Şimdi Ara

Yarın İstanbuldan Bursaya gidiyoruz. Tavsiyeleriniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba yarın sabah 2015 Toyota Corolla dizel manuel aracımızla 8-9 gibi İstanbul Bayrampaşadan Bursaya gidiyoruz gezi amaçlı. Gece 10-11 gibi de dönmeye başlarız. 5-10 litre termosta su ve birkaç ufak atıştırmalık alacağız zira sabah kahvaltımızı edip yola çıkacağız. İlk kez Bursaya gideceğiz tavsiyeleriniz vs. Bursayı bilen, orada yaşayan arkadaşlar gitmememiz gereken yer, dikkat etmemiz gereken birşey var mı ? Birde gideceğimiz yerlerde araba vs. yakınlarda bırakabiliyor muyuz vs. ? Uyarılarınız, tavsiyeleriniz vs. ? Bursadan ne alabiliriz dönüşte hediye veya yiyecek amaçlı ? Kısaca bütün tavsiyeleriniz ?
    Gezeceğimiz yerler ve yapacağımız yerler;
    Ulu Camii - Cumalıkızık - Tophane - Suuçtu Şelalesi - Bursa Kalesi ( Saltanat Kapısı ) - Uluabat gölü - Irgandı köprüsü - Tirilye - Cumhuriyet Caddesi - Zafer Plaza.

    Gezeceğimiz yerlerden hangileri birbirine yakındır dön dolaş olmasın diye diyorum navigasyon olacak ama güvenemiyorum pek.Tabiki akşam inegöl köfte ve çorba içip döneceğiz. Herkeze teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PcProf. -- 1 Eylül 2015; 22:33:21 >







  • Bu yazdiklarinizi 1 gune sigdiramazsiniz. Tavsiyem su, sabah yola cikmadan once agir kahvalti yapmayin, yolda tutacak seyler atistirin. Bursaya gelince ilk durak olarak cumalikizika gidin, ordan koyun en ust taraflarinda guzel koy kahvaltisi edebilirsiniz, mavi boncuk veya benzer bir adi olan cok guzel bir kahvaltici vardi, veya orada koylu olmayan birilerine sorun yonlendirsin, otopark sorunu olmaz. Keyifli bir kahvaltisan sonra merkeze inip ulucami, carsi, kale gibi tarihi yerleri gezersiniz, eger orada keyif alirsaniz ve uzunca vakit gecirirseniz aciktiginiz zaman meydanda cemil cemal ustayi sorun, orada iskender yiyin. Eger acikmazsaniz uludag yoluna cikin, bursa ayaklar altinda olan birkac kafe var, oralarda cay icer acikmayi beklersiniz, ama mutlaka iskender kebap yiyin. Ulucami, carsilar, kale, tophane, zafer plaza ve uludag yolu birbirine yakin yerler. Bence zafer plazaya gitmeye gerek yok, illa alisveris merkezi gormek istiyorsaniz kent meydani adli alisveris merkezine gidin, cemil cemal usta adli meshur iskenderci hemen yan sokaginda.

    Uluabat golu ve tirilye ayni gun icinde olmaz, sirf gidis donus yol bole 2-3 saati gecer, bosa yorulursunuz. Alkol kullaniyorsaniz, balik seviyorsaniz gunes batmadan once trilyeye gidin, gunes batimini izleyin, oradaki balikcilarda rakinizi icer baliginizi yersiniz. Eger alkol kullanmiyorsaniz tirilyenin yolunu cekmenize degmez. Tirilye raki balik masasinda guzeldir. Tirilye yerine uluabat golune gidebilirsiniz ama orayi pek bilmiyorum, ekstra tavsiyem olmaz.

    Bursa merkezde ucret odemeden park cok zor, yollari bilmediginiz icin park yeri bulamazsiniz, katli otoparklar ve ispark gibi parkcilar var, bol bol tabela yonlendirir sizi. Merkez disinda park sorunu cekmezsiniz.

    Bursadan kestane sekeri, havlu, tekstil urunleri vs vs. Alinabilir. Cumalikizik ve ulucami-carsi bolgesinde hediyelik bulursunuz. Yaninizda hanimlar olacaksa mutlaka ulucaminin ordaki hanlara ugrayin. Hanim yoksa yine ugrayin, alisveris yapmadan cikarsiniz. Kestane sekerini yolda mutlaka gorursunuz. Kafkas marka tercih edin. Kafkas goremezseniz onun cakmasi kardelen marka vardi sanirim. Hic yoktan iyidir.

    Son olarak, bursayi hafife almayin, oldukca buyuk bir sehirdir, vaktinizi iyi harcayin. İyi gezmeler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batu -- 1 Eylül 2015; 23:08:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şehir içine araba sokmayın. Parkedin biryerlere yürüyerek gezin tarihi daha iyi hissedersiniz. Hemde şehir içinde çıldırmamış olursunuz
    Tophane - Saltanat kapısı -Bursa kalesi - Ulucami- Cumhuriyet caddesi- zafer plaza - Irgandı köprüsü yürüme mesafesindedir birbirlerine.

