Şimdi Ara

Yavru Köpek Sahiplendim SS'li

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Babamın çalıştığı yerde bir arkadaşı İzmir/Urla'dan dönerken yolda yavru köpek bulmuş bende fabrikada kalmasını istemedim ve eve getirdim. Ailem evde hayvan beslememe normalde kızar ama onlarda çok sevince kalmasına izin verdiler fakat bir kaç sorum olacak. Bunlar :


    1. Köpek gördüğünüz üzere çok pis değil ama galiba anadan doğma duruyor yaşını da tam bilmediğim için ne zaman yıkamalıyım ?

    2. Hangi aşıları yaptırmalıyım ve bunların ortalama fiyatları ne kadardır ?

    Yavru Köpek Sahiplendim SS'liYavru Köpek Sahiplendim SS'li



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trealith -- 24 Nisan 2021; 23:46:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • up olsun


    doktora bağlı fiyatlar uygun yere gittimi iyi olur maması suyu insallah koymusundur . soğuk havada yıkama hiç yıkama bence. yaz geldimi yıka
  • ikinci karma aşısı geçmeden hele de bu kış ayında yıkamamalısınız. Aşı fiyatları veterinere göre değişiyor. 3. karma ve kuduza kadar bütün aşıları önemlidir. Bunları aksatmamalısınız. Bu aşılar bittikten sonra aşı takvimi oldukça gevşek olacaktır. İç ve dış parazit ilaçlarını siz vermeye alışırsanız bir süre sonra hastalık haricinde veterineri sık görmezssiniz ama ilk aylar çok yoğun geçer.

    Aşı takvimi ayrıca köpeğin genel sağlık durumuna da bağlıdır. veterinerinizin muayene etmesi ve sizin gözlemlemeniz gerekir. Mesela benim ikinci köpeğim yazın yavru olarak geldiğinde sanırım klimadan dolayı üst solunum yollarından enfeksiyon kapınca karma aşılarını bir süre geciktirmek ve antibiyotik takviyesi yapmak zorunda kaldık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sigma2005 -- 22 Ocak 2015; 21:39:09 >
  • Öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim .Mamasını süt ve ekmek içi karıştırıp veriyorum yanına da yumuşak bir oyuncak koydum dişlerini kaşıyor. Yapılması gereken aşılarının listesini çıkardım veterinere de ona göre gidecek ama ben götüremeyeceğim büyük ihtimalle çünkü köpeği bulan adamın evi buna daha müsait olduğu için terasta mermer zemin üstünde daralmasın diye geri verebilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trealith -- 24 Nisan 2021; 23:48:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haftada 2-3 gün git kontrol et bir heves ile alıp salmasın.Maddi durumu iyi olması güzel ama ilgi önemli sen daha ilgili olacaktın mesela
  • Tabi ki orası öyle ama rahatı da önemli sadece ilgi göstermekle de olmuyor o da bir can sonuçta.

    Yavru Köpek Sahiplendim SS'li



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trealith -- 24 Nisan 2021; 23:48:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ona iyi bakin hocam ki suphem yok, artik onun herseyi sizsiniz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belediyeye köpeği sokaktan aldığınızı söylediğiniz zaman zaten tüm aşılarını bedava yapmak zorundalar. Tabi cins köpekler sokaktan olsada inanmadıkları için yapmayabilirler ama bildikleri bir köpekse zaten sorun olmaz.
  • kardeşim sakın yıkama öldürürsün hayvancığzı çok küçük 1 2 aylık aşı içinde daha küçük amma 2 tl diye bilyom
  • @IVBACK

    Elimden geleni yapmaya çalışıyorum .

    @DnzIrmk

    Hocam aşılarını özel veterinerde yaptırıyorum 3-4 veterinerde fiyat araştırması yaptım her aşısı 50 TL dediler ben de iyi bir veteriner kliniği buldum orada başladık ilk Corona aşısı yapıldı Şubat 14'de 2. si var ve sıraya göre devam edeceğiz .


    Bu arada köpeğin kulübesi kulübesini de yaptık el emeği göz nuru :

    Yavru Köpek Sahiplendim SS'li



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trealith -- 24 Nisan 2021; 23:50:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Köpek çok güzelmiş hayırlı olsun
  • Öncelikle yaptığın şey gerçekten çok güzel tebrik ederim.
    1-Köpekler için özel üretilen şampuanlar var örnek olarak dermaleen, ancak fiyatı yüksektir. Onun yerine bebek şampuanı ile yıkayabilirsin (dalin, johnson baby gibi).

    2- Aşı fiyatları veterinere göre değişir. İzmir'de veterinerlik fakültesi var mı bilmiyorum ancak orada fiyatlar uygun olabilir. Ortalama bir aşı 50 TL tutabilir. Yavru köpekler 5 er den ikişer doz tekrarlı 10 aşı ve bir tane de lyme hastalığına özel bir aşı olurlar. yani hepsini yaptırmak istersen 11 aşı yapar. Eğer durumun varsa ve bu yavruya bakmaya kararlıysan sürekli götürebileceğin bir veterinerle anlaşmanı öneririm. (Yazarken bulduğunu öğrendim harika bir iş yapmışsın) Çünkü olay sadece aşı ile bitmiyor. İç ve dış parazitleri var ki bunlar aşı kadar önemlidir.
    Özellikle iç parazit biz insan sağlığı için gereklidir. Belediyelerin sağladığı imkanlar ile bilgim yok ancak çoğu belediye ücretsiz kuduz aşısı yapabilir. İç parazit hapı da temin edebilirsin.


