Şimdi Ara

Yapa'dan Vae Geçiş 5.Gün

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • 40/14 yapa hizmet alırken 1-2 ay önce mesafeyi 550m'den 2.5km ye taşıdılar ve hızım 3mbps'ye düştü. Aylardır kayıt açtım ama bir çözüm üretemediler. 1-2 hafta önce vae geçiş için onay vermemden sonra hemen geçiş işleminin basliyacagini söylediler. Geçtiğimiz pazar günü onay verdim fakat hala bir gelişme yok. Telefon hattı çok kısa bir sürede onaylandı fakat internet onayinda hala bir gelişme yok. Oim üzerinden cevap vermiyorlar, forum ve Twitter üzerinden de nadir cevap verseler de olayı sallayıp duruyorlar. İlla verilen sürenin son gününe kadar internetsiz bekletecekler. Bir kere de bir işlemi en kısa sürede hallettirseler keşke.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Yapa için de port değişimi talep ettiniz mi sizin kablo mesafesi ilginç bir şekilde çok artmış

  • Aylardır yapanin daha yakından gelmesi için uğraşıyorum ama çözüm üreticek birisi çıkmadı m.hizmetlerinde. Mesafem çok iyiydi ama bölgeden anlık olarak internet gidip geliyordu ve her gidip gelmesinde Mesafem artıyordu. Bu gidip gelme mesafe artma olayı 5-6 kez oldu ve en son 2.4km de durdu. Şimdi de vae internet onayini bekliyorum. Tabi halen bir gelişme yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sacrific3 S kullanıcısına yanıt

    YAPA santraline yaklaşık 400 metre uzaklıkta bulunuyorum belki o kadar bile değil. Eskiden YAPA' dan 80/35 mbit alırken TT' nin fiber dönüşümü sonrası 3 mbite düştü. Aylarca uğraştık bir çözüm üretemediler. Şimdi de VAE' ye geçmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla artık hiçbir şeye şaşırmıyorum. Koltuk sallanıyor yani her an her şey olabilir. Umarım bundan sonra sıkıntı yaşamayız.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheNightMare. T kullanıcısına yanıt

    365 metre de modem de max 45mbit upload 130mbit download gördüm şuam 27mbit upload 50 mbit down görünüyor neden böyle oldu kimse de bilmiyor

  • Sacrific3 S kullanıcısına yanıt

    Türk Telekom' un yüzünden hep. Fiber döşedikten sonra mevcut bakır kabloları söküp satıyorlar. YAPA anlaşmasından dolayı her saha dolabına da 10 abonelik bakır kablo ulaştırıyorlar. Ama ulaştırdıkları kablo nasıl bir kablo yada nerden döndürüp dolaştırılıyor bilinmez. Ve sonra YAPA altyapısı çöp oluyor. Neden böyle yapıyorlar en ufak bir fikrim yok. Ancak bana kasten yapılan bir şeymiş gibi geliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheNightMare. -- 22 Ekim 2020; 18:50:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheNightMare. T kullanıcısına yanıt

    Söz konusu tt olunca kasten yapmıyoruz deseler bile inanasım gelmez

  • Sacrific3 S kullanıcısına yanıt

    Tamam TT böyle bir şey yapar anlarım da. Turk Net' in bunlara bir "hop sen bir dur ne yapıyorsun" diyememesi üzüyor beni. Sonuçta Turk Net' te santral, kablo kirasından tut cihazlara kadar para döküyor. Ve Türk Telekom gelip iki günde mahvediyor her şeyi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheNightMare. T kullanıcısına yanıt

    Hocam dese bile sonuç alamıyorlar ki düşünün türk telekom müşterisi olsanız sorun belki 1 günde çözülecek diğer sağlayıcılarda ise sorundan anlayan biri ile görüşseniz bile sorunun çözülmesi tamamen şans

