Şimdi Ara

Yatak Tavsiyeleri [ANA KONU] (133. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6.166
Cevap
265
Favori
1.980.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 190 boy, 130 kilo
    160 boy 55 kilo için tavsiye alabilir miyim :d

    Zamanla 100 kiloya doğru ineceğim ama hep bir fark olacak tabiki.
    Baza içinde kararsız kalıyorum.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: lordford50

    Tek kullanılacaksa paket yaylıları da değerlendirebilirsiniz
    Merhaba. Yaylı değilde sünger yatak tavsiyeniz olurmu.
  • Merhabalar , eger maddi anlamda sıkıntınız yok ise ben Tempur öneririm. Tempur Orjinal 19 satın aldım. eskiden yataktan kalkarken zorlanır, sanki civataları yaglanması gereken robot gibi zorlanırdım. Su anda en büyük problemimiz, 1 gecelikte olsa otelde kaldığımızda , sabahında , yatagımızı özlediğimiz sohbeti geciyor. Mutlaka denemenizi öneririm.

    Bence yatağa verielen paraya acımayın. Cep telefonuna dünya para ayıran bir milletiz. Günde 8 saat gecirdiğiniz yatağınız, bence cok önemli. Ve showroom lara gidip , mutlaka vakit ayırın bu işe. Biz gittiğimiz her magazada satıcıya bizi biraz rahat bırakmasını rica edip , min 5-10 dakika uzandık. satıcı sadece önerir, siz secersiniz. Satıcının ne anlattığı değil, sizin ne sectiğiniz önemli.

    Biz Tempur alana kadar gercekten cok dolaştık. Tempur için 2-3 kere gidip uzandık ve isabetli bir karar verdik , bize cok uydu. İndirim zamanlarını takip edin, mutlaka pazarlık yapın, özellikle bayilerden alışveris yapın , çünkü fabrika magazalarında fiyatlar fiks :))




  • Merhaba,

    Çok uzun zaman boyunca keyifle kullandığımız ama artık yorgun uyanılan sabahlar nedeniyle değişmesi gerektiğine karar verdiğimiz İDAŞ Mira-Coil yatağa sahibiz. Bu yatak zamanının en kaliteli ve en pahalı yataklarından biriydi ve Mira-Coil yay sistemi neredeyse 20 yıldır sıkıntısız çalıştı. Şu anda dahi, eğer çok dikkatli incelemezseniz, yatak yüzeyinde herhangi bir çökme, deformasyon, vs. göremezsiniz. Ancak artık hem metal yorgunluğu hem de yatak katmanlarının özelliklerini yitirmesi nedeniyle eski konforundan çok uzakta. Dolayısı ile biz de yeni bir yatak arayışına girdik.

    Aslında ilk hedefimiz gerçekten çok memnun olduğumuz İDAŞ Mira-Coil yay sistemli ve serte yakın bir yatak almaktı. Forumun son 70 sayfasını okudum :) Tüm alternatifleri inceledim. İDAŞ'ın Boutique, Mattist ve Gold serilerini denedik. Yatsan ve Yataş'ın hemen hemen tüm yataklarına yattık :) (Yatsan, Yataş ve İdaş dışında başka marka düşünmedik). Başlangıçta sert bir yatak aramamıza rağmen, daha sonra artık bize uygun olanın biraz daha yumuşak ve orta sert olduğuna karar verdik.

    Alternatiflerimiz şunlardı;

    İDAŞ Boutique serisinden Jewelry
    Yataş Hybrid serisinden Ergocoil Infinity
    Yatsan Perfect Sleeper Twin
    Yatsan Majesty

    Fiziksel özelliklerimiz; 173 cm boy, 73 kg / 165 cm boy, 53 kg, çoğunlukla yan ve yüzüstü yatan kişileriz).

    Görüldüğü gibi, alternatiflerimiz de forumda çokça konuşulan, önerilen ve genellikle iyi yorumlar alan yataklar olmuştu. Sanıyorum hangisini tercih edersek edelim memnun kalacaktık.

