin. İyi bir İngilizce öğreneceğinizi düşünüyorum orada. İstanbul'un daha önüne yazardım ben. Akademik kadrolarını da karşılaştırın bence. Okuyan arkadaşlar da umarım buraya gelip sizi aydınlatır.
  • hocam yeditepede sadece 2 tane profesör var istanbulda 8 tane profesör istanbulu başa yazıcam gibi saolun
  • NoPocoMas44 N kullanıcısına yanıt
    Hakkınızda hayırlısı olsun. Ben Yeditepe derdim ama siz en iyisini bilirsiniz.
  • yeditepe artı 1. bir de burslu olacaksın olanakları değerlendirirsin. özel üni az kişi olur kaliteli olur. prof sayısına vs. bakma iü de yüzlerce kişi arasında kaybolur gidersin o profları derslerde görmezsin bile muhtemelen asistanlar girer derse. bi bölümde kaç prof olduğu vs önemli değil tamamen rehberlikçilerin safsatası. bi atmışlar zamanında ortaya o zamandan beri gidiyor bu akım.

    yeditepede az prof olsa da öğrenciyle daha içli dışlıdır özel ünide hocalar. devlette adam maaşını devletten alır seni önemsemez bile. özelde bi nevi maaşını sen veriyormuşsun gibi hava vardır. samimi olmasa nezaketen de olsa yüzüne bakar hoca.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dodofran -- 22 Temmuz 2020; 19:22:34 >
  • dodofran D kullanıcısına yanıt
    hocam işveren açısından durum nedir
    yatay geçişle iü den itüye geçmeyi düşünüyorum zaten iüden geçmek daha kolay gibi geliyor
  • NoPocoMas44 N kullanıcısına yanıt
    işveren açısından durum nedir bilemem iş yok çünkü zaten türkiyede
    yatay geçiş konusunda da unut o işi derim. üniye başlamadan kurulan planlar ile başladıktan sonraki gerçeklik farklı. nereyi tercih edersen 4 sene orada okuyacakmış gibi hesap et. aksi taktirde sonradan üzülürsün.
  • Konunuza dâhil oluyorum kusura bakmayın. Ama yeditepe'nin hazırlık eğitimi çok daha iyidir diye düşünüyorum. İÜ'den İTÜ'ye yatay düşünen bir arkadaşım proficiency'den geçememişti. Sanırım part part yapılıyordu. Birinden yeterli puanı alamayınca diğer kısma sokmuyorlardı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C05AA6244 -- 22 Temmuz 2020; 20:24:1 >
  • İTÜ'ye yatay geçişle geçebilmeniz için en az 3.7 ortalama gerekir. Ayrıca hazırlık sınavını da geçmeniz gerekecek. İÜ'den aldığınız hazırlıkla İTÜ Proficiency'i zor geçersiniz. Çoğu zaten geçemiyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C05AA6244 -- 22 Temmuz 2020; 20:22:21 >
  • hocam direkt itü fizik müh yazılır mı? orada da 3.7 ile makine yatay geçiş yapılabiliniyor
  • NoPocoMas44 N kullanıcısına yanıt
    Hiç bilgim yok. Kurumiçi yatay geçişte şansınızı bilemem. Hem itüde 3.7 yapmak çok zor olacaktır. Yeditepe ve istanbulda daha gerçeğe yakın bir hedef.

    İtü fizik mühendisliği yazarsanız, not ortalamasıyla yatay geçiş hayal olabilir.
  • hocam yatay geçiş için özyeğin inşaat daha kolaydır sanıyorum bir arkadaşım 2.5'la ceng'ten makineye geçiş yapmış
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NoPocoMas44

    hocam yatay geçiş için özyeğin inşaat daha kolaydır sanıyorum bir arkadaşım 2.5'la ceng'ten makineye geçiş yapmış
    Hocam üniversite bazında konuşabilirim. Bölüm bazında fikir verecek seviyede değilim.

