Şimdi Ara

Yardım- Karasal yayın hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Yardım—

    arkadaşlar çalıştığım iş yeri için tv aldım. Uydu/sat çıkışı var duvarda. kabloyu taktığımda yayın alamadım. Analog olması gerekiyor dendi. Hafta sonu olduğu için de diğer kullanan arkadaşların tv sine bakamadım ve ne demek istediklerini anlamadım. Tv de sat girişi var bir de anten girişi yazıyor oraya mı takmam gerekiyor uygun bi kablo bulup??




  • İstanbul'daysanız, tv'de "anten girişi"ne kablo takıp, bu kabloyu da pencere önüne uzatın. Sonra tv'de dtv'ye girip tarama yapın. Ciner gurubunun Dvb-t2 sayısal karasal yayınını yakalayacağınızı umuyorum.


    Kanal 50, 706 Mhz'de Ciner paketi çıkıyor. Skow tv vs.


    Bir de ; Kanal 32 'de; 562 Mhz'de TRT paketi çıkıyor diye duyum aldım.


    Tabi tv'nizde dvb-t2 tuner bulunuyorsa !... Tv'nizde analog karasal yayınların sinyalini alabilir tuner bulunuyorsa, kabloyu pencerenin önüne uzatıp tarama yapın. Sonra kabloyu sağa sola uzatarak netleştirmeye uğraşırsınız.

  • https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/154456921

    Çalşıtğım iş yeri büyük bir devlet dairesi. Odama televizyon aldım. Duvarda sat girşi var normal bildiğimiz uydu kablosu girişi. Ancak dijital karasal yayın alabiliyormuşuz sadece. Bende gittim uyducuya duvara girişi normal uydu girişi olacakmşekilde tv ye gelen kısmı ise sat girişi değil de anten girişi olacak şekilde bir kablo yaptırdım. Sinyal aldım 30 civarı da kanal buldu. Ancak bazı kanalları bulmasına rağmen sinyal görmüyor mesela trt kanalları açamadım. Lütfen yardımcı olur musunuz. Televizyon modeli philips 32pfs6805


    Tv'nizin özelliklerine baktım. Bütün sayısal yayın türlerinin tuner'leri bulunmakta. Ama analog tuner de var mı, yok mu, ilan edilmemiş...


    Bulduğunuz 30 kanalın içinde parazitli ve görüntüsü net olmayan kanallar da varsa, bulduğunuz 30 kanal, analog karasal yayınlardır.


    Dijital( sayısal ) karasal yayınları bulmak için, dtv bölümüne geçip tarama yapmalısınız.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.