Şimdi Ara

Yayın için upgrade

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.400
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar,

    Yaklaşık 2 senedir 8350'yi 4.6 ghz civarlarında kullanarak, 780 amp! ekran kartı ile yayın yapıyorum.

    Yayınlarda encoding olarak veryfast / düşük render kullanabiliyorum ve yoğun olarak single cpu clock dependent olan World of Tanks'in yayınını yapıyorum. Artık kesinlikle intele geçmem lazım ama bir iki sorum var.

    Görünüşe göre Skylake yerine 2011 chipset'e geçmek daha mantıklı.

    Yani z170 + 6700k yerine x99 + 5820 almam lazım. Zaten 2 sistem arasında yaklaşık 500-750 lira fark oluşuyor ve anakart + işlemci + ram üçlüsü totalde 2800 - 3500 lira aralığına geliyor. PC'de başka hiçbir şey değişmeyecek zaten. İmzamda neler olduğu yazıyor + ekran kartı zorlayan oyun oynamıyorum pek fazla.


    Sorum şu, ben genel olarak Asus sabertooth serisinden çok memnunum ve direkt gidip x99 sabertooth + 5820 + 8x2 ya da 4x4 ram alsam, h110i su soğutmamı taksam, düzgün seviyelerde overclock yapsam, ne kadar iyi ya da kötü olur bilmiyorum. Çıkabilecek 2011 chipsete özgü ya da 4x4 kullanırsam quad channel'a özgü sorunlar var mıdır. Bu arada 2 x 8 kullanmak istiyorum, quad'ın dual'a göre artısı yok çünkü.


    5930'un 5820'ye göre pci channel sayısı ve 200 ghz dışında bir artısı olmadığı için ve ben değil quad sli, normal sli bile yapmayacağım için gerekli görmedim. Bilmediğim birşey var mıdır? 700 lira fiyat farkı var çünkü.

    Şimdiden teşekkürler. Ram + Anakart için model tavsiyelerine açığım ama sabertootha göre fiyat dışında da artı ve eksilerini yazabilirseniz sevinirim.







  • up
  •  Yayın için upgrade

     Yayın için upgrade

     Yayın için upgrade
    DDR3 sistem kurman daha iyi olur. Fiyat olarak da zamanlama hızları olarak da avantajlı. Ivy Bridge-E serisinin bantgenişliği, yeni seriden daha fazla. Tek kelimeyle 'şahane'. Bu konuda da 4820/4930 dahi çok iyi işlemciler.
    Bellekleri mutlaka '2R' alman gerekiyor. 4x8 GB set alman gerekebilir o sebeple eğer, 2011 kuracak olman sebebiyle dört kanal ve sekiz sıra bellek desteklediğini tamamen kullanabilmek istiyorsan.
    Daha akıllıca bir yöntem, işlemcini yeni sistemden ayrı olarak sıkıştırma işlemcisi olarak saklamak. İki sistemin olmuş olur, hem de daha hızlı ve düzenli yayın kaliten olur. Bu sayede 2011 sistemden daha ekonomik çözümlere de başvurabilirsin. Eklemen gereken bellek kanal sayısını ve miktarını yarı yarıya düşürmek gibi avantajların da olur.
    [Kaynak]




  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler detaylı cevap için ama uzun vadede düşünecek olursam DDR4 benim için daha olumlu duruyor gibi. 4 kanal ile çift kanal arasında henüz bariz bir fark yok performans olarak.

    Benim için en kritik kısım cpu ön belleği ve obs / xsplit üzerinde daha fazla kompresyon yapabilmem. DDR3 veya 4 olmasının burada bana kritik bir artısı olmayacak diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltin.

    5820 için önereceğiniz bir x99 anakart varsa duymak isterim. Mesala x99 sabertooth sadece 2400 mhz bellek desteklerken Hero serileri 3200lere erişebiliyor. Bu ilerde benim için kritik bir sorun teşkil eder mi bilemiyorum.

    Saygılar
  • Tanklarla dans eden adam ? Multiplayer yayıncısı değilmisin abi sen
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.