Şimdi Ara

Yapı Kredi Paramızı Vermiyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Edit:


    Finansbank adres değişikliği sebebi ile bloke koymuş. QNB daha doğrusu. Cimer e yazılmıştı. Konu öyle ortaya çıktı. Yoksa bizim bir işe yaramayan banka ve çalışanlarının bilgi vereceği yoktu. Şimdi de bir haftadır blokenin kalkmasını bekliyoruz.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazloo -- 1 Şubat 2022; 16:8:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Aynen aslında ülkemizde o kadar rahat ki bu işler, sabahtan ara şubeyi öğleden sonraya 100.000 lira hazır oluyor. Bir çok AB ülkesinde misal fransa'da sıfır bir araç alıcak kadar (20-30 bin birim) parayı bile bankadan banknot olarak çekip çıkaramazsın kolay kolay. Araç alıcam dersin evraklarını getir bayiye biz yollarız derler, ev alıcam dersin satış sözleşmesini getir biz öderiz derler. Mümkün olduğu kadar piyasaya kağıt para salmamak herşeyi dijital ortamda kayıt altında halletmek üzerine kurulmuş bir sistem var devlet baskısıyla. Son paris'e gidişimde tanımadığım rastgele bindiğim taksici türk çıkmıştı pasaportumu almıştı yalvar yakar ailesine western union ile para yollamak için. Aynı kişiden 2-3 defa yollayınca alıyorlarmış karakola. Benzer bir olay ABD'de de başıma geldi. Bir defa da selanik'te bir restoranda kasaya Bursa'da dövizciye yaptırdığımız 500€ banknotu uzatmamızla gözaltına alınmamız bir oldu. Asla kullanılmıyormuş 500'lük banknot halk arasında, direk sahte para diye polis çağırmış herif önce karakola ordan bankaya falan gitmemizle 2-3 saatte anca çözüldü. Türkiye'de aşırı rahatız aslında para transferleri çekme yatırma vs konularda.

  • BDDK ya şikayet edin. Hemen dönerler.

  • Benzer bir duru bir tanıdığın başına Dubai'de yatırılan para için gelmişti. Finansbank idi sanırım. Burada bazı bilgi ve belge istediklerini düşünüyorum. Size süreç net aktarılmamış olabilir ancak paranıza el konulduğunu sanmıyorum. Yurtdışında para yatırıp buradan formalitesiz rahat çekemeyebilirsiniz. Yetkili kişilerle bir yazışma başlatın.

  • Kara para kanunu ve vergisel konular nedeniyle bloke ediliyor ama net bir belge ve açıklama yapmaları lazım. 1,5 ay anormal süre orada çalıştığını ve bordrolarını koyar 1 haftada çözülür..


    Gönderen ve alan kişi aynıysa hele hiç sorun olmaması lazım. Aynı kişi mi ?


    Bu arada bu bahsettiğiniz durum hemen her ülkede var. Hoop hemşerim nedir bu para diye soruluyor ve açıklama isteniyor, normal. YKB değil de Avrupa bankası olsaydı (HSBC, ING vs ) onlar elden götürdüğünüz parayı bile almayabiliyorlar(başıma geldi)

  • ufo U kullanıcısına yanıt

    Aynen aslında ülkemizde o kadar rahat ki bu işler, sabahtan ara şubeyi öğleden sonraya 100.000 lira hazır oluyor. Bir çok AB ülkesinde misal fransa'da sıfır bir araç alıcak kadar (20-30 bin birim) parayı bile bankadan banknot olarak çekip çıkaramazsın kolay kolay. Araç alıcam dersin evraklarını getir bayiye biz yollarız derler, ev alıcam dersin satış sözleşmesini getir biz öderiz derler. Mümkün olduğu kadar piyasaya kağıt para salmamak herşeyi dijital ortamda kayıt altında halletmek üzerine kurulmuş bir sistem var devlet baskısıyla. Son paris'e gidişimde tanımadığım rastgele bindiğim taksici türk çıkmıştı pasaportumu almıştı yalvar yakar ailesine western union ile para yollamak için. Aynı kişiden 2-3 defa yollayınca alıyorlarmış karakola. Benzer bir olay ABD'de de başıma geldi. Bir defa da selanik'te bir restoranda kasaya Bursa'da dövizciye yaptırdığımız 500€ banknotu uzatmamızla gözaltına alınmamız bir oldu. Asla kullanılmıyormuş 500'lük banknot halk arasında, direk sahte para diye polis çağırmış herif önce karakola ordan bankaya falan gitmemizle 2-3 saatte anca çözüldü. Türkiye'de aşırı rahatız aslında para transferleri çekme yatırma vs konularda.

  • TheBCD T kullanıcısına yanıt

    rahatız tabi ortada para yok ki

    500 euro diyorsun mesela bunun karşılığı 6000 lira falan. evet para değersiz ancak 500 euro zaten kendi başına değerli. adamların parası değerli yani mevzu o.

    bir zamanlar ilk çıktığında 200 liralık banknotlar da bizde değerliydi hatta basımından sonra uzun süre piyasada yoktu. çünkü yaklaşık 100-110 dolar ediyordu.


    şimdi 1000 - 1100 (100-110 dolarlık banknot) liranın banknotu olsa sen bunu birinde görsen ne düşünürsün.


    neyse boşver




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-96DE7F07E -- 11 Kasım 2021; 17:17:45 >
  • Günlük para çekme limitini bile arttırmayan leş bir bankadır uzak durun.

  • Selamlar herkese.

    Finansbank adres değişikliği sebebi ile bloke koymuş. QNB daha doğrusu. Cimer e yazılmıştı. Konu öyle ortaya çıktı. Yoksa bizim bir işe yaramayan banka ve çalışanlarının bilgi vereceği yoktu. Şimdi de bir haftadır blokenin kalkmasını bekliyoruz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.