Şimdi Ara

Yazlık evi kiraya vermek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
459
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Lütfen vergi işlerinden anlayanlar cevap verirse sevinirim. Ege bölgesinden bir yazlık alma ve sezon boyunca aylık olarak kiraya verme düşüncemiz var. Mesela Mayıs'tan Eylül veya Ekime kadar her ay farklı bir aileye kiralamak istiyoruz. Bunun vergilendirilmesi nasıl oluyor? Hangi işlemleri gerçekleştirmek gerekiyor. İnternetten araştırdık ama tam anlayamadık.




  • Merhaba hocam..Bu işi resmi olarak yapabilmek için ruhsat almak gerekiyor.(apart,otel vb).Ruhsat sonrası her müşteri için kimlik bilgilerini emniyete bildirmek gerekiyor..Normal bir daire alarak vergisini vererek o iş maalesef yapılamıyor.Ancak yinede bu işi yapmak istiyorum derseniz sakin bir apartman'da bir daire satın alarak 1-2 aylık kira sözleşmesi yaparak düşünebilirsiniz.Kira sözleşmesi oldugu için çok sıkıntı yaşamazsınız ancak olay abartılırsa yine şikayet olur ve cok ciddi cezalar yiyebilirsiniz.(20.000 TL kadar)...


    Antalya'da özelllikle yabancılara 1-2 aylık veriliyor ve çok güzel getirileri oluyor(aylık 6-8 bin tl kadar)...Merak ettiğiniz husus olursa ben her zaman buralardayım yazabilirsiniz.

  • Haftalık kiralamak güzel olur. Şimdi villalar var haftalık vs kiralıyorlar çok pahalı 7500'den başlıyordu fiyatları. Bir ara baktım artık çok olduğu için takibi bıraktım. Onlar gibi yaparsanız aylık en az 30 bin getirisi olur bence aylıı 8 bin falan az hadi olsun 20. Tabii onlarda özel havuz falan da var.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cevaplar için teşekkür ederim. Özellikle Marmaris bölgesindeki sezonluk dairelerin fiyatlarına baktığımızda aylık 15-25 Bin tl civarlarında fiyatlar görüyoruz. Bunlar cezbedici çok iyi fiyatlar. Vergilendirme kısmı biraz sıkıntıymış. Eğer böyle bir getirisi olacaksa uğraşılır gibi.

  • Choqo kullanıcısına yanıt

    Hocam orada ki rakamlara çok takılma derim.O rakamları genelde şişiriyorlar.O rakam getirisi olan yer fiyatları da milyonlardan başlıyor maalesef.İlla ki o işi yapacaksanız 2-3 katlı bina alır apart olarak işletebilirsiniz.O bahsi geçen fiyatları alabilmeniz için ultra lüks ev/villa olması gerekiyro..O evlerin fiyaları da 3-5 milyon TL arası diyebilirim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.