    Sonunda Yatsan'a karar verdik ama Perfect Sleeper Twin ile Majesty arasında tercih yapmamız gerekiyordu. Bu iki yatak tamamen farklı teknolojiler ve tamamen farklı hisler sunuyor. Biri Mira-Coil yaylı ve yaylanma hissi veren bir yatak, diğeri ise paket yaylı ve visco/lateks özellikli daha teknik bir yatak. Daha önceki olumlu izlenimlerimiz nedeniyle Mira-Coil yay sistemine yakın dursak da, Perfect Sleeper Twin'de aldığımız hissiyat çok daha keyifli gelmişti. Tesadüfen mağazada yan yana duran yataklara defalarca yattık, hissiyatı deneyimledik, hangisinin bizi mutlu edebileceğini anlamaya çalıştık.

    Sonunda kilolarımızı ve yatış şeklimizi de dikkate alarak Perfect Sleeper Twin'de karar kıldık. https://yatsan.com/yataklar/perfect-sleeper-twin-yatak-80644

    Sadece mağazada denediğimiz kadarıyla artık çok daha kaliteli uyuyacağımızı düşünüyoruz ancak tabii yatak evimize ulaşıp bir süre geçtikten sonra çok daha sağlıklı bilgi paylaşımında bulunabilirim.

    Umarım karar vermekte zorlananlar için bir nebze yardımı olabilmiştir.




  • lordford50 üstad kusura bakma seninde kafanı çok şişirdim, hakkını helal et.

    Ancak seçim yapmak için son 2 günüm kaldı. Bir türlü karar veremedik. Bize göre hepsi aynı, hepsi de güzel gibi geliyor.

    Supportline denedik iyi gibi geldi.
    Seven-Z Lateks denedik o da iyi gibi geldi.
    Ergocoil denedik iyi gibi geldi ama sanki çok yaylanıyor yanındaki kişi rahatsız olur mu diye düşünür olduk. Gerçi sonra bu duruma alışırız sanki diye düşünüyoruz.
    Dubble Decker sen zaten bir esprisi yok demiştin o yüzden direk geçtim onu.

    Son olarak bir tavsiyede bulunur musun bana.

    Birde bu active support, adaptive teknoloji, ultra weast bel desteği, tencel kumaş gibi özellikleri ne derece dikkate almak gerekir?
    Mesela Seven-z Lateks yatakta sadece lateks ve 7 bölgeli pocket yay var ama diğer(adaptive,active support, vs..) özellikleri yok. Bu özellikleri dikkate almak gerekir mi yoksa hepsi biraz aldatmaca mı?




  • Öncelikle selam arkadaşlar. Tam 2 ay önce idaş marka jewelry model 160x200 yatak aldık.3300 tl ye taksitle.yatak pedli.bir tarafı yumuşak diğer tarafıda güya orta sert ama orasıda yumuşak.ben 110 kiloyum eşim 55 kilo.başlarda alışırım dedim eşime de mahcup olmamak için ses çıkarmadım ama artık dayanışacak gibi değil.her sabah belim tutuk kalkıyorum.yatak pedi geceleri resmen çöküyor.bayi 120 130 kiloya kadar rahat bir yataktır demişti. Neyse müşteri hizmetlerini aradım bayiyle görüşün dediler.bugun bayiye gittim bana servis çağıralım baksın diyor .servis gelsin eyvallah da servis gece misafirimiz mi olacak. Nasıl anlayacak yatağın sıkıntısını.müşteri memnuniyeti sıfır bu markanın. İade değil farklı bir modelle zararlarını da ödeyip değişim talebim olmasına rağmen hiç oralı olmadılar.siz siz olun idaş tan çöp bile almayın.bulunduğum yerde yatsan işbir olsa zaten almazdım da.bu deneme süresi yatakta çok önemliymiş onu anlamış oldum.daha önce kullandığımız yatak hürrem platınıum diye markasız birşeydi o bundan daha iyiydi . Tüketici memnuniyeti diye birşey yok bu firmada.siz siz olun deneme süresi olmayan yatak almayın.yoksa pişman uykusuz ve hasta olursunuz.
    Edit: Bugün aradılar 892 lira para istiyorlar yatak kumaş bedeli diye.ve gelen servis elemanı diyorki Bu yatak size uygun değil ,ilk bir ay değişim hakkınız vardı .bayi söylemedi dedim.bayi beyaz eşyacı yataktan anlamaz diyor.e kardeşim neden sattırıpta markanızı rezil ediyorsunuz.yazık günah.haram olsun benden geçen her bir kuruş size.hakem heyetine de başvuracağım inşallah bir sonuç çıkar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8156ACF80 -- 26 Eylül 2019; 15:59:46 >




