Şimdi Ara

Yazılım Stajı ve Kendimi Geliştirme Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
2
Favori
938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi akşamlar.Ben Bartın üniversitesi Bilgisayar mühendisliği 1. sınıf öğrencisiyim.Daha önce Kırıkkale'de Metalurji ve malzeme mühendisliği okuyordum fakat hep içimde yazılım sevdası kaldığı için 4. senenin sonunda sevmediğim mesleği yapamayacağımı anlayıp okulu bıraktım.Kendimi olabildiğince erkenden geliştirmek istediğim için yaz boyunca bir yerde staj veya çalışmak istiyorum.Parayı düşünmüyorum yol parasınıda kendim veririm amacım kendimi geliştirmek.Temel seviyede C, Python ,HTML,Css , OOP , SQLite bilgim var Fakat araştırdığım ve attığım mailler doğrultusunda firmalar şuan benim gibi 1. sınıf birini almak,3 ayda olsa bir şeyler öğretmek veya uğraşmak istemiyor . Kocaeli Darıca'da oturuyorum İstanbul ve Kocaeli çevresine gidebilecek durumdayım. Tecrübeli büyüklerimden ve yaşıtlarımdan bu konu hakkında fikirlerini,tavsiyelerini,benim gibi arayış içinde oldularsa kendi yaşadıklarını paylaşırlarsa çok mutlu olurum gerçekten.







  • Herkesin aradığı bir soru +1
  • +1
  • daha çok mail atmalısın. github profilini CV'ne ekle daha önce yaptığın projeleri yaz. bir linkedin hesabın olsun. bende şuan 1.sınıf 2.dönemdeyim yaz için 4 aylık staj ayarladım.

    işin özü sana maaşta vermeseler yol parası da vermeseler senin orada bulunman onlara maddi açıdan zarar. günde 1 kişinin yarım saatini alsan soru sorarak tüm sistemi yavaşlatmış oluyorsun çünkü o adama o yarım saat için para ödeniyor. şirketler bunu da düşündüğü için 1.sınıflara pek yaklaşmıyorlar. ama onlara bir şeyler verebileceğini hissettirirsen alabilirler. biraz ikna edici olman gerekiyor.
  • Merhaba,

    Oncelikle, sirketler stajyer aldiklarinda bunun maliyeti var. Her ne kadar sizin soylediginiz gibi para istemeseniz de herkesin emeginin hakki verilmeli. Bunun yaninda operasyonel maliyetler ve stajyere ilgi gosterecek personelin zaman harcamasi gibi. Sizin gibi cok fazla staj yapmak isteyen olunca basarili olabilmenizin tek sarti var diger adaylar arasindan fark yaratmak.

    Nasil fark yaratacagim derseniz arkadaslarin da dedigi gibi en gecerli yontem aktif bir github hesabi. Mumkun oldugunca opensource projeleri takip etmeniz ve mumkun oldugunca katki yapmaniz gerekli. Kendi kendinize hobi, ders amacli projeleri odevleri bile github uzerinde tutmak faydali ki isveren sizi degerlendirirken gidip github uzerinden bakabilir neler yaptiginiza.

    Bununla beraber hackerrank ve codility uzerinden profil olusturup buradaki problemleri cozmeye ve skorunuzu arttirmaya bakin. Olur da yarin obur gun yurtdisina gitmek isterseniz eleme icin en cok kullanilan siteler bunlar, asinaliginiz olur.

    Bir de teknoloji/programlama dili konusunda trendleri takip etmenizde fayda var. Functional programming, nosql veritabanlari giderek daha da populer hale geliyor. Onlar uzerinde yetkinliginizi arttirirsaniz daha faydali olabilir.