  • Sacrific3 S kullanıcısına yanıt

    "TT kaynaklı arıza yok." cümlesi şu hayatta en nefret ettiğim cümlelerin içerisine girdi. Önceki arıza kayıtlarımdan birinde DSL ışığım yanmıyordu bakırları söktükleri için. Gelen cevap: "TT kaynaklı arıza yok.". Ya sabır :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana da bahane olarak bölgeniz fibere geçti dediler ama ne fiber var ne bir şey. Binaya fiber gelse daha iyide oda yok garip bi sekilde. Bugün de bitti hala internetim onay bekliyor. Her yerden iletişime geçmeye çalışıyorum ama cevap verip de durumu hızlandırmaya çalışan bir kişi dahi yok. Sadece verilen sürenin son gününe kadar bekletiyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, hizmetinizi kontrol ettiğimde 18.10.2020' de VAE geçişi için destek kaydınız oluşturulmuş. Telefon başvurusu onaylandı ve bugün internet başvurunuzu yaptık. İnternet başvurusu ortalama 2 iş günü içinde onaylanıyor. Gelişmeleri paylaşacağız.
  • 3 gün önce telefon başvurunuz yapıldı ve tanımlandı, internet basvurunuz onaylandıktan sonra kullanabileceksiniz demiştiniz. Ama bugün telefonu geçişinin yeni bittiğini, internet başvurusunu ise yeni yaptığızı söylüyorsunuz. Garip. 😐Umarım hafta sonuna kalıp onay için hafta içini beklemek zorunda kalmayız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neobaba -- 23 Ekim 2020; 14:28:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar ben ne diyeceğimi bilmiyorum artık. Aylardır YAPA için uğraştım bi çözüm üretemediler. Geçtiğimiz Pazar VAE başvuru yaptım, Cuma günü akşam hattım geldi bilin bakalım ne oldu?? ADSL. Evet ADSL hat bağlamışlar. Şaka gibi dimi. O ekipler daha çok şey inceler inceler durur, bizde daha çook uğraşırız bu saçmalıklarla. Teşekkürler...

  • neobaba N kullanıcısına yanıt

    Merhabalar hocam, bende aynı süreçten geçiyorum. Binanızın dışındaki telefon direğine isminiz yazılı bir kablo mu bırakıldı? Bırakılan kabloyu siz mi bağladınız yoksa TTNet saha ekiplerimi yaptı bu işlemi?

  • neobaba N kullanıcısına yanıt
    Merhaba, VAE' de boş VDSL portu varsa geçişinizi yaparak bilgi veririz. Paket değişikliği için destek kaydı oluşturur musunuz?
  • @Rig3L Hat değişmiyor sadece yeni kullanıcı adı ve şifre geliyor modemi kurup kullanabiliyorsunuz. Tabi her şey böyle düzgün gitmesi gerektiği gibi gitmiyor. Nedenini biliyorsun. :D


    @TurkNetDestek Kayıt açtım. Bakalım bu olay ne kadar sürecek ve süre boyunca internet kesintisi yaşayacak mıyım çok merak ediyorum. Umarım YAPA/VAE geçiş gibi kesinti olmaz ve o kadar uzun sürmez. Bakalım göreceğiz...

  • Hocam siz emin misiniz? Bende YAPA'dan VAE'ye geçiyorum, binamın karşısındaki telefon direğinde adım yazan bir kablo koymuşlar. Benim hat oradan yerin altından bina içindeki ankastreye geliyor. Yani YAPA'dan VAE'ye geçişlerde bu işlem oluyor diye biliyorum.

  • Rig3L kullanıcısına yanıt

    Valla biz 2 kişi geçtik YAPA'dan VAE'ye ikisinde de aynı hat üzerinden işlem yapıldı. Belki en başta VAE üzerinden YAPA geçtiğimiz içindir bilemiyorum. Bu arada hâlâ ADSL kullanıyorum. Destek kaydı açtım ama daha bir gelişme olmadı. Bu durum ile alakalı gelişmeleri de konu üzerinden paylaşacağım. Şimdilik durum aynı.

  • neobaba N kullanıcısına yanıt
    Merhaba, boş VDSL portu olması durumunda arkadaşlarım 3 iş günü içerisinde değişiklik yaparak size bilgi verecektir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.