Şimdi Ara

Yavru Kedi - Corona Testi Pozitif - Acil Öneri Lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
6.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar beslemekte olduğumuz melek adlı 3 yaşlarında sağlıklı bir (sokak) kedimiz var.
    Yavru Kedi - Corona Testi Pozitif - Acil Öneri Lazım

    Yazın mersin çamlıyayla'da iken siyah yavru bir kedi geldi buldu bizi , çok oyuncu ve sevin beni diye yalvaran bir kedi. Benek dedik kendisine. Göğsünde beyaz bir benek var.
    Yavru Kedi - Corona Testi Pozitif - Acil Öneri Lazım

    Biz de bu kediyi sahiplenmeye karar verdi aldık yaylalardan getirdik ankara'ya.
    Gelir gelmez de hemen veterinere götürdük. Güven Veteriner - yerleri dikmen civarında kendi kedimizi sürekli buraya götürüyoruz.
    Kediyi eve alabilmemiz için gerekli prosedürleri sorduk. Dış parazit uygulaması ve iç parazit hapı ile başladık.
    Diğer kedimizi de çok sevdiğimizi ona minik kediden bişey bulaştırmak istemediğimizi bunun için ne yapmamız gerektigini sorduk.
    İç parazitler temizlenene kadar yaklaşık 2 hafta birbirleri ile aynı yaşam alanlarında yaşamamaları gerektigini söyledi.
    2 hafta sonra zaten minik kediye tekrar iç parazit için uygulama ve dışkı testi yapılacaktı.
    Bir de bize bitakım viruslerden bahsetti, en tehlikelisini corona virusu olduğundan bahsetti bunun için bir test yaptırabileceğimizi söyledi emin olmak isiyorsak.
    Biz de yeterki kedilerimiz sağlıklı olsun tereddütümüz kalmasın mantığı yaptıralım dedik.
    Corona sonrasında ciddi sorunlara yol açabiliyormuş mutasyona uğrayarak. (fip vs gibi kuru ıslak formu olan bir hastalık)
    Test yapıldı ve sonuç FCOV Ag de negatif - sanırım bu dışkı testi
    Fcov Ab de pozitif çıktı. Ve kedinin Corona pozitif olduğu söylendi.
    Yavru Kedi - Corona Testi Pozitif - Acil Öneri Lazım


    Eşim de ben de çok üzüldük ama kime sorsak evdeki kedi sağlıklı ise riske etmeyin şeklinde oldu.
    Diğer kediye salya dan ya da dışkının bi şekilde (aynı tuvalet kullanımı ve temizlenme sırasında) diğer kedi tarafından yutulması ile geçiyor.
    Kediden de vazgeçemedik - kolejde oturuğumuz binanın arka bahçesi var oraya bıraktık burda besleriz olmadı diye ama yavru kedi durmuyor tabiki. Vicdan yaptık balkonumuza aldık şu an çaresiz durumdayız.
    Yavru kediden de vazgecemiyoruz. Diğer kedimize bişe olsun da istemiyoruz durum böyle ne önerirsiniz kedici arkadaşlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukti -- 30 Ağustos 2018; 8:20:41 >