  • Arkadaşlar merhaba, 115kg 178cm boy. Eşim 72 kg 172cm. 2015 yılında bel fıtığı ameliyatı oldum. Çok fazla ağrılarım var. Yatağımız da merinosun pedli bir yatağı 5 yıllık. 3000tl yi geçmeyen bana uygun olabilecek öneriniz varmı. Çok teşekkür ederim şimdiden.
  • Lordford ustam mrb 2 haftadir yatak bakiyoruz esimde boyun duzlesmesi cikti sabahlari kalkinca boynu ve omuzlari agriyor.bendede hafif bel fitigi var ama agrimlarim yok.bu kriz ortaminda bir yataga 2bin 3bin tl veremiyoruz malesef.bize fiyat olarak en uygunu mondi yatak geldi.

    ben 170 68kg esim 155 60kg.

    mondi 5 magic zone paket yayli yatak bize uygun olurmu.esimin boyun agrisina iyi gelirmi yatak birkac yil sonra cökme yaparmi.paket yaylilar cabuk cokme yapar diyenler var fiyati 1100tl

    Diger mondi yatak ise zero stres bu bize uyarmi

    Mondi king plus yatak bir tarafi orta sert bir tarafi sert mis yazdigina gore yoksa bunumu alalim bunun fiyatida 1020tl

    Mondilerin 3+10 yil garantisi varmis

    Bize hangi mondi yatagi tavsiye edersin cok kararsizim .yada uygun fiyata baska yatak onerin olurmu
  • Merhaba arkadaşlar, 175cm 70 kiloyum ve tek kişilik yataklara bakıyorum. Şimdiye kadar seçtiklerim bunlar:

    Mondi Magic 5 Zone
    Mondi Zero Stress
    Yataş Ionic Energy
    IKEA HÖVAG

    Ionic Energy ve HÖVAG’da 5 Zone özelliği var mı? Başka önerebileceğiniz yataklar olursa bütçeyi 1500TL'ye kadar çıkarabilirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2FFF910B9 -- 27 Eylül 2019; 16:27:23 >
  • Merhaba, boyum 1.77 kilom 74, eşimin boyu 1.65 kilo 50. İşbir yatak relax, comfort, 100 plus modellerine bakıyorum. Sizlerin bir tavsiyesi var mıdır? Seçimimizi nasıl yapmalıyız?
  • Merhaba arkadaşlar
    Arkadaşıma yatak bakıyoruz . Eleman sporcu boyu 2.10 Kilosu 114
    Biri yataşın atletik isimli yatağını önerdi. Özelliklerine baktık videolarını izledik cok hosumuza gitti. İstikbalde de baktık orda da cok başarılı yataklar vardı . Fakat şu an kararsızız . Yatak işinde hangi firma daha iyidir ? Hangisini tercih etmeliyim ?
    Yataktan anlayan arkdaşlar yardımcı olabilir mi ?
    Teşekkürler
  • Biraz sert yatak seviyorsanız, yatas blue star tavsiye ederim.. Fiyat olarakta uygun... 40 yıldır üretilen ve en çok satılan modelmis.. İlk bir iki gün alışamadım ancak sonra alıştım..
  • enginar35 E kullanıcısına yanıt
    PİŞMANLIK UZAK DURUN. Yatak Tavsiyeleri [ANA KONU]İsveç yatak sanatı felan diyorlar inanmayın. 40 yıllık felan değil. 2015 senesinde isveçte boş bir fabrika binası alıp orada kurmuşlar. Çoğu yataklarını Kayseride üretim yapıyorlar. Kesinlikle uzak durulması gereken kurumsallıktan uzak bir firma.

