Şimdi Ara

Yazılarımı sizlerle paylaşıyorum...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • EN ÖNEMLİSİ İNSAN OLABİLMEK


    Kimi zaman bir şeyler söylemeye çekinmek bile az kalıyor, korkuyoruz söylemeye. Düğümleniyor laflarımız çıkmak istese de kalıyor tıkandığı yerde. Birisi bir şey dese de söyleyiversem şunu diyorsun içinden gelmiyor o söz…
    Tıkanıp kalıyorsun tek başına o anda. Kimse koşmuyor feryadına, paydaş olmuyor isyanına…
    İnsan olsa diyorsun bir müddet sonra. Kendi insanlığından eğer ki şüphen yoksa.
    Ha varsa zaten sus dostum, sakın ola ki konuşma, çıkar bütün foyan yoksa ortaya…
    Bilemedik yıllar yılı önce kendimizi. Tanımak zor geldi bu benliği. Tuttuk kimdir bu diye acep diye araştırmaya başladık.
    Geldiğimiz noktaysa çok uzak biz olan asıl tanımamız gereken kişiye…
    İçindeki sen, söylemek istemez sana gerçekleri. Tanıtmaya mani olur asıl benliğini. Başlarsın diğer insanların açıklarını aramaya… Bulduğunda da gülecek bir şey ararsın saçma da olsa. Bulursun başlarsın alaylamaya… Sonra düşünmezsin kırıldı mı ki acaba?
    Yok arkadaş sen önce kendini bir tanı ki, tanıyasın seni bileni. Sen bilmezsen önce kendini kimseyi bilemezsin bu küçücük dünyada boş ver harcama vaktini boş laflara.
    Birden bir ses gelir kulağına, ” bak ne dedi sana ? ” düşünmezsin yaptığının hata mı olduğunu, devam edersin aldırmadan dünyanın küçük oyunlarına.
    Sahiden bu kadar da kolay mı bir insanı kırmak? Senden olan senden farksız bir canlıya üstünlük kurmaya çalışmak? Yok arkadaş yok herkes binmiş bir trene ve gidiyor bilinmeyene…

    Aslında o da bilmiyor nedendir bu yaptığı sormuyor ki kendisine. Bir bakmışsın ki o da batmış bir gün ama sen hala aynı yerde… Sen öyle birisi ol ki, herkes emin olsun senden. Emin olsun ki ” Acaba ne diyecek şimdi bu ” diye bir soru gelmesin o küçücük beynine.

    Demek istediğim şeyin özünü anlamayana, insan olana herkes olur insan da, sen insan olamadıktan sonra bekleme kimseden insanlık, düşersin dipsiz kuyuya…

    Diğer güncel yazılarımı da paylaşacağım. Beğenen ve beğenmeyen tüm arkadaşlarıma teşekkürü borç bilirim.

    Diğer yazılarım için Mahmut Özyurt







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.