öğrenilir. çok kolay google aramaları:
"2019 web technologies" "most popular back-end technologies" "most popular front-end technologies" "what should I know to be a web developer in 2018"
sonra bulursun güzel bir şey, atıyorum express + angular (javascript bunların ikisi de ve tamamen farazi örnekler) falan yapmak istedin
"javascript backend developer roadmap" "beginner frontend developer roadmap" "express js tutorials" "angular js tutorials" "nodejs developer roadmap"
kombine edip edip arat, oku yahu, 1 hafta olmuş konu açılalı, şimdiye 2000 sayfa okunurdu.
sormadan söyleyeyim, hayır bilgisayar veya mühendislik okumuyorum/okumadım.
ekleme: C, C++, html, css, mysql, php gibi de ortaya karışık teknoloji sepeti olmaz. dilini, kütüphanelerini, yazılım mimarini projenin ihtiyaçlarına göre seçersin. web yapacağım diyorsan başlangıçta c de cpp da gereksiz mesela. php ve mysql de şart değil ama olur (bir sürü kombinasyondan biri yani evet). her web geliştiricinin bilmesi gereken html + css + js var. onları zaten bileceksin. bir tane backend dili bileceksin (php, python, javascript, ruby, perl, java, scala, go farketmez hepsi yapıyor bu işi), veritabanı da projenin durumuna göre seçilir genelde de bedava ve kolay diye mysql veya sqlite bakarsın.
inanılmaz basit düzeye indirerek anlattım burada. benim lafıma da güvenme, belki bir dilin fanatiğiyimdir ben, kendin oku kendin karar ver. manyağın birisi bash veya C ile web sunucusu yaptı diye sana bash veya C öğren diyebilir. uyacak halin yok. bi bakarsın neymiş ne değilmiş, tartarsın kafanda.
|