    Su uçtu şelalesi ise doğa harikası biryer kimse bilmez orayı bu yüzden korunmuş ve doğal kalmış alanlardan. ancak bursa merkeze 100km uzaklıkta. Bursa'nın Mustafakemalpaşa içesindedir. Vakit varsa kesinlikle tavsiye ederim görün.

    Tirilye ise mudanya ilçesindedir. Eğer İdo kullanacaksanız hemen gezebilirsiniz. Eğer İdo kullanmayacaksanız bursa merkeze 50km uzaklıktadır.

    Bunun dşında cumalıkızık hiç gitmedim. İnkaya çınarını görebilirsiniz, yaklaşık 700 yıllık efsane. Trilye'ye giderken, Mudanyada gezebilirsiniz.

    Rota yapıcak olusak bence, Bu gezilecek yerler kesinlikle 1 gün'e sığmaz. Zaten Suuçtu'ya gidip gelmek 200km yapar, Trilye falan derseniz eğer baya artar kilometre. Yollarda geçer gününüz. Bence şehir içini gezin, cumalıkızık ve zamanınız kalırsa tirilye yapın.




  • Yalova-orhangazi ve gemlik-bursa arası virajlara dikkat et.
  • Arkadaş doğru şeyler yazmış.

    Ayrıca... Su uçtu Kemal Paşa'daki değil mi? Programdan çıkarın. Ya da kahvaltıdan sonra direkt oraya gidin.

    Ulucami'nin etrafının ne perişan olduğuna dikkat edin. Sonra Tophane'ye çıkınca, türbe bahçesinden manzaraya hakim yerlerin çay satanlara nasıl peşkeş çekildiğine ve Ulucami'nin arkasında manda pohu gibi yığılmış TOKİ binalarına bir bakın.
  • Teleferikle de uludaga cikabilirsiniz. Muhteşem bir manzarası var

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet eklediginiz iyi oldu, ben unutmustum. Uludag eteklerinde Osmanli'nin 600 yillik yesil bursasinin tam ortasina dikilen 30 katli TOKİ binalarini gercekten gormeden gecmemek lazim. Para hirsinin insanlara neler yaptirdigini icinizde yasatacaktir size.

    Bunun yanisira, ulkemizin yeni arap turist merkezi oldugunu unutmayin, ozellikle merkezde Arap turistten baska birsey gormeyeceksiniz, arap turist sogusleyen esnafa dikkat edin, sizi de vurmasinlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batu -- 1 Eylül 2015; 23:16:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Köfteci Yusuf da köfte de yiyebilirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lodos var mı kontrol et. Varsa yanına ağrı kesici al. Bursanın lodosu adamı bozar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şehir merkezini gezmek için aracı Kent Meydanı otoparkına bırakın, önce oraları gezin.
    Sonra meydanın sağ önünde Vodafone bayiisinin yanından "Heykel" dolmuşlarına binin. Ya da yürümeyi seviyorsanız, meydandan yukarı yürüyün.
    Fomara - Tophane - Heykel - Setbaşı'nı böylelikle araçsız keyfini çıkararak gezer dolaşırsınız.

    Dönüşte de Meydan dolmuşuna biner arabayı alır Mudanya'ya gidersiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gny* -- 1 Eylül 2015; 23:21:49 >
  • Köfteci yusuf un yaptığı şeyler köfte falan değil. Mümkün olduğunca uzak durun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Trilye Uluabat karıştırmayın bence.Uzak yerler birbirine.He illa gideceğim derseniz Uluabat gölünde Gölyazı köyü var.Bence merkezi dolaşın 1 gün için yeterli olur.Eğer alışveriş yapacaksanız Zafer Plazaya gidip alışverişten çıktıktan sonra arabanızı orada bırakıp yürüyerek gezin.Heykeli tophaneyi ulucamiyi kapalıçarşıyı gezersiniz.Orada meşhur İskenderciler var arkadaşlar önermiş oralara uğrayın.Gece dönüşte karnınız acıkırsa Köfteci Yusufa girebilirsiniz.Yolunuzda 4 tane şubesi bulunur (İstanbul Yolu - Gemlik - Orhangazi-Yalova).Yalova da ve Gemlik Sanayiyi geçince radarlar çok olur o yüzden dikkatli olun.
  • Unutmuşum...

    Zafer Plaza ne alaka? İstanbul'dan gelip de uğranacak son yer.
  • Teşekkürler, şuuçtu şelalesi , uluabat golü arasında kaldık trilyeyi çıkardık atadan. şuuçtu ya çok güzel diyorlar ama uluabat a da gidersek Gölyazı köyünü gezeriz. ikisine birden gidemeyiz heralde bilemiyorum ne diyorsunuz ? Buarada feribot kullanmadan yeni otobandan 120-130 hızlarında seyehat ederek gideceğiz. Birde arabayi zafer plazanin otoparkı varsa bi arkadasin dediği gibi oraya koyup merkezdeki yerleri gezsek olmaz mı ? Ondan sonra uluabata gider birde Gölyazıyı gezer geliriz ne diyorsunuz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PcProf. -- 2 Eylül 2015; 1:15:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bursa'ya yakın zamanda gidiyorum, bu konuyu bulmam çok güzel oldu. Takipteyim.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.