    Biz Halsa'nın masko mağazasından yatak ve baza aldık. İsveç malı 40 yıllık firma dediler. Malzemesi kaliteli, isveç çeliği bilmem ne yünü felan.. övgüler övgüler. Öyle bir anlatıyorlarki sanki yatağı bunlar bulmuş herkes bunlardan opyalamış. Öyle bir özgüven.
    Halsa nın alt markası Svarm-Oden yatak aldık. 5 bölgeli paket yaylı diye sattılar bize. 2018 Ekimde 2600TL civarına aldık.(yatak şimdi 2000TL civarında)
    Neyse yatağı kasım2018 ortalarında kullanmaya başladık. gece kalkıyoruz su içinde kalmışız. Böyle bir ter yok. ilk bi kaçgün hasta olduğumuzu felan düşündük. Sonra kaloriferi kıstık felan yok terden mahfoluyoruz. Dedik yatağı ters çevirelim yazlık tarafta yatalım. Yatağı çevirdik gene aynı. Aradık Halsayı adam kaloriferi kısın, yorganı inceltin vb. saçma sapan şeyler söylüyo. Neyse görüşmediğimiz birimi kalmadı halsanın. Ocak ayının sonuna doğru yatağı ayak baş yönünde çevirelim dedik (satarken 3 ayda bir çevirin demişlerdi gerçi henüz 2 ay olmuştu ama çevirmek istedik) bu arada hala terliyoruz, kış günü üzerimizi örtmeden yatıyoruz neredeyse, çevirelim diye kaldırdık yatağı altı nemden küflenmiş. Bazanın içine vurmuş ve içindeki eşyalarımız hep batmış. Tekrar aradık bunları fotoğraf attık, teknik ekip geldi yatak kusurlu yetrince havalanmıyor 2 ayda bu hale gelmemeli diyip rapor tuttular. Ben bu arada firmayı araştırıyorum ki yetkili birine ulaşayım da maduriyetimi anlatayım sonuçta koca isveçin 40 yıllık firması. Ama 2015 yılında bizimkilerin kurduğu geçmişi felan olmayan kayseride üretim yapan bir firma olduğunu özğrendim ve Yatağın da 5 bölgeli felan olmadığını öğrendim. Yataktan iyice soğuduk iade etmek istedik. Bize aynısı ile değişim yapabileceklerini söylediler. Aynı yatağı istemediğimizi söyledik. en azından üst model olan gerçek 5 bölgeli yay sistemi olan yatak istedik. onun fiyatının bundan çok farklı olduğunu veremeyeceklerini söylediler. Biz de madur olduğumuzu en azından makul bir indirim yaparlarsa üstüne para ekleyebileceğimizi söyledik. Buna da yanaşmadılar. Bizim tüm uzlaşmacı tutumumuza rağmen Kurumsallıktan uzak tehtidvari yaklaşımları oldu. En sonunda tüketici mahkemesine gittik. Bilirkişi de gelip evde hiç rutubet olmadığını yatağın kusurlu olduğunu belgeledi. Buna rağmen para iademizi yapmadılar. karşı mahkeme açtılar ocak 2020 da mahkememiz var. Biz hala mecburen o yatağın üzerinde uyuyoruz. Ama her gün yatağı kaldırıp akşama kadar havalandırıyoruz ki nemlenmesin. Bazayı da kullanamıyoruz. HALSA_SVARM PİŞMANLIKTIR uzak durun.Yatak Tavsiyeleri [ANA KONU]Yatak Tavsiyeleri [ANA KONU]




  • quote:

    Orijinalden alıntı: enginar35

    Halsa ve Swarm yatak hakkında bilgisi olan var mı acaba?
    PİŞMANLIK UZAK DURUN. Yatak Tavsiyeleri [ANA KONU]İsveç yatak sanatı felan diyorlar inanmayın. 40 yıllık felan değil. 2015 senesinde isveçte boş bir fabrika binası alıp orada kurmuşlar. Çoğu yataklarını Kayseride üretim yapıyorlar. Kesinlikle uzak durulması gereken kurumsallıktan uzak bir firma.

