Şimdi Ara

Yaşım 29 2 ay sonra tecilim bitiyor ÇÜRÜK almak istiyorum ancak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
2.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar Merhaba,

    2 yıllık üniversite bitirdim ve 29 yaşına kadar açıktan devam ettim ancak 2 ay sonra tecilim bitiyor.

    Sağlık sorunlarından dolayı çürük raporu almak istiyorum ancak muayeneye gitmeye çekiniyorum..

    Sağlık sorunlarım şunlar; göz tembelliği, miyop, hipermetrop - belde kireçlenme omurgada yamukluk ve kalp kapakçığımda gevşeme

    Yıllar önce muayene olduğumda bel kireçlenmesi için doktor yerden 1 kg bile kaldırma demişti ama ben vucud geliştiriyorum şuan 85 kg yum yağ oranım yüzde 8
    Kalple ilgilide sürekli ağrı yaşadığım zamanlarda doktor sporu yasaklamıştı ama ben azmedip vucud geliştirdim ne kalp ağrısı nede başka bişeyim yok.

    Allaha şükür, sağ gözümde tembellik var yazı falan göremiyorum ancak çok büyüz yazıları okuyabiliyorum.

    Sorum şu; 4 yıldır özel bir firmada bilgi işlemde çalışıyorum muayene zamanı geldiğinde muayene olmaya gidersem ve çürük raporu verilirse tazminat alabilir miyim?
    yada diğer bir seçenek muayene olmaya gittim çürük raporu alamadım tazminat alabilir miyim?

    Muayene olmaya gidince çürük raporu alamadım diyelim askere gitmek istemezsem yaka paça alma şansları var mı? yani ben gitmek istemezsem bedelli çıkana kadar sallayabilir miyim? yoksa muayene olduktan sonra her şey biter mi direk asker mi oluyorum?

    ona göre muayeneye gideceğim yada gitmeyeceğim.

    çalıştığım kuruma herhangi bir yazı gelmezse çalışmaya devam etmemede bir sorun olur mu? işverenin haberi yok takip yok.. en azından bedelli çıkana kadar bir şekilde idare etmeliyim yada çürük raporu almaya çalışacağım ama beni görünce çürük vereceklerini hiç sanmıyorum :)

    çok zor durumdayım evlilik arefesinde düştüğüm duruma bakın, daha önce tecrübe edinen arkadaşlar beni aydınlarsa çok sevinirim..







  • Çürük raporu kolay verilen bir şey değil dediğine göre maşallahın var spor yapıyorsan askerlik mi yapamayacaksın.

    Göz problemin çok yüksek olması gerekir yazı okuyabildiğine göre yüksek değil gözlüksüz değil yazı önünü göremeyecek kadar yüksek bir rakam olması gerekli.

    Tazminat askere gidenler işçi kanunu göre veriliyor çürük alınca askere gitmeyeceğin için bu sebeple kendi istediğinle işten çıktığında tazminat alamazsın.

    Muayene için gittiğinde direk askere almazlar fakat kaçak olduğunda zaman sigortalı bir işte çalışamazsın. Otele gittiğinde ya da denetim polisler şubeye götürür veya imza attırıp şubeye git derler. Ödeyeceğin ceza sürekli artar bir müddet sonra illa iş mahkemelik olur bedelli çıkmazsa 80 yaşına girsen sağlık onayı verilirse askere gidersin 50 yaşlarında askerler gördüm.

    Asker kaçağı çalıştırmak ciddi bir suç hapis cezası var. Sigortalı çalışıyorsan direk yazı gelir veya şikayet ederlerse hep sigortasız işçi çalıştırmaktan hemde asker kaçağı olduğun için işten çıkarılmanı istenir.

    İleride daha büyük problem ortaya çıkabilir git askerliğini yap.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bullett -- 16 Mart 2018; 16:48:24 >




  • Anlattıklarına göre çürük alman zor, bunlardan dolayı çürük alanı görmedim.

    Bedellinin çıkması ise önceden kestirebilinecek bişey olmasada, mevcut savaş durumunda kısa vadede çıkması zor.

    Ben seni gayet iyi anladım. Benzeri ayrımı bende yaşadım. Fakat bedellinin kısa sürede çıkacağını düşünmeyip, bunu bekleyecek lüksümde olmadığı için gittim kısa dönem yaptım istemeye istemeye.

    Yaka paça götürmüyorlar. Hatta orada birçok komutan pişkince "lan kendi ayaklarınızla geldiniz bu neyin tribi" falan diyor. Sanki başka bir tercih hakkımız varmış gibi. Yaka paça olmasada, gitmediğin zaman devlet baba birçok konuda sana engel oluyor. Seve seve gidiyorsun. İşyerine mutlaka yazı gider, sigortalı çalıştırmazlar. Evlilikte önüne engel olur, rahat olamazsın. Ortada 1 sene(uzun dönem yapacağın için) gibi bir boşluk var, neyin ne olacağını asla bilemediğin bir boşluk. Kadınların çoğu maalesef bu süreçte yarıyolda bırakır, askerde çok ayrılan, ağlayan, sinir krizleri geçiren ve firar eden gördüm. Bir abimizin eşi kendisini aldatmış buda koğuşta öğrendi, kriz geçirdi, silahlığa gidip silahını alıp intihar etmeye kalkıştı çok zor sakinleştirdik, şafağıda çok az kalmıştı 1 ay sonra evine dönecekti. Bu adam bu olaydan 2 gün sonra firar edip, neredeyse bitmiş olan askerliğini yaktı. İşte o an kadınlardan gerçekten soğudum.

