Şimdi Ara

YAZILIMCI arkadaşlar şu kardeşinize yardım edin üniversite tercihi hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
82
Cevap
1
Favori
2.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    quote:

    Şu vonder.. denen adamın internete bakıp dünya alem üzerine ahkam kesmesinden bıktım, daha hiçbir yurtdışı deneyimi yok, bir yabancı nasıl oralarda iş bulur, bilmeden üfürüyor.
    Ben bunları yazmaktan bıktım burada:
    Sen yurtdışına diplomasız gidemezsin çünkü diplomasız yabancının vize kontenjanı yok, sadece niteliki iş kollarında var ve onun ilk koşulu 4 yıllık diploma. "Bachelor's degree or equivalent experience" ifadesinde equivalent exp'nin tanımı nedir belli değil, liseden sonra 5 yıl mı 10 yıl mı iş tecrübesi, non-US iş tecrübesini sayar mı, tümüyle İK memurunun insiyatifinde. Bir de onun üzerine 15 yıl ekleyeceksin, ilanda öyle diyor çünkü. Böyle ilanlara bakıp ıslak hayallere dalmayın, sen yabancı uyruklu olarak ağzınla kuş tutacaksın ki bir şansın olsun oralarda. Veya mahoni gibi uzaktan köle gibi çalışacaksın, artık ne verirlerse razı olacaksın.


    ABD Florida 'da SGM Law Group yani Hukuk Danışmanlığı nın 12.Aralık.2019 tarihli makalesi

    https://www.immi-usa.com/can-get-h-1b-without-degree/

    İlk paragraf:

    If you were wondering whether you could get the H-1B visa despite not having a bachelor’s, master’s, or doctorate degree, you can. This article provides a complete guide on how to go about your H-1B visa application process as an applicant without a degree.

    Türkçe (özet) Diploma olmadan H-1B vizesi alabilir miyim diye merak ediyorsanız evet alabilirsiniz. Bu makale, diploması olmayan birinin H1-B vize başvurusunu nasıl yapacağını anlatmaktadır.

    Almanya'nın resmi vize koşullarına zaten bakmıştım, diplomanın bahsi dahi geçmiyor

    ABD de diploma koşul değil diyor, sen "yurtdışına diplomasız gidilemez" ve "diplomasız yabancının vize kontenjanı yok " diyorsun. İnsanlara açıkça yanlış bilgi veriyorsun. Kaynaksız ve desteksiz üfürüyorsun. Equivalent Experience 'ın ne anlama geldiğini dahi bilmiyorsun. Google için Equivalent Experience 'ın temel anlamı,  mülakatta sordukları problemleri çözebilme yeteneğindir. Google 'da IK prosedürü cok önemli değildir ki aslında diplomaya bakan şirketlerde dahi cok önemli değildir. Seni işe alacak olan Hiring Manager ve onun soracağı problemler önemlidir. O soruları çözme performansın iyiyse, istersen Afganistan'dan mor renkli alaylı aborjin olarak başvur yine de Google'da işe alırlar.

    Mesajını alıntıladım ki, kim belgelere göre konuşuyor, kim kafasından üfürüp duruyor , bu kayıtlara geçsin diye :)

    Ya aslında nasıl yanıtlamalıydın biliyor musun. Microsoft ABD'deki iş ilanlarında diploma koşulu koyuyor diyecektin (Amazon için diyemezsin, cunku özellikle AWS ve frontend işleri yani oldukça önemli işler için Amazon diploma koşulu koymuyor) Avrupa'dan da Siemens iş ilanlarında diploma istiyor, diyip kapatacaktın. Microsoft ve Siemens gibi 2 dev, diploma olayını bayağı bi şart koşuyor, bu 2 devi arkana almak diplomacı pozisyonunu güçlendirirdi fakat hiç öyle yapmadın :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 3 Ağustos 2020; 23:8:58 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Nobel odulu almak icin de, universite mezunu olmaya gerek Yok hocam. Son 100 senede, bilim dalinda (baris odulu ve edebiyat odulunu saymiyorum), Kac tane universite mezunu olmayan kisi Nobel odulu almis?