    Yavru olduğu için süt ihtiyacı olduğunu düşünebilirsin ancak inek sütü köpekler için yararlı değildir. aksine sindirimi zor olduğu için onların sindirim sistemini zorlar. illa vermek istiyorsan sulandırıp vermeni tercih ederim. yavru köpekler için satılan mamalar onun beslenmesi için yeterli olacaktır. onda da uygun fiyatlı mama istersen Türk malı bonacibo alabilirsin.

    Kulübesi harika olmuş. Bu arada daha detaylı bilgi alabileceğin pet forumları var. onlara da göz gezdirmeni öneririm. artı bol bol eğitim ile ilgili kitap okumalısın. Cesar Milan'ın iki kitabı da iletişim için harika örnekler.

    Umarım faydası olmuştur iyi forumlar.




  • Vakit ayırıp yorumladığınız için teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trealith -- 24 Nisan 2021; 23:50:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim. Sorunları aştınız mı nasıl gidiyor ?
  • Tebrik ederim duyarlılığınızdan dolayı.
  • @sigma2005 :

    Yorumunuz için teşekkürler .

    @Nuvanda86 :

    Aşılarına devam ediyoruz yarın 2. Corona var onu yaptıracağım ayrıca muayenede de temiz çıktı bir hastalığı yok çok şükür

    Not :Ablam köpek yüzünden biraz hır çıkartınca köpeği bulan adama geri vermek zorunda kaldım. Eğer orada daha rahat ettiğini görürsem büyük ihtimalle bana da alışmamışken bırakma durumda kalabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trealith -- 24 Nisan 2021; 23:52:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Can1635

    @sigma2005 :

    Yorumunuz için teşekkürler. Keşke herkes cins değil de köpek sevse

    @Nuvanda86 :

    İyi hocam maşallah Aşılarına devam ediyoruz yarın 2. Corona var onu yaptıracağım ayrıca muayene de temiz çıktı bir hastalığı yok çok şükür

    Not :Geçen babamın arkadaşının bahçesine götürdüm evimize çok yakın bir yerde oturuyor onunda köpeği var dedim hem oynasın onunla hem de adam çok istedi görmeyi bizim ki bahçede yeşillik görünce çıldırdı bir büyük köpeğin yanına koşuyor bir ağaçların arasına giriyor adam dedi eğer evde sıkıntı oluyorsa kalsın burada eğer çok ağlarsa falan gelir geri götürürsün dedi bende tamam kalsın 1 gün dedim diğer gün almak için gittim büyük köpeğin yanına gitmiş yatmış akşam hiç ses çıkarmamış uyanınca eve getirdim akşam yine ağladı ve sorunu çözdüm. Ablam gece yatarken kulübesinin oraya gece lambası takıyor üşümesin diye sıcak su torbası koyuyor ve sürekli kucaklıyor yani bildiğiniz bebek gibi bakıyor ben de bu durumdan hoşlanmadığım için dedim abi senin bahçede kalsın çünkü ablam kötü bakıyor dedim bugün yine gittim beni hiç takmıyor beni görünce adamın yanına gidiyor götürme diye herhalde

    Ablanın kotu baktığını nerden çıkardın ? Git al o kopeii.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çok tebrik ederim sizi.. Çoook. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Can1635

    Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar...

    Arkadaşlar babamın çalıştığı yerde bir arkadaşı İzmir/Urla'dan dönerken yolda yavru köpek bulmuş bende fabrikada kalmasını istemedim ve eve getirdim. Ailem evde hayvan beslememé normalde kızar ama onlarda çok sevince kalmasına izin verdiler fakat bir kaç sorum olacak. Bunlar :

    1-)Köpek gördüğünüz üzere çok pis değil ama galiba anadan doğma duruyor yaşını da tam bilmediğim için ne zaman yıkamalıyım bilmiyorum ve önerebilemeğinize bir şampuan tavsiyenizi bekliyorum.

    2-)Hangi aşıları yaptırmalıyım ve bunların ortalama fiyatları ne kadardır ?

    Yavru Köpek Sahiplendim SS'liYavru Köpek Sahiplendim SS'li

    Hocam köpeğin son halini çekip buraya koyar mısın :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • @joklamme

    Valla hocam insan çocuğu gibi bakıyor gerçekten ama köpeğe eziyet bu şekilde kapalı balkon vs. gibi yerlerde kalması. Bahçeye de iyice alıştı arada bir kontrol ediyorum .

    @Begüm Özkan

    Teşekkür ederim .

    @Turkuazımsı

    Atmaya çalışacağım .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Trealith -- 24 Nisan 2021; 23:53:0 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.