Şimdi Ara

YARDIM PHILIPS 49PUS7909 4K (HAKEM HEYETİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.574
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar mehaba ben bu televizyonu 1.5 yıl önce teknısadan aldım alırkende madem alıyoz 4ksı da olsun ilerki senelerde teknolojiyi tabanındanda olsa yakalsın diye aldım fakat cihazı aldıktan sonra hemen net bağlatamadığım için 4k video falan indirmedim denemedim. hatta uydu bile sonradan bağlandı neyse deneyelim dedik usb den attım film çalışmıyor farklı format denedin çalışmıyor sonra youtubedan denedim 4k seçeneği bile çıkmıyor. Trt 4k denedim olmuyor burda ve yabancı forumlarda baktım ve bu cihazın android tabanlı işlemcisi 4k değilmiş hatta dahili uyduda değilmiş ve sadec panel 4k destekliyor tani hdmidan giriş yapan cihazlrı 4k kullanabiliyorsun. BU arada tabi alet devamlı donuyor falan birkez anakart değişti ikinciye yazılım güncellediler halbuki netten ben güncellemiştim servis diyorkı netten yapma arıza oluyor falan:D Hep sorun hep sorun ses açılıyor kısılmıyor kanal değişmiyor veya çok geç değişiyor. Ekranda menü açıyorsun kapanmıyor gibi arızalar oldu ve haem heyetine verdim ve lehime karar çıktı. Bu seferde teknosa bilmiş bilmiş cevaplarla karşı dava açmış bunda 4k vardır diye. Şimdi mahkemede ben nasıl kanıtlarım 4k olmadığını?







  • Konuya giriş şekli ile kaybedersiniz diye düşünüyorum zira, üründe 4K yok ifadesi ile üründe 4K tuner yok ifadesi birbirinden farklıdır.

    Şimdi satıcı kanal gözüyle bakarsanız üründe 4K var, yani size yanlış bir satış yapılmamış, ancak DAHİLİ TUNER de 4K desteği yok o apayrı bir konudur, kaldı ki 4K ya geçiş döneminde bu sorun bir çok kanalda yaşanmıştır. Aynı zamanda 4K olmasına rağmen HEVC desteği olmadığı için çalışmayan ürünler de oldu. kafama takılan ise USB den de 4K desteği alamamış olmanız. Ürünün desteklediği uzantılar codecler USB den desteklediği Uzantı ve codecler incelendimi peki?

    Sizi haklı çıkaracak nokta satış sözleşmesinden geçer, şöyle ki, sözleşmede ''Bu ürün tüketicinin çanak antenine bağlandığında TUNER üzerinden 4K yayın verebilmektedir'' ibaresi var ama siz bu desteği alamıyorsanız kanun önünde haklısınız. Ancak siz davaya ''Bu üründe 4K yok'' diye girerseniz kesin kaybedersiniz zira o tv de 4K var.

    Satış aşamasında bazı konular yazılı belgelendirilmemişse, sadece sizin sözlü ifadeniz üzere konu sizin avantajınıza sonuçlanmaz kanaatindeyim.




  • Hocam ama tüketici olarak konuda uzman mı olmamız gerekiyor Ürün alırken tv nin heryerinde kutusunda satış içeriğinde herşeyde 4k geçiyor. Ben bu cihazın 4k yayın vermediğini veya usb üzerinden 4k video almadığını nerden bilebilirim açmadığı için teknik servisi çağırdım onlarda açmaz dediler öyle anladım sadece panel 4k sonra araştırma yaptım yurtdışında bunların bir üst versiyonuna UHD player hediye etmişler bu versiyona etmedikleri için kendi forumunda sayfalarca mesaj var. Dava tebligatında da hevc içerdiği vs yazmış ama ben çok çeşitli codecler deneyerek hiçbirini çalıştıramadım ne yazıkki. Hatta reklam videoları indirdim farklı farklı TV'lerin ama hiçbiri açılmadı. Sadece bilgisayar ile hdmidan 4k çıkış alabildim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neden sadece 4k ya takıldınızki? onun dışında bir sürü problem saymışsınız anakart arızası vs. onun üzerinden gitseydiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onları zaten ilk başta saydım 4k yı da aralarına ekledim. Ama Diğer arızaları giderildi diyorlar sözde kart değiştirerek. Televizyonda hiç değişiklik yok herşey aynı bazen açılmıyor bazen kapanmıyor kendi kendine çalışıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.