    Googleda calisan muhendislerin ucte biri doktorali, kalanin yarisindan fazlasi da masterli. %99 dan fazlasi universite mezunu. Kalanlarin cogu da universite terk. (3. Sinifta staj yaparken ise baslayanlar var mesela, sonra gidip bitirmeye ugrasmamislar).

    Bos hayallere kapilmayin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Verdigin referansi okumamissin sanirim. O sartlari saglamak, universite okumaktan cok cok daha zor. Dunyada universite okumayip o sarlari saglayip, google mulakatini gecebilecek Kac kisi vardir acaba.

    Stanford doktorali arkadasa, son 2 denemesinde H1B cikmadi. Google, onun icin “aşmış argeci” vizesine (O1) başvurdu bu yüzden. (Doktora ve çok sağlam referanslar gerekiyor bu vize icin).

    Sen diyorsun ki, ben üniversite mezunu olmadan, Stanford doktoralı elemanın alamadığı vizeyi alırım. Pek mantıklı gelmiyor benim kulagima:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mghfreud M kullanıcısına yanıt
    Diploma derken, Bilg Müh diploması diyoruz. Yani Google Bilg Müh diploması koşulu koymuyor. Salt diploma olarak ise, diploma vize başvurularında koşul değil.

    Diplomayı savunmak için bence örneğin Microsoft, Siemens, SAP, BMW gibi dev şirketler IT alanındaki iş ilanlarında Bilg Müh koşulu koyuyor şeklinde yanıtlamalısınız. Google üzerinden yürümenize gerek yok :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mghfreud M kullanıcısına yanıt
    ben koşulların zorluğu/kolaylığı üzerine yorum yapmadım sadece seyfi84'ün "ABD'de vize alabilmek için diploma kesin şart" yorumuna Florida'daki hukukcuların güncel bir makalesi ile yorumun yanlış olduğunu gösterdim, kaldı ki zorluk/kolaylık sübjektiftir. Oradaki "çok zor" senin için geçerli herkesi için değil.

    Ve "ben üniversite mezunu olmadan, Stanford doktoralı elemanın alamadığı vizeyi alırım" diye birsey de demedim, o senin kendi kafandan üfürdüğün bi faraziyat:) demediğim şeyleri ben demişim gibi üfürerek saçmalamanıza gerek yok :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 4 Ağustos 2020; 0:23:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam, google da calismis biri olarak, Googlei kullanabileceğimi düşünüyorum :). Google icin dediklerimde yanlış birsey yok. Google'in kapısından bile geçmemiş biri olarak daha büyük iddialarda bulunabileceksen söyleyebileceğim birsey yok :).
    "Google muhendislik fakultesinden mezun olma sartı arıyor mu? " -> bilgisayar mühendisliği yazmiyor burada :).
  • 1. Googleda yapay zeka arastirmacisi olarak calisan, Stanford doctorali biri icin koşullar zor ise, diplomasız biri icin imkansizdir :). Milyonda bir görülebilecek istisnalar, (ki goren de yok) kaideyi bozmaz.
    2. Cok haklisin hocam :). Duzelteyim. Stanford doktoralı elemanın alamadigi vizeyi alabilecek (ya da son 2-3 senede almış olan), üniversite diplomasi olmayan birini göster bana.