    Biz Halsa'nın masko mağazasından yatak ve baza aldık. İsveç malı 40 yıllık firma dediler. Malzemesi kaliteli, isveç çeliği bilmem ne yünü felan.. övgüler övgüler. Öyle bir anlatıyorlarki sanki yatağı bunlar bulmuş herkes bunlardan opyalamış. Öyle bir özgüven.
    Halsa nın alt markası Svarm-Oden yatak aldık. 5 bölgeli paket yaylı diye sattılar bize. 2018 Ekimde 2600TL civarına aldık.(yatak şimdi 2000TL civarında)
    Neyse yatağı kasım2018 ortalarında kullanmaya başladık. gece kalkıyoruz su içinde kalmışız. Böyle bir ter yok. ilk bi kaçgün hasta olduğumuzu felan düşündük. Sonra kaloriferi kıstık felan yok terden mahfoluyoruz. Dedik yatağı ters çevirelim yazlık tarafta yatalım. Yatağı çevirdik gene aynı. Aradık Halsayı adam kaloriferi kısın, yorganı inceltin vb. saçma sapan şeyler söylüyo. Neyse görüşmediğimiz birimi kalmadı halsanın. Ocak ayının sonuna doğru yatağı ayak baş yönünde çevirelim dedik (satarken 3 ayda bir çevirin demişlerdi gerçi henüz 2 ay olmuştu ama çevirmek istedik) bu arada hala terliyoruz, kış günü üzerimizi örtmeden yatıyoruz neredeyse, çevirelim diye kaldırdık yatağı altı nemden küflenmiş. Bazanın içine vurmuş ve içindeki eşyalarımız hep batmış. Tekrar aradık bunları fotoğraf attık, teknik ekip geldi yatak kusurlu yetrince havalanmıyor 2 ayda bu hale gelmemeli diyip rapor tuttular. Ben bu arada firmayı araştırıyorum ki yetkili birine ulaşayım da maduriyetimi anlatayım sonuçta koca isveçin 40 yıllık firması. Ama 2015 yılında bizimkilerin kurduğu geçmişi felan olmayan kayseride üretim yapan bir firma olduğunu özğrendim ve Yatağın da 5 bölgeli felan olmadığını öğrendim. Yataktan iyice soğuduk iade etmek istedik. Bize aynısı ile değişim yapabileceklerini söylediler. Aynı yatağı istemediğimizi söyledik. en azından üst model olan gerçek 5 bölgeli yay sistemi olan yatak istedik. onun fiyatının bundan çok farklı olduğunu veremeyeceklerini söylediler. Biz de madur olduğumuzu en azından makul bir indirim yaparlarsa üstüne para ekleyebileceğimizi söyledik. Buna da yanaşmadılar. Bizim tüm uzlaşmacı tutumumuza rağmen Kurumsallıktan uzak tehtidvari yaklaşımları oldu. En sonunda tüketici mahkemesine gittik. Bilirkişi de gelip evde hiç rutubet olmadığını yatağın kusurlu olduğunu belgeledi. Buna rağmen para iademizi yapmadılar. karşı mahkeme açtılar ocak 2020 da mahkememiz var. Biz hala mecburen o yatağın üzerinde uyuyoruz. Ama her gün yatağı kaldırıp akşama kadar havalandırıyoruz ki nemlenmesin. Bazayı da kullanamıyoruz. HALSA_SVARM PİŞMANLIKTIR uzak durun.Yatak Tavsiyeleri [ANA KONU]
    Yatak Tavsiyeleri [ANA KONU]
    Yatak Tavsiyeleri [ANA KONU]




  • Mali473 M kullanıcısına yanıt
    İdaştan uzak dursun da hocam arkadaşın .yataş işbir yatsan hepsi iyidir.inşallah gönlünüze göre bulursunuz.
  • harput58 H kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun.memlekette tüketici hakkı sıfırın altında ne yazıkki
  • Geçmiş olsun size de. Servis elemanını söylediklerini tutanak altına aldırdınız mı? Tüketici mahkemesinde eliniz güçlü olurdu.
  • Sizin adınıza çok üzüldüm. Vazgeçip idaş aldık. İyiki öyle yapmışız. İnşallah ocakta mahkemeyi kazanırsınız.
  • harput58 H kullanıcısına yanıt
    Yok kapıdan baktı gitti.eğer servis kaydı oluşturursam bir problem olmadığı için ücret almaları gerekirmiş.bir görüşte anlarmış problem olsaymış.adamlar tepeden tırnağa amatör resmen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8156ACF80 -- 26 Eylül 2019; 16:48:18 >
  • 
Sayfa: önceki 131132133134135
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.