Şimdi Ara

Yazılım olmadan virüslerle mücadele mümkün mü?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
392
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yazılım olmadan virüslerle mücadele mümkün mü?



    Zararlı yazılımlar bugün bilgisayar dünyasının bir numaralı sorunu ve mutlaka en az 1 tane zararlı yazılımla mücadele çözümünün bilgisayara kurulu olması tavsiye edilir. Bununla birlikte donanım tabanlı zararlı yazılımlarla mücadele mümkün olabilir. 



    Elektromanyetik dalgalar ile anti-virüs



    Bilgisayar Bilimleri ve Rastgele Sistemler Enstitüsü – IRISA tarafından yapılan bir çalışma özel manyetik dalgalar kullanarak yazılım gerekmeksizin zararlı yazılımları tespit etmeyi başardı. Özel sistem Raspberry Pi tabanlı. 



    Ayrıca Bkz.LCX borsası hacklendi, 6.8 milyon dolar çalındı



    Araştırmacılar Raspberry Pi kartına bir osiloskop ve H-Field sonda çubuğu bağlamış. Kartın üzerindeki yazılımda ise güvenli ve zararlı yazılımların yaydığı elektromanyetik dalgaları toplanarak evrişimsel sinir ağları olarak da tanımlanan CNN yapay zekâ ile algılama yapılıyor. 



    Sistemi belirli bir süre eğiten araştırmacılar yüzde 99.82 oranında doğruluğa ulaştıklarını belirtiyor. Bu testler esnasında hedef cihaza herhangi bir yazılım kurulmamış. Yani her şey bu sistem üzerinde gerçekleşiyor. Haliyle son kullanıcı tarafında yaygın bir kullanım beklemek mantıklı olmaz ancak kurumsal tarafta fayda sağlayabilir. 

     




    Kaynak:https://www.tomshardware.com/news/raspberry-pi-detects-malware-with-em-waves







  • Bunun yayılan bilgisayar üzerinde önleyiciliği yok.
    Anti-virus değil de virus-detector olarak isimlendirilmesi daha doğru.

    Bir de kablosuz ortama güven olmaz, antenden çıkan sinyal tamam da bileşenlerden çıkan dalgalar kurulumdan kuruluma değişir. Bu çalışma belli bir kurulum ile eğitilmiş model üzerine büyük ihtimal, ticari bir ürün olmaya ulaşamayacak bir akademik çalışma.

    Yine de obfuscated teknikleri yakalaması özelliği tarafından önü açılabilir, bu özelliği baya değerli.

  • Hayatımda duyduğum en saçma şey olabilir, global jet fadılların sayısı artıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazywinner3 -- 12 Ocak 2022; 12:58:16 >
  • Hocam hep eleştiriyorlar diyeceksin belki ama bu başlık bu habere olmuş mu Allah aşkına? Zaten haberden bağımsız olarak da anlamsız bir soru olmuş. Sırf bu ne diyerek tıkladım.


    Başlık:
    quote:

    Yazılım olmadan virüslerle mücadele mümkün mü?


    İçerik:
    quote:

    Kartın üzerindeki yazılımda...



    "EM dalgalar kullanılarak virüs tespiti mümkün mü" gibi bir başlık daha iyi olurmuş sanki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 12 Ocak 2022; 14:01:04 >
  • CWaRRioR kullanıcısına yanıt
    Hocam kastımız bilgisayarınıza yazılım kurmadan tespit. Yoksa elbette karşı cihazlarda yazılım olur. Başlık çok dağılacak diğer türlü

  • ekrem71 E kullanıcısına yanıt
    Habere girince onu anladım tabi ama kastettiğiniz bile bu haber içeriği için çok doğru değil bence. Çünkü firewalları kullanmak için de bilgisayara yazılım kurmuyoruz.

  • Tamam, belirledik diyelim; zararlının kaldırılması için gene yazılım gerekli değil mi? Şunu yapana kadar, ARM işlemcili ve kendi depolama alanı (tanımları saklamak için) ve (ana sistemden bağımsız olabilmesi için) belleği olan bir küçük eklenti kart yapmak daha mantıklı değil mi? Yazılımın yine olacak ama sadece dosya erişim izinlerini ve kullanım kilitlerini denetleyebilecek kadar küçük ve hafif olacak.

  • işin yazılıma nasıl bağlanacağını okumak için girdim sırf, başlığa bakarsan zannedersin ki voi voi voi diye dalgalar yollayıp tabi öncesinde bir miktar virüs ilacı sıkıp diskin üstüne virüsü yok edecek, adeta muhteşem.

  • Düşündürmesi bile güzel başka kapılar aralanıyor ama simetrik :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 13 Ocak 2022; 14:12:57 >
  • Tamam da ortada bir yazılım var sonuçta. Sadece 3. parti bir yazılım yüklemeye gerek kalmamış. Bu sistem bu haliyle bir halta yaramaz bence. Client halini alacak ki millet faydalansın. Ona bakarsak CrowdStrike, SentinelOne, Cylance, vs. gibi şirketlerin AI çözümlerinin hangi yöntemleri kullanarak tespit yaptığını da bilmiyoruz. Ama adamlar ne yapmışlar, kendi AI çözümlerini ek yazılımlarla entegre haline getirip bir hizmet haline dönüştürmüşler. Kullanıcı basit bir client ile onların sistemlerine bağlanıyor ve koruma elde ediyor.

  • Gelen eleştirileri acemice buldum. Kurulan devre müthiş. Research paper'ı okursanız orada kullanım alanı olarak, anti-malware yazılımları etkileyen virüslerden izole bir şekilde istenmeyen yazılımın tespiti amaçlandığı yazıyor zaten. Böylelikle tanımlanan istenmeyen yazılım kolay hedef oluyor ve bu kötü yazılımın etkilemediği ayrı bir yazılım ile kolayca temizlenebiliyor. Tahmin edebileceğiniz üzere bizim gibi bireysel kullanıcılar yerine sunucular gibi büyük işlem merkezlerinin güvenliğini artırmak için geliştirilmiş.



    EM dalgaların tespit ve yorumlanmasının yaygınlaşması, kolaylaşması heyecan verici. Hem tıpta hem mühendislik alanlarında müthiş gelişmelerin önünü açabilir yakın gelecekte. Bu sistemi de kuran ekibi tebrik etmek gerek.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.