Şimdi Ara

Yazılım alanı için mühendislik şart mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
189
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • her dilden farklı sözler çıkıyor ama sektörden kişilerin görüşlerini duymak istiyorum.


    şu an yönetim bilişim sistemleri okuyorum, yorumlar görüşler olsun birçok kişi yazılım olarak mühendislerin ön kapattığını söylüyor.


    yazılım alanında bilgiye göre yorum yapılması gerektiğini düşünüyorum ama ilk başta da diploma bakılır deniliyor. böyle bir şey var mı?




  • Bilgisayar muhendisliginden mezun olmus, 12 yillik bir yazilimci olarak cevap vereyim.


    1. Muhendislik sart degil
    2. Diplomaya bakilmaz


    Olay tamamen isi ne kadar kavradigin, ne kadar iyi yaptigin ve kendini ne kadar iyi pazarlayabildiginle ilgili.

  • Matematik muhendisliginden terk 20 yillik bir yazilimci olarak cevap vereyim.


    Tipki diger disiplinlerde oldugu gibi yapilan projenin olcegi ile alakali. Klube yapmak icin muhendislik sart degil ama baraj yapmak icin sart.


    On kapatmaktan kastiniz nedir bilmiyorum fakat burada mesele is bulmak ise Turkiye icin ilk isinizi bulurken diploma dogal olarak cok onemli. Sonrasinda ortaya diplomanizdan baska bir sey koyamazsaniz yine diploma onemli.

    Yurt disi icin konusacak olursak Turkiye'deki universiteleri tanimadiklari/bilmedikleri icin onemsenmiyor genelde. Kisisel beceri, tecrubeniz ve yeteneklerinize bagli.

  • Koyun'un olmadığı yerde Keçi kırallık ilan edermiş. Günümüze dek Türkiye'de kaç mühendis yetişti ki? Orijinalinin olmadığı yerde taklitleri ile yetinilir. İleride durum değişir. Eskiden her "Hello" diyebilen Turizm'de iş bulurdu. Şimdi önüne bir Ekonomi dergisi koyarlar ve "şu sayfayı tercüme et bakalım" derler.


    Avrupa'da zaten herkes bir meslek sahibi ve o mesleğin de bir okulu var. Hatta bizde adını duymadığımız meslekler var. Ve her meslek en inceliğine kadar ve devlet denetiminde ve bir standart dahilinde eğitilir. Bizdeki gibi cahil bolluğu yok. Buradan mühendis diploması alırsın, oraya gittiğinde bir çöp arıtma tesisinde çöp ayrıştırırsın.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K110 -- 3 Mayıs 2021; 18:57:6 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.