Şimdi Ara

Yaşı büyük kişilerin fikrine ihtiyacım var. ARABA içermiyor. (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
112
Cevap
0
Favori
3.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bu bölümü açıktan da okuyabiliyorsunuz diye biliyorum. Yanlışım varsa düzeltin

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • GwynBleidd48 kullanıcısına yanıt
    Evet okunuyor ama açıköğretim diploması yurt dışında bir geçerliliği yok diye biliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Maalesef ülkemizdeki diplomaların çoğu yurt dışında geçerli değil. İngiltereye giden mimar birinden biliyorum. Orda kabul etmemişler

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • GwynBleidd48 kullanıcısına yanıt
    Hocam o konuda çok bilgim yok yani şöyle biliyorum diyeyim ülkede mavi diploma veren Üniversiteler var genelde bütün avrupada geçerli denilerek lanse ediliyor. Ama mimarlık ile inşaatın bağlantısı var diye biliyorum. Yani teknik kanunen farklı şeylere göre eğitim alındıysa genelde sıkıntı çıkıyor evet. Yani ne desem yalan olur ama mavi diploma önemli diyorlar özetle

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt
    O zaman onu iyi araştırın. Hayırlısı olsun

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Penanggalan

    Merhabalar abi, umarım iyisindir. Bu arada iyi bayramlar dilerim :)

    Senin dediklerin ve diğer kişilerin görüşlerini 2 gündür düşündüm. Ek olarak o okulda okuyan bir kişiyle görüştüm ve sonuç olarak vazgeçtim.

    Çünkü;

    -Ailemi maddi olarak zora sokacaktım

    - öğrenciden öğrendiğime göre yazılım dersleri çok yüzeysel ve yetersiz anlatılıyormuş. Direkt "kod" ezberleyip sınıf geçmek için öğrenciler uğraşıyormuş.

    -istanbul gibi bir şehirde yaşam çok pahalı olacak ve bu da yaşantımı orada zora sokacak yüksek ihtimal


    Son kararım olarak adana pamukkale Antalyada devlet üniversitesinde okumaya karar verdim, okurken dediğiniz gibi bir yandan kendimi geliştirmeye çalışacağım. Hem de araştırdığım da bu üniversitelerin bazı konularda Yeditepeden bile daha iyi olduğunu gördüm.

    İlginiz için çok teşekkür ederim.
    Harika karar, tebrikler

    Ben unide erasmusa gitmistim hem ogrenci hem staj

    Okulunda varsa mutlaka arastir hayatini degistiren bir karar olucaktir.

    Gezmeyi tozmayi ihmal etme, calisma hayatina baslayinca vaktin olmuyor. Yurtdisi icin de dedigim gibi uluslararasi sertifika programlarina bak, zordur almasi ama alirsan sana kapilari acar.

    Basarilar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Pazarda limon sat daha iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hani demişsiniz ya "yurt dışına giderim, orada yüksek yaparım, orada çalışırım" falan diye. Size kısaca bizzat gördüğüm bir şeyi anlatayım.

    Şubat ayında, Rusya'da doktora eğitimi almak üzere Rusya Federasyonu tarafından verilen burs için bir mülakata girmiştim. Mülakat için gelen adamları görseniz. Dedim ki "benim burada şansım sıfır" onları görünce. Rusya'nın en iyi üniversitelerinde astronomi ve uzay bilimleri bölümlerinde lisans, yüksek lisans eğitimlerini tamamlamış adamlar, hiçbir yerde iş bulamadıkları için Türkiye'de paketçilik yapıyordu. Oturduk dertleştik adamlarla.

    Yine, arkadaşlarımdan bazıları İngiltere, Hollanda, Almanya gibi çeşitli ülkelerde okudular, yüksek lisans yaptılar. Hala devam edenler de var. Kendini kurtarabilen kurtardı, ama çoğu da geri döndü.

    Demem o ki, hiçbir şey kolay değil. Çok garanti konuşuyorsunuz. Her şeyi göze almanız lazım. Yurt dışında kalmak, güzel bir iş sahibi olmak o kadar kolay değil. İş bulmak her yerde zor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Köl Tigin -- 2 Ağustos 2020; 12:30:25 >




  • Köl Tigin K kullanıcısına yanıt
    Boş ver, biz ne söylesek boş, kimileri oturduğu yerden Dünyayı uçurur, ama henüz 3 adım sonra çıkacak fırsatları göremez. Kendinden bu kadar umutsuz olup yurtdışına giderim ederim diyenlerin hepsi aynı..

    Bir kullanıcı AWS sertifikasından bahsediyor, ben yeni mezunda dünya para verip AWS sertifikasının setini almasını bekleyen bir şirket görmedim, kendi şirketimi kurana kadar hiçbir sertifikaya ya da eğitime bir kuruş vermedim.(onu da gider gösteriyorum zaten) sertifikalar iyidir güzeldir ama kendin ödemediğinde güzeldir neden bu kadar pahalı diye düşündüğünde güzeldir...

    Sonra millet dumpları hatim edip sertifikalar ile geliyor karşımıza...

    Ben oldum diyen ego patlaması yaşayan yazıyor internet ortamı ne de olsa 0 liabilility



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi codeThoreau -- 2 Ağustos 2020; 3:41:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yurtdışı işi tıraş onu geçeceksin ne başta. İş hayatına atılıncada göreceksinki lisans mezunu olarak asgari ücretin 200 lira fazlasını verecekler. Zam olayın ise senede 100 veya 200 lira olacak. Ülke şartları şu an bu ve ilerleyen yıllarda dahada beter olacak. Endüstri meslek/MYO mezunları siz lisans mezunlarından çok daha avantajlı ve çok daha şanslı. Hiç boşuna gidipte ailene yük olma, 4-5 yılını ziyan etme. Bir an önce iş hayatına atıl. Bu ülkede vaziyet bu bir cacık olmaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GeceninGölgesi1982 -- 2 Ağustos 2020; 14:37:29 >
  • Benim tavsiyem de paralı okullarda okumaman yönündedir. Seni okutabilmek için ailen eğer iyi geliri yoksa hint fakiri gibi yaşamak zorunda kalacak verdiğin rakamlara göre. Okuyup okulunu birincilikle bitirsen bile, bademlerin felsefesine uzaksan veya bademlerden torpilin yoksa devlette iş bulma şansın yüzellimilyarda bir bile değil. Şirketler de öyle özellikle üst düzey koltuklarda oturanlar yedi sülalesini kendi şirketine doldurmakla meşgul.

    Yurtdışına şimdiden gidebiliyorsan git, yoksa okuyup hem kendini hem aileni perişan etmek akıl işi değil. Bence bizimle değil de üniversite bitirmiş işsizlerle görüşmelisin. Hani şöyle öğretmenlik bölümünü bitirmiş 45 yaşına gelmiş hala atama bekleyen biriyle veya ne bileyim elektrik-elektronik mühendisi olmuş boş gezen veya bir şirkette nasılsa iş bulabilmiş olup 5 yıldır bir ustanın emrinde çalışan asgari ücretten hallice maaş alan bir mühendisle okumanın faydalarını (!) konuşabilirsin.

    Ayrıca bahsettiğin üniversitelerimiz dandirik, yurtdışında üniversiteden sayılmıyor.




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.