    Size 2.5 GANO ile yatay geçiş yapılamaz demiyorum ama bu biraz da şans işi. Genelde öğrencinin şansı da olmaz. Size samimi olarak söylüyorum popüler olan mühendisliklerde 3.5 altında yatay geçiş hayal gibi. Yani örneğin YTÜ'yü virgüllü puanlarla kaçırdıysanız mesela, 3'le bile geçme ihtimaliniz var. Ama arada 30-40 puan fark olan okullara geçmek gibi bir fikriniz varsa, en az 3.7 lazım. Bazı okullar GANO'ya daha çok bakar. Bazıları da ÖSYM puanına.

    Yeditepe-Özyeğin-İÜ mü derseniz, Yeditepe derdim. Hazırlığı olan bir yerde okuyun. İhtiyacınız var İngilizceye mühendislikte.

    İtü'de okurken kurumiçi yapmak çok daha zor olacaktır. Siz bence okumak istediğiniz bölümü seçin. Okul olarak hangisine gidebiliyorsanız artık. Oradan yatay geçiş deneyin. İstemediğiniz bir bölümde kurumiçi yapamazsanız eğer, istemediğiniz bölümü okumak zorunda kalacaksınız. Ya da o senenin sonunda Ek madde 1 ile ÖSYM puanınızla başka üniye geçeceksiniz. Ama bu ihtimalde de bir sene boşa okumuş olacaksınız istemediğiniz bölümü.

    O yüzden sevdiğiniz ve ileride yapmak istediğiniz meslek için gerekli olan bölüme gidin. Kötü bir üniversiteye gitmek zorunda kalacaksanız zaten mezuna kalın derim. Ama Yeditepe, İÜ gibi yerlere gidebiliyorsunuz sanırım. Oralar iyidir. Oradan yatay geçiş yapabilirsiniz başka okullara. GANO'nuzu çok yüksek tutmalısınız. 3.7-3.8 yapmanız gerekiyor. Bunun için de günlük 7-8 saat en az çalışma yapacaksınız. Ama inanırsanız ve çalışırsanız, başarıya ulaşırsınız.

    Bu arada disiplin cezası almamalısınız. Yoksa yatay geçiş yapamıyorsunuz. Çoğu üniversite disiplin cezası almadığına dair belge istiyor senden. Bunu da ben söylim. Sonra söylemediler deme.

    Geçtiğiniz okulda yatay geçiş yapamayabilirsiniz. Bu sizi kötü hissettirmemeli. O yüzden sevdiğiniz bölümü okuyun.

    Ayrıca yatay geçiş yapacağınızı herkese söylemeyin. Ailenize bile söylemeyin abi. Üzerinizde baskı oluşturuyorlar sonra. Okul çevrene söylemene gerek yok. Rakip yaratma kendine. Kendine odaklan abi. Kötü bir şey yapmıyorsun. Ortalama kasıyorsun. İdeallerim var de geç. Açıklamana gerek yok :D

    Şimdiden yapacağına inandığımı söylüyorum. Başarılar güzel kardeşim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C05AA6244 -- 24 Temmuz 2020; 0:53:22 >




  • yatay geçiş çok sık söz edilmekle hayal kurulmakla beraber yapılmaya gelince çok zor bir şeydir. hele ki mühendislik gibi bölümlerde. üstteki arkadaş olumlu konuşmuş ben de şeytanın avukatlığını yapayım siz kendiniz karar verin.
    her öğrenci hep puanının az bir farkla yetmediği bir üstteki okulu ister. bunun için de yatay geçiş vb birçok yöntem araştırır. ama yukarda da yazığım gibi sırf yatay geçiş üzerine kurgulanarak seçim yapılmaz. çünkü yatay geçiş yapma ihtimali yüzde 3 ise yapmama ihtimali 97dir. şimdi elbette ki plan kurarken 97 gibi yüksek ihtimali gözetmek evladır. seçeceğiniz bölümü 'ben nasıl olsa seneye yatay geçişle itüye geçicem' diyerek seçmeyin. 'ben yüzde 97 ihtimalle yatay geçiş yapamayacağım ve 4 sene bu bölümü okuyacağım şeklinde seçin' derim. çünkü yatay geçiş dediğim gibi yüzde 3 lük 5 lik kesimin yapabildiği bir şey. ha ben çok çalışırım o yüzde 3 lük dilime girerim dersen de, ben de madem öyle neden en başta sınavda direkt o dilime girecek puan yapmadın derim.