  • Valla hocam üzücü bir durum yardım edebilecek birisi vardır diye tek yapabileceğim yorum yazıp uplamak.
  • Hocam corona virüsü hemen her kedide bulunuyor zaten. Nadiren mutasyona uğrayıp fip' e çeviriyor. Bunun önüne geçmenin de en önemli yolu aşı ve iyi bakım. Kedinin bağışıklığı ne kadar güçlü olursa o kadar virüsün mutasyona uğrama şansı az. Corona' nın aşısı yok. Ama diğer aşılarla hayvanın başka rahatsızlıklara yakalanma ihtimali azalıyor. Zaten bu virüs diğer hastalklarla beraber vücut direnci düşünce mutasyona çeviriyor genelde. Yakın zamanda fip ten bir kedimi kaybettim. O yüzden çok detaylı araştırdım bu virüsü. Ölen kedim bahçede yıllardır başka kedilerle beraber yaşıyordu ve diğerlerinde herhangi bir sorun yok. Bence başka veterinerlere de danışın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernova034 -- 29 Ağustos 2018; 18:53:55 >
  • Cevaplar için teşekkürler. Büyük kedimize de corona testi yaptırma kararı aldık.
    Eğer onda da çıkarsa minik kediyi sahipleneceğiz.
    Aksi durumda da heralde kediyi bırakmamız gerekecek.
    Kolejde oturuyoruz aslında buralarda hep bakıyorlar kedilere bina bahcelerinde.
    Buna da içimiz elvermiyor ama bakalım.
  • sokakta yaşayıp da corona virüsü taşımayan kedi yoktur sanırım. mutasyona uğramadığı sürece zararsızmış en kötü sıradan bir ishale sebep olurmuş okuduğum bi veteriner yazısına göre. mutasyona uğrayıp fipe dönme ihtimali de %1-3 diyordu. ama bence kedinin bağışıklığı düşükse bu ihtimal biraz daha artıyor. bizim de evin etrafında çok kedi var. 1 senede 3 kedi fipten gitti. bizim evde de 3 kedi var çıkıp geziyorlar, muhtemelen onlara da bulaşmıştır çoktan. paranoyak oldum ben de. diğer kedinizde de pozitif çıkarsa üzülmeyin sağlıklı besleyip aşılarını yaptırırsanız sorun olacağını sanmıyorum.
  • bu arada şöyle bir bilgi de buldum

    "Kediler Corona virüsünü temizleyebilirler mi? Kedilerin bağışıklık sistemi Corona virüsü için uygun antikorları (Virüsü etkisiz hale getirmek için oluşturdukları özel proteinleri) üreterek virüsü etkisiz hale getirip, tamamen temizleyebilirler. Tekrar bulaşma olmazsa, kedilerin çoğunluğu zamanla (4 ila 6 ay içinde) Corona virüsünü temizleyebilirler. Ancak kedilerin küçük bir kısmı virüsle kronik olarak enfekte olup, dışkılarıyla virüsü yaymaya devam edebilirler. Bazı kedilerde kronik yayılma 2 yıla kadar sürebileceği gibi, az sayıdaki kedi virüsü ömür boyu yaymaya devam edebilir."

    ben virüsü temizleyebildiklerini bilmiyordum.
  • earth. E kullanıcısına yanıt
    Öyle corona var diğer kedinize de bulaştırır diye kestirip atmaları bana da doğru gelmedi. Zaten fip için bile bazen tam teşhis koyamıyorlar. Komşunun kedisine de fip demişler, geri almış vetten şuan gayette sağlıklı durumda. Corona yazdığınız gibi her sokak kedisinde oluyor hemen hemen. Kaybettiğim kediyi bebekliğinde sokakta bulmuştum, bulduğumda ağzı burnu kanla karışık akıntılı ve titreyen bir haldeydi.. Çok iyi baktım o bakımla epey toparladı ama tam olarak bir türlü düzelemedi. Geçirdiği kısırlaştırma operasyonundan sonra da aylar içinde ağırlaştı durumu. Belki de strese sokup tetikledi. Ama hiç almasaydım sanırım 2 yıl da yaşamazdı. Hayvan hastanesine götÜrdüm fip teşhisi kondu, çok uğraştılar tedaviye cevap vermeyince en son uyutma teklif ettiler, kabul etmedim, aynı gün kaybettik zaten. Demem o ki biraz da gideceği belliydi. Görünürde hiç bir sorunu olmayan kedi de corona çıktı diye hemen beslemeyin demek pek doğru gelmiyor bana.
  • Sokaktaki benek kediyi sahiplendiniz mi yani evdeki kedinizde de corona virüsü tespit edildi mi bunu merak ettim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • biz durumu kabullenip yavru kediyi sahiplendik.
    benek kocaman oldu şimdilerde sağlıklı görünüyor bi sorun yaşamadık.
    yetişkin kedimize test yaptırmadık. muhtemelen corona pozitiftir artık zaten herşeyleri ortak.

    Corona pozitif çıkması zaten hasta olacağı anlamına gelmiyormuş.
    Hasta olma ihtimali daha yuksek oluyor ama iyi bakımla bu sorun da mumkunce ortadan kalkıyor.
  • Kötü tarafı kesin tedavi olmaması. Hatta fip'in kesin teşhisi bile sadece otopsi'de mümkün. fip olmayana fip, fip olana başka teşhis, tedavi yapılması sık rastlanıyor.

