Şimdi Ara

Yazılım İçin Hackintosh mu, VMware mı?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yazılımla uğraşan çoğu kişi -Microsoft geliştirme araçlarıyla haşır neşir değilse- MacOS kullanıyor. Birçok yerde de daha performanslı ve terminallerinin sorunsuz olduğunu okudum-izledim. Yeni bir bilgisayar alacak param yok. Kendi bilgisayarımı MacOS'a çeviricem ancak bunu sanal makineyle mi yapmalıyım yoksa Hackintosh mu kurmalıyım?

    *Sanal makinede, tüm terminaller, ağ bağlantıları, Git'e bağlantılar v.s sorunsuz çalışır mı?
    *1 diske Windows, diğer diske Hackintosh kursam, Hackintosh'un bios ayarları farklı olduğu için, Windows kullanırken sorun yaşar mıyım?



  • Hocam bende yeniyim hackintoshta fakat sisteminize kurulması performans açısından daha iyi olur. Dual işletim sistemi yapabilirsin hackintoshun ön yükleyicisi yani clover boot ediyor Windows’u bende dual boot kullanıyorum sadece şuan macte intel WiFi kartı gibi donanımlar çalışmıyor onları da göz önünde bulundurun derim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tolgasonkaya

    Hocam bende yeniyim hackintoshta fakat sisteminize kurulması performans açısından daha iyi olur. Dual işletim sistemi yapabilirsin hackintoshun ön yükleyicisi yani clover boot ediyor Windows’u bende dual boot kullanıyorum sadece şuan macte intel WiFi kartı gibi donanımlar çalışmıyor onları da göz önünde bulundurun derim.
    Facebook'ta uzun bir araştırmadan sonra, birçok yazılımcının UBUNTU'yu önerdiğini ve kullandığını gördüm. Hackintosh'da donanım uyumsuzluğu büyük problem. Ubuntu'ya da alışmam biraz zaman alacak gibi(15 yıllık windows kullanıcısı olarak).
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FormationClouds17

    Facebook'ta uzun bir araştırmadan sonra, birçok yazılımcının UBUNTU'yu önerdiğini ve kullandığını gördüm. Hackintosh'da donanım uyumsuzluğu büyük problem. Ubuntu'ya da alışmam biraz zaman alacak gibi(15 yıllık windows kullanıcısı olarak).

    Alıntıları Göster


    Dogru secim macOS sisirilmis bir balondur donanima ozel yazilim, daha performansli calisiyor yalani maalesef bircok kisi tarafindan sorgulanmadan kabul gormus. Asagilarda actigim bir konu var macbook uzerinde benchmarklarda ubuntu fark atiyor macOS'a bakabilirsiniz.

    Ancak yigidi oldur hakkini yeme. Windows'a tercih ederim her turlu. daha responsive windows kullanirken o hantalligi hissediyorsunuz. Bir de gui'si daha şık. Ancak linux'taki customization olayi hicbirinde yok.

    Isletim sistemi olarak "ubuntu tabanli" linux mint(xfce) oneririm. Windows'tan gecen bir kullanicinin alismasi daha kolay olacaktir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BloodyMonday -- 28 Ocak 2020; 2:37:38 >
  • Benim 2009 model Lenovo N500'e Hackintosh kurdum, her ikisi de iki 80GB harddisk'e kurulu Windows 7 ve macOS 7 kullanıyorum. Harddisk kullanımı açısından macOS farkedilir derecede iyi. Windows 7'yi son 2 yıldır yoğun kullanıp 80GB sınırına dayandığım için öellikle açılışta yoğun disk kullanımı var. macOS'de ise harddisk'i nerdeyse hiç kullanmıyor, anında açılıyor. Harddisk ışığına bakıyorum okuma yazma yok.

    Unix temellli olduğu için Linux'ta çalışan tüm programlar sadece biraz konfigürasyon değişikliği ile macOS'de sorunsuz calışıyor. 2011 model macOS 7 oldugu için bir terfi iyi olurdu ancak üşendiğim için bu haliyle hala daha kullanıyorum.
  • Hackintosh kesinlikle
  • Ununtu daha iyi. Ben Dual Boot macOS kullanıyorum. Kullanma amacım Final Cut Pro X ve sadece macOS'te kullanılıyor. Yukarıdaki arkadaşın dediği gibi Ubuntu, Bench testinde daha performanslı.
  • drjacob kullanıcısına yanıt
    App store olsun diğer apple uygulamaları çalışıyor mu? Güncelleme geldiğinde(senelik olanlar değil) yüklemesi sıkıntı oluyor mu?
  • axlrose. kullanıcısına yanıt
    App Store çalışıyor ama güncelleme yapamazsın , her sürüm için sıfırdan kurman lazım
  • Hackintosh kurmak uğraştırıcı ve benim testlerime göre Windows ile aralarında çok bir fark yok
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.