  • bestanealtcizgi B kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim ve dediğinize katılıyorum bir fark oluşturmak lazım çünkü donanımlı biri er yada geç bir şekilde bir şeyler yapabilir,kazanabilir.
  • Öğrenmek, öncelikle kendi çabanla olacak şey. Yani bir işyeri veya staja bağımlı olmadan programcılığı kendi kendine de öğrenebilirsin ve üniversite bunun için ideal ortam. Ancak tabi ki, bir işyerinde staj da öğrenme için iyi bir ortam. Staj için işyeri bulma sıkıntısı sürpriz. Maliyet olayı fazla büyütülüyor gibi görünüyor tek başına maliyet stajyerlere sıcak bakmama açısından bence gerekçe olamaz. Bu durumda "naylon" stajı devreye alabilirsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba.Aslında benim tam olarak derdim staj değil.Şuan benim ios ugulama geliştirmeye merakım var araştırıyorum,öğrenmeye çalışıyorum daha önce mobille uğraşmamıştım İstanbul'da araştırdığım kurslar çok para istiyorlar.Firmaya staj olmasada çalışmak için gireyim orada bu işle uğraşanlarla çalışayım,onların tecrübelerinden yararlanayım dediğim gibi ücret mesele değil benim için yeter ki işi öğrenmek,sektörde ki bir bilgisayar mühendisi ne yapıyor,müşteriler ne istiyor bilmek istiyorum çünkü etrafımda bilgisayar mühendisi kimse yok ama tabii ki arkadaşların dediği gibi firmalar doğal ve haklı olarak onların zamanını çalma durumlarını düşünüyorlar.Önceki üniversitemde okurken alüminyum döküm fabrikasında çalışıyordum ve asıl işin yapıldığı yerde olmanın insana çok şey kattığını düşünüyorum.
  • ya beyler/bayanlar, kusura bakmayin da, ben hiç anlamıyorum bu tür mesajların gerekçesini.. ben öğrenciyken Internet yoktu, ödev yapmak için bilgi işlemden randevu alırdık çünkü bölümde birkaç kişi hariç bilgisayarımız da yoktu, sıraya girerdik bazen sabahlardık sıra gelsin diye.. github falan yoktu, source code yoktu, gerçek hayatta kullanılan bir birkaç satır kernel dahi göremedik yıllarca (Linux çıkıp da popüler olana kadar). Çok çok zor şartlarda ingilizce öğrendik, fakat kitap yoktu, yurtdışına sipariş verirdik, sömestr bitmeye yakın anca gelirdi, düşün artık... bir şirkete girsek de elimiz biraz prof aletlere değse, biraz gerçek işler görsek, eğitim görsek diye yakınırdık, çünkü hakkımızdı, başka çaremiz yoktu. Ee şimdi size ne oluyor böyle? Geline oyna demişler, oynamam yerim dar demiş, sizin yaptığınız aynen bu işte... o kadar sinirleniyorum sizlere anlatamam, görsem çakacam hepinize

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • seyfi84 S kullanıcısına yanıt
    Öncelikle iyi akşamlar.
    Doğrudur sizin zamanınızda şuan ki teknolojik imkan,destek veya ortam olmamıştır ama sizin ben veya benim gibi düşünen birine kızmanızdaki olayı anlayamıyorum.Ben sevdiğim işi yapmak için geçte olsa bir şey yapmaya çalışmış ve çok şükür bir şekilde şuan bu bölümün içinde olan birisiyim.Ben demiyorum ki araştırmayayım,uğraşmayayım aksine hem İngilizce konusunda kendimi geliştirmeye hemde yazılım konusunda sürekli bir şeyler araştırmaya,öğrenmeye ve internetteki yapılmış projeleri (kendimce) örnek alıp bir şeyler yapmaya,özellikle etrafımda bu sektörde olan kimse olmadığı için bilen insanlardan yardım almaya çalışıyorum.Evet ben durduğum yerden şikayet etsem,bir şey yapmasam çok haklısınız ama bir şeyler için uğraşıyor,araştırıyor olmama rağmen bu duruma neden bu kadar tepki gösterdiniz ki?
  • dcbayro D kullanıcısına yanıt
    
    Firmalarda firma içi mobil uygulama yapan, iOS 'a programlama yapan kişi bulunma ihtimali düşük. Firmalardaki programcılardan bırak iOS u Android'i, .NET/C# programcılığı dahi öğrenmen verimli olmayabilir.

    Kurslardan hele ki hiçbir şey öğrenemezsin. Kurs, Internet yaygınlaşmadan önceki eski ve verimsiz bir sistem, kurslar artık internette. Kurs dönemi coktan kapandı. Kurslar Internette fakat Internetteki kaliteli kurslar dahi konuları verimli öğrenmeyi garantilemez.

    Fakat diyelim ki iOS veya .NET veya Java, vs. cok iyi öğrendin ve bilg müh diploman da var. Şirketlerde maaşlı işe yerleşmen o kadar kolay olmayabilir cunku konuları bilmenden önce üniversite adın, kaç senede bitirdiğin, not ortalaman (4 üzerinden 3+ gibi) başka kriterler de devreye girebiliyor. O kriterleri de aştın diyelim, ücret beklentisinde hata yapmaman gerekli, kafana göre bir ücret talep edersen son anda direkten dönebilirsin.

    Peki bu potansiyel zorluklara karşı ne yapılabilir. Benim tavsiyem y.dışındaki işleri hedeflemen cunku hem iş bol cunku gerçek üretim var, hem de sosyal sistem var, yaptığın işe göre cok mantıklı ücretler alabiliyorsun. Örneğin Java EE alanında birkaç referans projesi yaparsan örneğin bir Spring tabanlı web uygulaması geliştirmiş, pratik bilgisi olan bir bilg mühendisi için Avrupa'da yüzlerce hatta binlerce iş var.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.