    Ben gittim herkes gitmeli diye düşünmem. Gitmek istemeyenin kendi tercihi. Bedelli imkanın varsa kullanabilirsin hakkındır, bende bedelli yapacaktım illa çıkar ama aradaki o süreyi bekleme lüksüm yoktu. Senin varsa kafana göre takıl hocam.

    Evliliğide takma kafana, daha da uzatma bence. Evlilik bir risktir, gözü karartır evlenirsin. Sonra herşey zaten olacağına varır sıkıntı yok

    Ama herşeye rağmen iyiki yapmışım diyorum. Sanki büyük bir iş başarmışçasına üzerimden büyük bir yük kalktı, anlatamam. Hele o askerliğin son gecesi, doğan güneş dediğim gece, hayatımın en güzel günüydü diyebilirim. O günün anlamını sadece askere gidenler bilir. Sabaha kadar en kral hatunla geçireceğin eğlenceli saatler, doğan güneş dediğin gecede yaşayacağın zevkin yanında vallahi devede kulak kalır hocam, o derece. Saatlerce hiç bitmeyen bir orgazm hissini yaşadığını düşün. Sonrası özgürlük



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TURKISH POWER -- 18 Mart 2018; 8:33:57 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Öncelikle verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim..

    Benim içim iki yol kaldı, birincisi çürük almak ikincisi tazminatımı alıp askere gitmek.

    Bir yol daha var ama çok riskli tazminatımı alıp askere gitmemek kaçak gezmek.. Kafam atar da bu yola girersem eğer merak ettiğim şey bedelli çıkarsa bu haktan yararlanabilir miyim yoksa asker kaçağı olduğum için yinede askere mi alırlar?

    Şu hayatta o kadar şanssızım ki ben askere gittiğim gün bedelli çıkar bakın buraya yazıyorum :)
    1 yıl az bir süre değil hayatımdan 1 yılı alacaklar işimden gücümden olacağım neden? oradaki saçma sapan insanların egosunu tatmin etmek için gerçekten içler acısı.

    Askere giden herkesin dediği tek şey aklın varsa gitme kardeşim, bana katacağı tek şey her şeyin kıymetini bilmek olacak ki zaten çok iyi biliyorum.
  • Whisper kullanıcısına yanıt
    Yazdıklarınıza üzüldüm bu ülkede yaşıyorsan yapacaksın 29 yaşına kadar askere gitmemeniz ise sizin sorununuz.

    Bir yol daha var dediğiniz şey kanunen başınıza dert açar.
  • Bullett B kullanıcısına yanıt
    Hocam kimse kimsenin hayatını ne yaşadığını bilemez.. Kısaca çalışmam gerekiyordu çalıştım o yüzden bu yaşa kadar erteledim, bu yaştan sonra da asker olmak zor geliyor adama dediğiniz gibi 20 yaşında olsaydım gözü kapalı giderdim ama o zamanki şartlar çok farklıydı gidemedim..
  • Aslında bu kadar çok hastalık çürüğe çıkma sebebi?eğer bu hastalıklar çürüğe çıkmaya yetmezse kilo alıp çürüğe çıkmayı dene.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.50 boyunda elemanı bile alıyorlar astımı olan hudut da görev yapıyor bizim üsteğmen desen adam gözlüklü burnunun ucunu görmüyordu bence senin hiç şansın yok hadi hayırlı teskereler :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Whisper

    Öncelikle verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim..

    Benim içim iki yol kaldı, birincisi çürük almak ikincisi tazminatımı alıp askere gitmek.

    Bir yol daha var ama çok riskli tazminatımı alıp askere gitmemek kaçak gezmek.. Kafam atar da bu yola girersem eğer merak ettiğim şey bedelli çıkarsa bu haktan yararlanabilir miyim yoksa asker kaçağı olduğum için yinede askere mi alırlar?

    Şu hayatta o kadar şanssızım ki ben askere gittiğim gün bedelli çıkar bakın buraya yazıyorum :)
    1 yıl az bir süre değil hayatımdan 1 yılı alacaklar işimden gücümden olacağım neden? oradaki saçma sapan insanların egosunu tatmin etmek için gerçekten içler acısı.

    Askere giden herkesin dediği tek şey aklın varsa gitme kardeşim, bana katacağı tek şey her şeyin kıymetini bilmek olacak ki zaten çok iyi biliyorum.

    Kaçakken bedelli çıkarsa yararlanabilirsin hocam, bi önceki bedellide yıllardır kaçak olanlar bedelini ödeyip kurtulmuştu askerlikten.

    Benim sana tavsiyem gidip askerliğini yapıp bu sıkıntıdan kurtulmak. Sen yaşın ve uzun dönem yapacağın için ben askere gitmeden önce çektiğim sıkıntının rahat 2 katını çekiyorsun. Bundan kurtulman lazım yoksa kafan sürekli orda olur rahat edemezsin. Yoksa vatan millet sakarya edebiyatında değilim, ben 5.5 ay yaptım vatana bi faydam olmadı. Mıntıka ye iç yat arada bi nöbet içtimalara gir çık tamam askerlik böyle bişey işte. Görevlerde basit zaten kendi işimiz hep.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Çürük almak kolay degil. En kotu geri hizmet yaparlar. Askeriyede care tukenmez.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Paşa paşa git yap. Kasma

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam muhtemelen çok duydunuz bu lafları fakat yine de nacizane tavsiyem eğer kendinizi iyi hissediyorsanız durumunuza göre uzun dönem ya da kısa dönem gidin gelin. Bu askerlik durumları gerçekten sorunlu.
  • lanet olsun bu hayat lanet olsun bu sevgim
  • jonywayt J kullanıcısına yanıt
    vay be aylar önce neler çekiyormuşum bedelli çıktıda rahatladım :)
  • Whisper kullanıcısına yanıt
    :) gözün aydın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.