    2016'da Amerika'da araştırması, lab. deneyleri yapılan yeni bir tedavi yöntemi yayınlandı. 2019 oldu hala gerekli aşamalar tamamlanıp ilaç olarak piyasaya sunulamadı :(
  • kucukti kullanıcısına yanıt
    inanın o kadar çok sevindim ki. biz de çok benzer bir durum yaşadık.
    2 kedimiz var 7,5 yaşındalar. sokakta baktığımız bir kedi ev ortamında doğum yaptı ve yavrulardan biri hariç hepsini sahiplendirdik. kalan yavruyla inanılmaz bir bağımız oluştu ve resmen ona aşık olduk. fakat sahiplendirdiğimiz kedilerden birine corona testi yapıldığı ve pozitif çıktığını öğrendik. çocuğa corona aşısı yapıldığında durumu çok ağırlaşmış ve o zaman anlamışlar. dolayısıyla corona testi yaptırmadan corona aşısı da yaptırmamak gerekiyor, bunu anladım.
    neyse biz de aynı sizin gibi kara kara düşündük ne yapsak diye. kendi kedilerimiz bizim evlatlarımız, onların sağlığını riske de atmak istemiyoruz, bir yandan ya strese girerlerse hastalık dönersee vs düşünüyoruz, bir yandan da coronalı kedimiz pomelo'yu bırakamıyoruz ya da kimseye vermek istemiyoruz. derken biz de sizin gibi karar alıp kedilerimize de test yapıp bakalım dedik ama sonradan yaptırmayıp pomelo'yu sahiplendik. kaliteli mama ve düzenli temizlik dışında birşey önermedi veteriner arkadaşımız. hatta iç-dış parazit tedavisi dışında aşı olmaması ve anestezi bağışıklığını baskılayacağı için kısırlaştırılmamasını önerdi. ilk kızgınlık dönemini atlattık şükür. 2 sene idare edeceğiz. çünkü araştırdığım kadarıyla corona'nın fip'e dönmesi genç yaşlarda 0-2 yaş arasında daha muhtemelmiş, sonrasında dönme ihtimali çok çok düşüyormuş. bu nedenle 2 yaşından sonra kısırlaştırmayı planlıyorum. o zamana kadar o da biz de dayanacağız.

    duygularınızı, yaşadıklarınızı çok iyi anlıyorum. inanın sayfanın altına kadar gelip son karar ne yaptığınızı okumak için hızlı hızlı okudum herşeyi. sahiplendiğinizi duyunca da ağladım :)
    sırf size bunları yazmak için de foruma üye oldum hatta.

    iyi ki almışsınız yavruyu. yüreğinize sağlık sizin.
  • Aynen fipli kedi ile yaşasa bile fip bulaşmaz corona bulaşır. Corona virüsü de kedilerin 10 unun 8 inde var diyorlar. Bizim bi kedimiz fipten öldü çok korkak bi kediydi zaten zayıftı 3 yıldır bizleydi kısırlaştırdık ve sonra virüs fipe dönüştü karnı su topladı sadece su içti falan sonra da veteriner uyutmaya karar verdi. Onunla yaşayan hatta onu durmadan yalayan kedilerimiz var ve hepsi de sağlıklı şuan. En önemli faktör stres. Bu stres bizi kanser ettiği gibi onlarda da fipe sebep oluyor. Olabildiğince strese sokmadan iyi beslenmeyle uzun sağlıklı ömürleri olur inşallah hepsinin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 5 aylık bir kedimiz vardı sokakta baktığımız trafik kazası sonucu felç oldu avcılar veteriner fakültesinde yapılacak bir şey yok yürümesi imkansız dediler yapılan tahliller sonucuda corona pozitif çıktı ama bur hemen her sokak patilerinde olduğu için kaygı duymadım 3 ay kadar evde baktım felçli olduğundan idrarını elle yaptırdım altını bezledim fakat coronanın en çabuk mutasyona uğrayıp fipe çevirdiği durum kediler için stres ve tranva imiş :( 3 ay içinde de kaybettim yavrumu arka ayaklarını kullanmaması ile de bağışıklığı düşmüş :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.