Şimdi Ara

Yatırım fonları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • İlk defa alacağım için 5 kuruşluk rasgele bir fon aldım. Kar/zarar 0 görünüyor :)

    Kısa veya orta vadede kesin kazandırır denilebilecek fonlar hangileri sizce? Emeklilik fonu, altın fonu, teknoloji, borçlanma vb. var. Hangisini tercih etmeli?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi phorever -- 31 Mayıs 2020; 4:32:11 >



  • Öyle bir fon olsa herkes zengin olur . TEFAS internet sitesi Türkiye'de ki tüm fonları takip edebileceğin bir yer. Oradan aylık 3 aylık yıllık hangi fon ne kadar getiri yapmış onu takip et. Oynaklıklarına bak düzenli getiri mi var yoksa aylık olarak yükseliş sonar düşüş mü var bunlara bak.
  • Şuan alınacak en mantıklı fon hangisi arkadaşlar ?
  • Sadece 5 kuruş kadar yatırım yapmışsanız kar veya zararınızı görmeniz için fonun yüzde 20 kar veya zarar elde etmesi lazım.

    Tek bir fona yatırım yapmak oldukça riskli. Özellikle önümüzü göremediğimiz bu dönemde. Biraz olasılıkları düşünün. Mesela dolar yükselir, düşer veya üç kuruş aşağı 2 kuruş yukarı yerinde sayar. Yükselme ihtimaline karşı döviz bazında getirisi olan; eurobond borçlanma araçları fonu, doların düşme ihtimaline karşı TL bazlı borçlanma araçları fonu alınabilir. Veya borsa şu an yükselişte. Ama düşüşe de geçebilir. Bu yüzden biraz hisse senedi fonu biraz da zarar etme ihtimali az olan kira sertifikası fonlarından alınabilir.

    Bu yazdıklarım yatırım tavsiyesi değil daha iyi anlamanız için örnekler. Para kaybetmemenin en basit yollarından biri riski dağıtmaktır. Siz de olabildiğince farklı çeşit fon alarak riskinizi azaltın. Yatırım yaptığınız fonları yönetenler de böyle yapıyor. Bir çok farklı şeye yatırım yapıyorlar ki her hangi bir kötü durumu en az zarar ile atlatabilsinler.

    Yeni başlayanlar TEFAS'tan fonların grafiklerine bakarak neredeyse sabit getirisi olan kira sertifikası veya borçlanma araçları gibi fonları tercih edebilirler. Uzun vadeli getirisi azdır ve mevduata göre risklidir ama çok extrem bir gelişme olmazsa mevduat faizinden daha fazla kazanıp daha az vergi ödersiniz. Yine de risk her fonda var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Farklı yatırım fonlarında oluşan bir sepet yapmanız her zaman için daha iyidir.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.