Şimdi Ara

YARDIM!HD,BLU-RAY FİLMLERDE İNSAN KONUSMA SESLERİ GELMİOR DİGER SESLER GELİYOR ACİL YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.712
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • oncelikle merhabalar.hdmi-dvi baglantı yapyorum bilgisayardan lcd ye ayriyettten ses kablosuda aldım gerekli butun codecler yuklu kendi bilgisayarımda hersey calısıyor sesler gelior goruntu harika.ama tv olarak kullandıgımız lcd ye taktım dvi-hdmi baglantı yaptım ses kablolarını da lcd nin yanındaki sag ve sol girislere taktım.buraya kadar hersey normal.ses goruntu gelior sarkı muzik calıyor.divxleri ve mp4 filmleri sorunsuz calıstırıyor fakat 1080p BLU-RAY ve HD filmlerde konusma sesleri gelmior.diger butun sesler gelior silah sesleri diger cevre sesleri hersey geliyor ama insanların konusma sesleri gelmiyor.kendi bilgisayarımda kullandıgım lcd de hicbi problem olmaduyodu neden bole oldu divxlerde ve mp4 filmlerde sesler gelior fakat bluray ve hd filmlerde konusma sesleri gelmior


    LUTFEN ARKADASLAR BİLEN VARSA YARDIM EDEBİLİR Mİ







  • Öncelikle ekran kartın ne bilmiyorum ama eğer ati 4000 serisi falansa hdmi dan direk sesi de tv ye verebilirsin.(8800gt lerde bile mümkün oluyor bazı modellerinde herneyse..) "Ses kabloları" demen ilginç geldi. Normalde tek bir optik kabloyla bağlarsın sesi de. Ama benim anladığım sen surround left ve right cikislarini tv ye bağlıyorsun. Filmlerde sesler yoğun olarak center hoparlörden geldiği için, sen de konuşmaları duyamıyorsun doğal olarak.. ben böyle anladım durumu?
  • ekran kartım 8800 gt.normalde 5.1 kullanıorum ama tasımak istemiorum bi yerden biyere kablolar filan ugrastırıyo.anakarımda 6 tane ses girisi var ben bunlardan normalde 3 tenesi niş kullanıorum .ama bu kabloda bir tanesini.sanırım simdi biraz daha acıklayıcı oldu.ses kablosunun ismini bilmiorum isimleri karıstırıorum.bri ucunu kasa ya baglıorum diger iki ucunu right left olarak lcd nin yanına baglıorum simdi ne yapmam gerek
  • Dediğim gibi sen büyük ihtimalle surround çıkışlardan birini bağlıyorsun tv ye.. doğal olarak sadece surrond sesleri duyuyorsun. müzik vs. de problem yaratmaması normal çünkü onlar stereo gibi surrondlardan verilirler.. yapabileceklerine gelirsek.
    1. Sanırım en kolay yolu söyle olurdu. Bilgisayarın ses çıkışını ayarlardan stereo olarak ayarlamak. Bu durumda sadece tek bir çıkıştan stereo ses alırsın(Muhtemelen su an baglamıs oldugun surround cikisi). Ordan stereo cıkıp tv ye stereo girersen ses kaybı yaşamazsın diye düşünüyorum. Aşağıda daha zor yöntemler var.
    2. Eğer ekran kartının üzerinde ses girişi varsa(minik iki pinlik bir giriştir), ses kartının üstünden oraya bağlantı yapman gerekir.(tabi ses kartın yoksa anakartının üstünde de spdif/out pinleri var mıdır bilemicem, bu madde biraz karmaşık gözüktü farkındayım. bu arada görüntü kartının yanında ince bir kablo da verilmiş olması gerekiyor bu iş için.)
    3. Anakartında 3 tane multi channel çıkış var orası tamam. Onların dışında optik çıkış yok mu ? Kırmızı ışık olan bir giriş olacak (isimlerini bilemiyorum dediğin için böyle anlatıyorum). Eğer anakartında optik çıkış, ve tv'in de optik giriş varsa optik kabloyla bağlayabilirsin...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onefootingrave -- 5 Şubat 2009; 0:59:20 >




  • "onefootingrave" gerekli açıklamayı yapmış zaten.

    Bence de sorun, 6 kanal ses çıkışını rastgele bağlamanızdan kaynaklanıyor. Dolayısıla Tv'ye konuşma seslerini veren "merkez" hoparlörün sesini aktarmış olmuyorsunuz.

    Anakartınızın ses çıkışlarını bilmiyorum. Mesela stereo (iki kanallı) bağlantı için acaba bu 6 ses çıkışından bazıları mı kullanılıyor, yoksa 3.5 mm. jak'lık başka bir ses çıkışı daha var mı (genelde kulaklık çıkışı olarak da geçer).

    Böyle durumlarda anakartınızın tam modelini, mümkünse üreticisinin web sitesinden linkini verirseniz, inceleme yapıp görüşler söyleyebilir.
  • ses kartım yok anakartan kullanıyorum.ozaman ben suan 5.1 kullanıorum.anakartın ayarlarında suan 6CH hoparlor olarak ayarlamıstım 5.1 kullandıgımdan bunu 2CH hoparlor olarak degistirirsem sorun cozulur mu.cunku 5.1 iptal oldugundan merkez hoparlor surrond problemi olmaz hangisine bagladım gibi bi problem olmaz.tek bi girisi baglarım ozaman standart 2 hoparlor kullanıyormusum gibi.boyle yapsam sorun cozulurmu anakartın ayarlarından 5.1 iptal edip?
  • Evet 2 kanala ayarlaman sorunu çözer, ancak şu an kullandığın o 3 girişten sadece bir tanesi stereo sesi verecek. Aslında bellidir anakartın klavuzunda yazar stereo için hangi çıkışın kullanılacağı ama sen 3 girişi tek tek deneyerek de bulabilirsin. Kolay gelsin =)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.