    moral bozma motivasyon düşürme olarak algılamayın. sadece gerçek olabilecek ihtimallerden bahsediyorum. seçim elbet sizin




  • hocam ben özyeğin için kurum içi yatay geçiş düşünmüştüm yani özyeğinden itüye geçmenin pek mümkün olamayacağını ben de biliyorum benim demek istediğim %100 burslu inşaattan %100 burslu makineye geçiş yapmak zaten maddi durumum yeterli olsa direkt %50 burslu makine yazardım 100k civarında kapatmış özyeğin giremeyeceğim yer değil
    öte yandan ilginiz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim bu sene mezun senem olmasından dolayı tekrar mezuna kalma gibi bir düşüncem yok maalesef evde tek başımıza bu kadar çekebildik
    ve de özyeğini düşünmemin sebebi evime yakın olması hazırlığı da iyi diye biliyorum burada ilk sene için 3 GANO yapabileceğime inanıyorum olmazsa sanırım merkezi geçişle sizin dediğiniz gibi başka bir üniversiteye veya ekonomik durumumuz el verirse direkt %50 burslu makineye geçiş yapabilirim sanırım. ilginiz için çok teşekkür ederim hocam




  • dodofran D kullanıcısına yanıt
    hocam ben özyeğin için kurum içi yatay geçiş düşünmüştüm yani özyeğinden itüye geçmenin pek mümkün olamayacağını ben de biliyorum benim demek istediğim %100 burslu inşaattan %100 burslu makineye geçiş yapmak zaten maddi durumum yeterli olsa direkt %50 burslu makine yazardım 100k civarında kapatmış özyeğin giremeyeceğim yer değil
    öte yandan ilginiz ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim
    ve de özyeğini düşünmemin sebebi evime yakın olması hazırlığı da iyi diye biliyorum burada ilk sene için 3 GANO yapabileceğime inanıyorum olmazsa sanırım merkezi geçişle başka bir üniversiteye veya ekonomik durumumuz el verirse direkt %50 burslu makineye geçiş yapabilirim sanırım. ilginiz için çok teşekkür ederim hocam
  • ''Geçtiğiniz okulda yatay geçiş yapamayabilirsiniz. Bu sizi kötü hissettirmemeli. O yüzden sevdiğiniz bölümü okuyun.'' diye bir şey söylemiştim bir önceki mesajımda. Yatay geçiş dediğim gibi çok kolay değildir. Sosyal hayatınız sıfıra iner. Her gün dersleri takip etmeniz gerekir. Bu arada 3.0 GANO yeterli de değil hocam. Yapamazsınız o GANO'yla geçiş. 3.7'den aşağısı kurtarmaz. Bir de şansın yanınızda olması lazım.

    Bence siz sevdiğiniz bölümü sevdiğiniz üniversitede okuyun. Makina mı istiyorsunuz diyelim ki, Yeditepe tutuyorsa oraya gidin derim. Mef'te mi tutuyor, oraya gidin. Yatay geçiş yapamazsanız elinizde patlar.

    Eğer Özyeğin'de inşaat tatmin edecekse, okuyun derim. Ama benim ilgi alanım değil, benim için bir basamak derseniz riske girmeye değmez derim. İlgi alanım inşaat derseniz, zaten şu durumda puanları düşmüşken, İTÜ, YTÜ'de yazın derim o zaman da.

    @dodofran arkadaşıma da katılıyorum. Kötümser tabloyu da göz önüne alarak tercih edin. Yatay geçiş dediğin şeyi, lisansta (örneğin birinci sınıfta) 250 kişide 8-10 kişiden fazla yapabilen çıkmıyor zaten.




  • YTÜ ne alemde baktın mi ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tonodias kullanıcısına yanıt
    hocam sıralama yerlerde geldi geçen seneye göre x2 geri gitti yıldız hayal
  • NoPocoMas44 N kullanıcısına yanıt
    Kardeş, tıp taban puanı kaç olur sence ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonodias -- 28 Temmuz 2020; 12:11:49 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.