    Para kazanmak isteyen birine, piyango oynamayı tavsiye etmek seninki.
  • Yerinde olsam YTÜ İstatistik bölümüne giderdim. ÇAP ya da YAN DAL yapabilirsin bilgisayar mühendisliği ile. Sonrasında da Sabancı Üniversitesi Veri Analitiği yüksek lisans programını hedeflerdim. Şahsi görüşüm ama okul daha önemli bence. Gelişim Üniversitesi'nin sana çok katacağını düşünmüyorum. YÖK geçen hafta üniversiteler hakkında rapor yayımladı. Çoğu özel üniversite çöp niteliğinde.
  • mghfreud M kullanıcısına yanıt
    Google'ı bilmek için Google'ın kapısının önünden geçmek mi gerekiyordu? Düşünceleriniz akıllara durgunluk verici :)

    Onu arkadaşın soru formatıyla aynı olması için edebi anlamda öyle sordum, dikkat ederseniz alıntıda arkadaşın "bir muhendislik fakultesinden mezun olma sarti ararlar. " tümcesi var. Bu kadar basit birşeyi nasıl fark edemediniz ki?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arkadasa katılıyorum hocam. YTU zaten her türlü diger üniversiteden iyi. Akademik kadrosuna baktım diger universitenin. Pek iyi degil. Kariyer acisindan bakıyorsan, YTU istatistik her turlu daha iyi olur. YTU ve Odtu istatistikten iyi yerlere gelen birkaç tanidigim var. Bir tanesi mesela, ITU bilgisayar mühendisliğinde tezsiz master yapti (ücreti makul seviyede idi 2010 oncesi, simdi nasıldır bilmiyorum) ve turkiyedeki bankalarda yazilimci olarak calisiyor yaklaşık 10 yildir. Hayatindan memnun. Onun yakin birkaç arkadaşı da benzer yollar izlemişlerdi.
    Istatistik okuyup, iyi ortalama getirirsen hatta, yurtdisinda master yapıp, makine ogrenmesi calisabilirsin. Istatistik bolumu, data science ve makine ogrenmesi icin baya iyi bir altyapı olur. Turkiyede tam durum ne, bilmiyorum ama amerikada bazı üniversitelerde, makine ogrenmesi ve data science derslerini istatistik bölümleri veriyor.

    Bu arada, burdaki arkadaşların dediklerine pek takılma. Üniversite ve aldigin eğitim çok onemli. Iyi üniversite her zaman senin kartvizitin olacak. Bu yüzden bile YTU tercih edilir. Insallah girersen de, bolum derslerine yoğunlaş, kendini geliştirme diye anlatılan safsatalara kanma. Bolum dersleri+ingilizceyi en iyi sekilde öğrenmeye bak.

    Bu alanda, eğer tasarım yapacaksan (analoji yapmak gerekirse, inşaat amelesi yerine, inşaat mühendisi olmaktan bahsediyorum), teorik bilginin onemi çok büyük. Bu yüzden, diploma ve teorik bilgi onemli.




  • Haklisiniz hocam. DAha iyi bilirsiniz, ne diyeyim. Benim çapım bu kadar :).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mghfreud -- 4 Ağustos 2020; 3:13:12 >
  • mghfreud M kullanıcısına yanıt
    Bunların hepsi sübjektif yorumlar. 2. maddedeki yorum özellikle, hayalinizde oluşturduğunuz fiktif profillerden oluşan bir tiyatro gibi :)


    Son tümce de yine benim demediğim şeyleri demişim gibi yapmaya devam ettiğinizi gösteriyor cunku bu konudaki ilk yorumum haric, kimseye birşey tavsiye etmedim örneğin Google, IT iş ilanında Bilg Müh diploması koşulu koymuyor dedim fakat Google öyle ilan açıyor diye kimseye "diploma almayın, Google'a başvurun" şeklinde bi tavsiyede bulunmadım. İlk yorumumda sadece bir üni'ye sadece eğitim ücreti olarak 14bin TL vermenin 2020 koşullarında cok anlamsız ve gereksiz old söyledim. o yorumumda diplomanın ancak TCell, Borusan, Havelsan, Kavalsan vs firmalarda işe yaradığını ilettim. Burada da itiraz ettiğiniz birşey var mı?

    quote:


    1. Googleda yapay zeka arastirmacisi olarak calisan, Stanford doctorali biri icin koşullar zor ise, diplomasız biri icin imkansizdir :). Milyonda bir görülebilecek istisnalar, (ki goren de yok) kaideyi bozmaz.
    2. Cok haklisin hocam :). Duzelteyim. Stanford doktoralı elemanın alamadigi vizeyi alabilecek (ya da son 2-3 senede almış olan), üniversite diplomasi olmayan birini göster bana.

