Şimdi Ara

Yavaş Kullanmak Kaza Riskini Artırıyor Mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
3.304
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • gitarist1186 kullanıcısına yanıt
    +1 +1 +1

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şöyle bir gözlemim var az yaksın diye yüksek vites düşük devirlerde kullanmak sürücüye güven vermiyor.gaz pedalları gerçekten hissiz oluyor ayağınızı gazdan çektiğinizde kompresyonu motor frenini hissedemiyorsunuz.gaza basmanız gerektiğinde hızlandıramıyorsunuz. bu yüzden güvenli değil diye düşünüyorum
  • Sen seri kullanırken de orta şeritte giden adam aynısını söyleyecek oda basacak gaza.

    E o zaman herkes seri kullansın kaza riski 0 a insin.
  • Genel olarak hız sınırları dahilinde araç kullanıldığında tehlike en aza iner. Ancak bazı yol ve trafik durumlarında bu unsurlara ayak uydurmak gerekebiliyor. Yani hız sınırı 70 diye sabit 70le gidemiyorsunuz. Özellikle şehiriçi ana yollarda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yavaş giden sağdan gitsin arkadaş ben anlamıyorum milleti. 3 şeritlik çevre yolundaydım geçen gün sol şerit max 60. Küfür ede ede öldüm. Bu kadarla kalsa yeter geçen haftada aynı yolda sol şeritte Ford ka lı bi ablamız 50 ile gidiyor orta şeritteyim 80 civarı sağdan 90 la çift dorseli tır geçiyor. Milletin sağ şerit sol şerit kavramı kalmamış. O yolda nasıl 50 ile gidiyolar anlamıyorum sonrada makas atana kızıyolar. Tabi makasında bi ölçüsü var abartmamak lazım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UçKutusundakiDelik -- 11 Temmuz 2014; 15:51:13 >
  • hızlı gittiğin zamanlarda belki senin arkandan da senin bu dediklerini söyleyenler vardır
    herkes yavaş gitse kimse de bu tür düşüncelere girmez
  • Hakim görüşe göre problem benim kullanım şeklimdeymiş. Teşekkürler :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Combalac

    1- Trafikte çok hızlı araba kullanan, tehlikeli hareketler yapan, yancı, driftçi tayfadaki insanlar yavaş araba sürseler, bayanlar gibi kullansalar, kaza yapma riskleri 0'a yakın olur.

    2- Yavaş ve tehlikesiz araba kullanan bayanlar veya yaşli insanlar gibi bazı grupların arabayı hızlı kullanması durumunda kaza yapma riskleri % 90 seviyelerinde olur.

    3- Ortadaki standart bir insanın aşırı yavaş ve monoton araba sürmesi dikkat kaybına sebep olurken, belli bir süratte seyreden, virajlı yollarda giden insanların dikkatlerini daha uzun süre koruyabildikleri için uyuklama, dalma sebebiyle kaza risklerinin azaldiğı kanısındayım.

    Katılmıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaTaDoR

    Arkadaşlar bu hissiyatı bir tek ben mi yaşıyorum bilemiyorum ama başlıktaki konuyla alakalı aklımı kurcalayan bir mantık var o da şu:

    Çevremde seri(hızlı) araç kullanan birisi olarak bilinirim. Ne zaman aracıma lütfen yavaş ricasıyla birisi binse ve ben de buna uyup yavaş kullanmaya kalksam acayip acayip tehlikeler atlatıyorum.

    - Mesela TEM'de sağ şeritten 70-80km/h gibi hızlarla sakin sakin gidiyorum arkadan bir tır gelip sellektör yapıyor, dibime yapışıyor sonra baktı olmadı yanımdan geçip dorsesini unutarak birden önüme dalıyor.

    - Veya orta şeritte 100km/h hızla ilerliyorum sağımdan-solumdan makaslar geliyor mecbur aynalardan bunları kollayıp kaza olmasın diye hızımı ayarlamak zorunda kalıyorum.

    - Benzer şekilde yine orta şeritte arkama yapışıp sellektör yapan, sağa-sola geçmek için tamponumun tozunu almaya çalışan huzur bozucular mı dersiniz, daha bunun gibi onlarca olayla karşılaşıyorum.



    Halbuki sol şeritten trafiğin hızına uyup akıcı biçimde ilerlesem ve arada seri şerit değiştirmelerle kalabalıktan sıyrılarak kendi sürüşümü yapsam yemin ediyorum en ufak bir risk bile atlatmıyorum.

    Sizce problem sürüş tarzımda mı yoksa trafiğin akışında mı?

    İki yanlış bir doğru etmez. Bizim üzerimize düşen, trafik kurallarını bilip, riayet etmektir.

    Yıllar önce, sürücü kursundaki hocanın bize söylediği şu söz hiç aklımdan çıkmaz: TRAFİK KURALLARI KAN İLE YAZILMIŞTIR




  • orta şerit yada sağ şerit de giderken bende çok tehlike atlatıyorum. yola kontrolsüz çıkanlar tehlike yaratıyor. bende en soldan yardırarak gidiyorum en güvenlisi bu bence
  • forumda verilmişti: trafik akış hızına uygun araç kullanımı kaza riskini azaltıyor diye. ne yavaş ne hızlı olmalı. herkes 40 la gidiyorsa hızımız 40. 100le gidiyorsa 100 olmalı.
  • Sol şerit hangi hızla gidiyorsa o hızla devam etmek en mantıklısı. Orta şeride falan hiç bulaşmayacağım artık. Çünkü bazen kamyonlar öyle bir şerit değiştiriyor ki, arkadan bakarken dorsenin hareket hızından insanı panikletiyor.

    Tabi bir diğer bir unsur olan araçtaki yolcu kişinin sürücüye müdahale etmesini nasıl çözeceğiz bilemiyorum.
  • 2 şeritli yolda 3 şerit doldurup gidilmez ise

    yine 2 şeritli yolda en sağ şeritte park yapılmaz ise

    yollar mayın tarlası gibi olmazsa

    radarlar aç kapa şeklinde uygulanmaktan vazgeçilirse

    her kırmızı ışıkda radar olursa

    kaza maza kalmaz.



    Konuya gelecek olursan en sağ ve en sol şerit en az tehlikeli yerdir.

    ortadan yavaş gidersen sıkıştırılma korkusundan kaza yaparsın.
  • 5 yılda pek bir şey değişmemiş
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.