Şimdi Ara

YAZİLİM MÜHENDİSLİĞİ Mİ?YOKSA BİLGİSAYAR MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
10.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar ikisi arasinda cok kararsizim cok arastirdim ama hala bir neticeye varamadim fikirlerinizi bekliyorum.



  • Upp
  • Donanima takilip kalmak uğraşmak istemiyorsan yapay zeka, makine öğrenmesi üzerine saf yazılım ve zeka istiyorsan bas mührünü yazılıma.
  • talhaduman5 T kullanıcısına yanıt
    Donanima takilmak istemiyorum aslinda.yazilim daha cezbedici geliyor özellikle mobil için
  • BrainDrain B kullanıcısına yanıt
    Tavsiyem: küçük düşünme. Zaten böyle mobil uygulama, web programlayacak arkadaşlar var. Kendini tamamen yapay zekaya adarsan çok ciddi yerlere gelebilirsin. Ama üniversite bitmeden bayağı gelişmiş olmalısın ki iş bulma sıkıntısı falan olmadan direkt bursla yurtdışı üst sınıf üniversitelere girebilesin. Gerisi basit Silikon Vadisi seni bekler.
  • Aklindaki unilerin yazilim ve bilgisayar bolumleronin ders programlarini karsilastir, oyle kararini ver. Sadi Evren Seker bilgisayar secin, yazilima yonelecekseniz yine bilgisayar secin diyor.
  • Hocam arge de staj yapıyorum burda yazılım müh de var pc müh de ama yazılım müh ler çok fazla değerli, genel olarak zaten ülkemizde yazılım gerekli değer verilmediği haliyle yazılımcılar el üstünde tutuluyor.Karar sizin ama ben yazılım müh diyorum.
  • Bilgisayar her zaman daha iyidir. O sadece bi alani
  • Bazen o kadar cahil cevaplar görüyorum ki aklim havsalam almiyor :) PC mühendisi nedir arkadas ya :)

    Hocam maalesef bilen, az bilen, hic bilmeyenin tavsiye verdigi bilgi kirliliginin bol oldugu bir ortamda sorular soruyorsun.

    Referansimi söyleyerek baslayayim; yüksek lisansini isvicre'de computer science'da tamamlamis bir yazilim mühendisi olarak; tavsiyem
    elbette bilgisayar mühendisligi okuman. Yazilim mühendisinin ders iceriklerini cok bilmiyorum ama bir bilgisayar mühendisine uzmanslamasi icin bir cok farkli alan gösteriliyor. Suan yazilim istiyorum diyorsun ama okuduktan sonra atiyorum network hosuna gidecek ya da grafik-tasarim? Ya da baska bir sey. Daha fazla alanda bilgi sahibi olmak icin ve ilerde kariyer seceneklerini degerlendirebilmek icin bilgisayar mühendisi olman daha mantikli. Avrupa'da benim gördügüm ülkelerde bilgisayar mühendisligi diye bir bölüm yok, computer science yani bilgisayar bilimi diye geciyor bölümün adi.


    Simdi baktim ders iceriklerinehttp://www.ktu.edu.tr/dosyalar/ofyazilim_066d6.pdf
    eger kafana kesinlikle yazilimciligi koymussan (sistem programlama da var ancak yeterli degil ve donanim ile ilgili hic bir sey yok. Bir mühendisin olasi bilgisayar sorununu cözememesi de ayip olur). Donanim dersi almak donanimci olacagin anlamina gelmez. Ben 2 dönem donanim dersi aldim ve kendi bilgisayarimi toplayabiliyorum (her ne kadar yeni teknoloji biraz degisik gelse de).

    Kisacasi ben suan tercih asamasini yapsaydim, bilgisayar mühendisligi secerdim kariyerimi bilgisayar (ya da arkadasin degimi ile PC) ile yapmak isteseydim..

    kolay gelsin




  • Cok basit bir cevap verecegim sana egitimden tamamen bagimsiz olarak.

    Linkedin'e girip is ilanlarina bakarsan bazilarinda bilgisayar/elektronik muhendisligi ve ilgili alanlardan mezun yazarken bazilarinda sadece bilgisayar/ee yaziyor. Tabi bu yazilim muhendisinin basvurusunu degerlendirmezler demek mi? Hayir. Ama sen requirements kisminda bilgisayar muhendisliginden mezun olmali yazan is ilanina basvururken icinden devamli gecirirsin acaba bunu kabul edecekler mi diye, sirf bu strese bile degmez. Bilgisayar muhendisliginin tekabulu dunyada computer sciencedir ve daha cok kabul gorur.

    Kisisel gorusume gelirsek, bilgisayar muhendisliginde internette arama yaparak goreceginin aksine asiri cok donanim ogretmiyorlar, baslangic seviyesinde cpu nasil calisir, network sistemleri nasil calisir, isletim sistemleri nasil calisir, sifirdan hesap makinesi nasil yapilir vs. ogreniyorsun, ve bu bence sirf alaninla ilgili kattigi genel kultur icin bile okumaya deger. Ben yazilimciyim, hayatim boyunca da yazilimci olarak devam etmeyi dusunuyorum, ama bilgisayar muhendisligi okumus oldugum icin mutluyum. Sirf onunuzde duran bilgisayar/telefonun arkasinda ne kadar dahiyane seyler oldugunu gormek icin bile bilgisayar muhendisligi diyorum.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.