    Para kazanmak isteyen birine, piyango oynamayı tavsiye etmek seninki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğkan-0153 -- 4 Ağustos 2020; 3:38:0 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • mghfreud M kullanıcısına yanıt
    Ben daha iyi biliyorum demekten cok, güncel iş ilanları ve belgelere dayanarak 2020 şartları ve Corona olayını da hesaba katarak üniversite konusunda yorum iletmek. Bu esnada sizin bilgi ve deneyimizniz yargılamadım (çap konusu) sadece siz önceki mesajlarımdan bir kısmı cımbızlayınca ben de cımbızladım, hepsi bu.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    2 kere 2 yıllık ön lisans mezunu olsak 4 yıllığa eşit değil mi ?! :)
  • Sahit oldugum bir bilgi daha veriyim. Calistigim kurumda bilgi islem departmanindayim. Yazilimci, networkcu, sistemci kisaca teknoloji departmani calisanlarinin bir arada oldugu bir yer.

    Bizim sirkette ise girenler, kisinin kendini tanittigi, universitesini ve bolumunu falan yazdigi bilgileri ile departmana duyurulur mail yolu ile.

    Yazilimci olarak ise girenlerin buyuk bolumunun matematik muhendisi mezunu oldugunu gozlemledim. Enteresan geldi bana. Eger yazilim olarak hedefini belirlemissen bu bolumu de arastirmani oneririm o yuzden.@Murat_postoğlu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lanaya -- 4 Ağustos 2020; 14:37:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar para vermeye gerek yok. Mezun olunca elinizdeki kagit ile sadece is basvurusundaki bir maddeyi yerine getirmis olacaksiniz. Diplomasiz da is bulabilir uluslar arasi firmalarda da calisirsiniz. Onun icin diploma edinin ama her seyi diplomaya baglamayin.
  • bir yazılım mühendisi olarak söylüyorum vakit kaybetmeden git. geleceğin mesleklerinden biri.
  • geleceğin mesleği ama çok fazla her yerden bu alana giren var sosyolojiden fen bilgisi öğretmene matematikten sağlığa herkes bu alana yöneliyor

    eskisi gibi sadace bm lere özgü bir olay değil ve gayet de işini çok iyi yapanalr var



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 8 Ağustos 2020; 14:9:0 >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    haklısın kardeşim ama yazılım dediğin alan tek bir alan gibi değil. tıp alanı gibi düşün. nasılki başhekim tüm doktarlara yönetime hakimdir yazılımın kurucuları olan mühendisler ve hackerlar da tüm yazılım alanına hükmederler. ama geliştiricileri de doktorlar gibi düşün. doktor olduğunda hangi alanda olursan ol alım vardır. yazılım da öyle. bir alana yönelip mesleğini icra edebilirsin ve asla ölmeyecek bir meslek malesef. çünkü her yeni gün yazılımın dünyaya hakimiyeti gitgide artıyor ve insanlar yazılım olmadan ayakta duramıyor. doktorlar makine olmadan ameliyat yapamaz. makineler yazılım olmadan çalışamaz. kısacası canını sıkacak bir durum yok aslında. herkes yazılımcı olamaz. kendini bu sektörde seve seve geliştirenler ayakta durabilir. binlerce yazılımcının işsiz kalması bundan dolayı. kısacası kardom paranın kölesi olan insanlar, parayı yönetenler ise bilgili insanlar




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.