Şimdi Ara

Yavaş Kullanmak Kaza Riskini Artırıyor Mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
3.295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu hissiyatı bir tek ben mi yaşıyorum bilemiyorum ama başlıktaki konuyla alakalı aklımı kurcalayan bir mantık var o da şu:

    Çevremde seri(hızlı) araç kullanan birisi olarak bilinirim. Ne zaman aracıma lütfen yavaş ricasıyla birisi binse ve ben de buna uyup yavaş kullanmaya kalksam acayip acayip tehlikeler atlatıyorum.

    - Mesela TEM'de sağ şeritten 70-80km/h gibi hızlarla sakin sakin gidiyorum arkadan bir tır gelip sellektör yapıyor, dibime yapışıyor sonra baktı olmadı yanımdan geçip dorsesini unutarak birden önüme dalıyor.

    - Veya orta şeritte 100km/h hızla ilerliyorum sağımdan-solumdan makaslar geliyor mecbur aynalardan bunları kollayıp kaza olmasın diye hızımı ayarlamak zorunda kalıyorum.

    - Benzer şekilde yine orta şeritte arkama yapışıp sellektör yapan, sağa-sola geçmek için tamponumun tozunu almaya çalışan huzur bozucular mı dersiniz, daha bunun gibi onlarca olayla karşılaşıyorum.



    Halbuki sol şeritten trafiğin hızına uyup akıcı biçimde ilerlesem ve arada seri şerit değiştirmelerle kalabalıktan sıyrılarak kendi sürüşümü yapsam yemin ediyorum en ufak bir risk bile atlatmıyorum.

    Sizce problem sürüş tarzımda mı yoksa trafiğin akışında mı?







  • Bilkente cikarken realin ordaki kavsagin onunde radar yokken en az 70-80 le cikilan yokusa 50 hiz siniri koymak kesinlikle arttiyor buna eminim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1- Trafikte çok hızlı araba kullanan, tehlikeli hareketler yapan, yancı, driftçi tayfadaki insanlar yavaş araba sürseler, bayanlar gibi kullansalar, kaza yapma riskleri 0'a yakın olur.

    2- Yavaş ve tehlikesiz araba kullanan bayanlar veya yaşli insanlar gibi bazı grupların arabayı hızlı kullanması durumunda kaza yapma riskleri % 90 seviyelerinde olur.

    3- Ortadaki standart bir insanın aşırı yavaş ve monoton araba sürmesi dikkat kaybına sebep olurken, belli bir süratte seyreden, virajlı yollarda giden insanların dikkatlerini daha uzun süre koruyabildikleri için uyuklama, dalma sebebiyle kaza risklerinin azaldiğı kanısındayım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yolun durumuna göre hızınızı ayarlayabilirsiniz.
    Ama fazla hız her zaman kötüdür.!
    Ayrıca yavaş hız ile gitmekten de ceza yiyebilirsiniz :) ( Arkadaşın başına geldi :) )
  • Makul bir süratle gitmek her zaman iyidir ancak bazı durumlarda trafiğin akışına ayak uydurmak gerekir, aksi halde seni sinir ederler...
  • Mesela ben yavaş gidiyorsam kimseye yol vermem, taciz eden olursa basarım gaza fark açılana kadar. Diğer türlü sağa geç yol ver tekrar sola geç falan zor iş
  • MaTaDoR kullanıcısına yanıt
    hocam böyle mantık olur mu allah aşkına?
    hızın sana göre si, bana göre si varmı?
    bir rakam belirlenir, herkes ona uyar.
    uymayan hatalıdır.
    isterse% 99 uymayan olsun.
    o 1 uyan doğru, diğerleri hatalıdır.
    senin kendi sürüş tarzın hatalı imiş anladığım kadaryla,
    selketör atıp, seni sollayan ve önüne kıran tır hatalı,
    makas atanlar hepten hatalı zaten.
    kurallar ne ise o olmalı, sana göre si bana göre si olmamalı.
    sen güvenli sandığın o karakteristik sürüşünde başkalarına tehlike ve huzursuzluk yaratıyorsun farkında değilsin diye düşünüyorum.
  • hızlı ve yavaş bazen göreceli kalıyor,, yol var 80-90 hızlı sayılır,yol var 140-150 yavaş sayılır ,,, bindiğin arabaya görede hız farklı algılanıyor, puntoyla 150-160 basınca tehlike sınırı olduğunu düşünüyorsun,mondeoyla 160 basınca sakin ve stressiz kullanım hissi veriyor (otobanda)
  • Ne mondeoymus be foruma kayit oldugumdan beri ovup duruyorsun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne kadar övsem az
  • Sakin ve kontrollü kullanmak son derece iyi. ancvak gereğinden yavaş ve kararsız kullanmak, kendiniz için dğeil çevreniz için çok büyük kaza riski yaratıyor. En az hızlı gidenler kadar. Özellikle kadınlar fala yavaş ve kararsız sürüyorlar. Hangi şeritte gideceklerine emin olamadan, hızlanıp hızlanmamaya karar veremeden, tam geçmeye kalkıyorsunuz onlar da hızlanıyor ya da sizi görmeyi üstünüze kırıyorlar. Onların araçlarında yan aynalar süs zaten. Korna çalıyorsunuz hep siz suçlu oluyorsunuz. Hiç bir zaman sola geniş, sağa dönme kuralına uymuyorlar bu sebeple çok fazla kazaya neden oluyorlar. En büyük sorun direksiyon sınavlarının bu kadar kısa ve basit olması. Öyle bakkaldan peynir verir gibi kolay dağıtmasalar ehliyeti, adam gibi, kuralına uygun sürenler ehliyet alabiliyor olsa herşey çok daha farklı olurdu.
  • Yeni mondeo ya yazilabiliyor muyuz? Kac ay sonra geliyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: internetyasagi

