Şimdi Ara

yardım klima ara borusundan ses geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
19.184
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • daha önce sahip oldugum klımayı tasınmadan dolayı yeni yerime taktırdım kompresörle klıma arasındaki borudan su sesi gibi bir ses geliyor klıma 12 000 btu luk sorunun çözümü için ne yapmalıyım acaba sebeb ne ?



  • Bu olay benim de başıma geldi.
    Sorun iç ve dış cihazlar arasındaki bakır borunun büküldüğü bir yerde dirsek yapmasından kaynaklanıyor. (Su hortumunun aşırı kıvrılırsa kıvrıldığı yerde daralıp su geçişine engel olması gibi)
    Özellikle kalın bakır boruları özel bir aparatla bükmek gerekiyor. Montajınızı yapan usta bakır boruyu bir yerde bükerken dirsek yaptırmış, soğutucu gaz da bu dar yerden geçerken ses yapıyor.
    Bunun tek çözümü, bakır borudaki dirsek yapan kısmın kesilip oraya yeni bir parça kaynatılması.
    Benim klimada bu dirsek bakır borunun duvardan çıkıp klimanın iç ünitesine girdiği yerdeydi. 80 YTL'ye tamir ettirdim, şimdi hiç ses yok.
  • dediğiniz gibi montajı yapan kompresöre yakın bir yerde dirsek yaptı bazılarıda kaynak yapılrsa bu ses olur diyor benim montajcı onuda yaptı ve bu uyduruk montaja 100 ytl aldı acaba tek sebeb dirsekmi yoksa kaynak olmasıda etken mi
  • Kaynak yapılmasının ses ile bir ilgisi olmaz.
    Neticede kaynak yapmak için, ekleme yapılacak yerdeki parçalardan birinin ucuna havşa açılır (diğer parça birkaç milim içine geçecek kadar genişletilir), iki parça uç uca eklenir ve kaynak teli ve oksijen kaynağı ile kaynak yapılır. Bu işlem sonunda ek yerinin içinde herhangi bir daralma olmadığından, bahsettiğiniz su şırıltısı gibi ses çıkmaz.
  • montajı yapan dirseği odanın dısında kompresöre yakın bir yerde yaptı disarıda olması içeriye o kadar ses verirmi içeride de iki yerde boruya kaynak yaptı yaparken benim gördügüm kadarı ile boruların icine ince bir boru koyup yanyana gerirdi ve kaynakladı herhangibir genişletme yaptıgını görmedim sebeb yinede dirsekmidir ayrıca cevaplar için cok teşekkürler
  • Anladığım kadarıyla, sizin montajınızı yapan kişiler çok kötü iş çıkarmışlar.
    Muhtemelen ellerinde havşa açma aparatı olmadığı için boruların içine ince boru sokup kaynak yapmışlar.
    Boruların içine ince boru koyup kaynatmak da, boru çapının daralmasına sebep olur.
    Boru çapının daralması da sese sebep olur.
    Yapılacak şey, o kaynakları ve içteki dar boruyu söküp, düzgün bir şekilde kaynak yapmak olacaktır.
    Bir de borulamada başka bir yerde dirsek var mı diye bence tekrar kontrol edin.
  • şimdi kardeşim borulardan gelen sesin bikaç nedeni var.Servisten kaynaklanan sebep olabilir örneğin kaynak esnasında boru içerisinde oluşan parteküllerin sistem içerisinde dolaşması veya sitemde hava olması eğer sistem vakum makinası ile vakum edilmediyse boru içerisinde hava kalmıştır.buda gazın dolaşım esnasında yağ süpürmesine (iç üniteye yağ göndermesine) sebep olur.Borulardan gelen ses genellikle bu nedenlerden ve boru çap düşümü,boruda kırık gibi nedenlerden kaynaklanır buda servisin sorumluluğudur.bence sen servise haber ve hattı azotla temizlettirip vakum yapılarak gaz şarjı yapılmasınısöyle....inşallah yardımcı olabilmişimdir
  • yeni aldığım toshiba klima ilk bir kaç gün ses yoktu ama artık ilk açtığım zaman su sesi gibi bir ses geliyor. servisi aradım gelecekler bakalım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sssssupi

    veya sitemde hava olması eğer sistem vakum makinası ile vakum edilmediyse boru içerisinde hava kalmıştır.buda gazın dolaşım esnasında yağ süpürmesine (iç üniteye yağ göndermesine) sebep olur.

    yok öyle bi şey bu söylediğin hariç diğer söylediklerinin hepsi doğru ama vakum yapılmadığı için makine (kompresör yağ kaldırmaz.... bu söylediğin hariç diğerlerine katılıyorum...

    kompresörün yağ kaldırmasının sebebi dış ünite iç üniteden yukarıda olur mesela iç üniteyi duvara takarsın dış üniteyide5 metre veya 10 metre yukarıya koyarsın yağ kaldırır bununda kolayı var lube yaparsın her 5 metrede bir onuda öyle çözersin yani S yaparsın diğer adıda sifondur...

    suyla zeytinyağ karışmaz fakat oksijen bir gazdır sistemde dolaşanda bir gazdır dolayısı ile hareket halindeki gazlar birbirine karışır suyu bile sıvı yağla beraberbir şişeye koyup çalkalarsan karışır birbirine




  • Benimde kilimamda boruda ses geliyor malesef ne yapmam lazım acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boruda islik sesi cikior 5 dk bir cok rahatsiz edici bir cinlama gibi servisi cagordim inverterlerde normal dior. napabilirim?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynısı benim de başıma geldi. sürekli bir akış sesi geliyor. servis normal diyor ama çok can sıkıcı. ilk baştaki montajdan mı kaynaklanıyor yoksa gerçekten de hepsi mi böyle çalışıyor bu sistemlerin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.