    Yeni mondeo ya yazilabiliyor muyuz? Kac ay sonra geliyor

    2015 diyolar ama pahalı gelicek emin olabilirsin,,, yeni mondeo geldiğinde forumda açılacak konu başlıkları şöyle olacak '' mondeo mu 3.20 d mi? , mondeo mu c180 mi? mondeo mu a4 mü? mondeoya o kadar para vermeye değermi,onun yerine 30 daha verip premiım mu alsam? ''
  • O kadar diyorsun. 110 bin tl var babamda kardes

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • o kadar para bir arabaya verilmez yazıktır yaa ,,haa baban fabrikatördür ,zengindir bişey diyemem ama benim gibi emekçiyse o para alın teriyle kazanıldıysa gerçekten yazık ,, uygun fiyata bir sürü temiz ikinci el araba var, 50-60 a en kralını alırsın yaa
  • Emekci hakikaten insaat ustasiydi calisarak kazandi bu sene muteahhit oldu bu aralar baya araba baktik bi temiz araba yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • trafiğin akışına göre yavaş giden, her zaman düzeni bozuyor ama makasçılara, sinyalsiz şerit değiştirenlere uymak demek değil tabi bu.
  • Her yolun belli bir alt ve üst hız limiti var eğer bunun altına düşmez veya üstüne çıkmazsanız problem olmaz
    Tem otoyolunda 60 km hız ile gitmek tehlikelidir kasap tır şöförleri gelir biçer ama 80-90 km hız ile seyir ederseniz hiç bir şey olmaz ben tem de giderken 90 km hızın altına düşmem tırlar ile çok uğraşmamak için genelde 110-120 km hızlar yeterli geliyor en az risk in olduğu hızlar.
  • Kaza riskini onun arttırdığını bilemem ama , trafik hızlı akıyorken inatla sol şeridi kapatan , heran kaza yapıcam riski ile yaşayan bayan sürücüler ve başka şehirden gelipte o şehrin kurallarını bilmeyenlerin hem trafiğin akısına zararlı oldukları hemde kaza riskini arttırdıkları kesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kaza riskini artiran yavas gitmen degil arabaya binen kisinin surucunun isine karismasidir. Ben arabasina ve yoluna gore hizima ayar veririm bu ayari verirkende biri yandan yavas ay arkanda araba var aha adam vurucak gibi sacma span yorumlarla isime karisilinca acemi gibi araba kullaniyorum cunku aracin icindeki insani rahat hissettirmek icin onun sozlerine gore hareket ediyorum buda benim kasilarak araba kullanmama neden oluyor. Yilarin soforu babamda bile gozlemledik bunu. Sizdekide buyuk ihtimal boyle bi durum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HondatugraL -- 11 Temmuz 2014; 14:31:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.