Şimdi Ara

Yap-işlet-devret, neden vergi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Son yıllarda yeni bir akım başladı, yap, işlet ve devret. Devlet bu yolla çok daha yüksek maliyetle kasadan para çıkmadan (!) yatırımlar yapıyor. Yalnız biz devlete vergi veriyoruz değil mi, yani aldığımız (!) hizmet karşılığında. Otomobile, yakıta vergi veriyoruz mesela ki yol yapılsın, köprü yapılsın. Peki ben merak ediyorum o halde, madem bu yatırımlar devletin kasasından yapılmıyor (!), biz neden vergi veriyoruz?



  • bir de devlet kasasından çıksa o para ödeyeceğin vergiyi düşün işte ve şükret.
  • kangroo kullanıcısına yanıt
    Zaten devlet kasasından çıkıyor, hepsinde kullanım garantisi var fazla fazla, o yüzden bu kadar çok vergi ödüyoruz.
  • Binali Yıldırım açıklasın.

  • kangroo kullanıcısına yanıt
    Devletin kasasından şimdiki miktarın 5te1i çıkardı. Üstüne vatandaş çok ucuza geçer, geçiş paraları ve işletmesi devlete kalırdı.
  • Ben de çözemedim, tarihin en yüksek vergilerini alıp da yolu köprüyü bile yapamıyorlar. Eskiden en azından bunlar yapılabiliyordu. Eski yapılan köprüden geçiş sadece tek sefer 10 lira, otoyol 30-40 lira vs. yenilerden geçiş fahiş ötesi. izmir-istanbul yol vs. diye şov yaptılar git gel 550 liraya yakın. Bir de üstüne her yıl milyarlarca lira garanti parası ödeniyor. rezaletin daniskasının daniskası

    Vergiler nereye gidiyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redeemertr -- 4 Haziran 2020; 14:32:32 >
  • Anlamak güç yap işlet devretme ye de raziyim da garanti müşteri de neyin nesi?
  • Ah partili kardeşlerimizin bu sorulara yanıtı muhtemelen şöyle olacaktır:
    -Yahu bir şeye de karşı çıkmayın kardeşim. Bir kere de muhalif olmayın, iyi bir şeye iyi deyin destekleyin. 80 yıldır bu ülkeye bir şey yapmadınız bari yapanların karşısında durmayın.
  • alvete A kullanıcısına yanıt
    İyi bir şey olsa da destekleyelim de, 10 lira olan şeyi 50 liraya yapıyorsun, üstüne yine 10 lira olan kullanım bedeli 50 lira oluyor. Kuzey marmara otoyolu yapıldı, otoyoldan 15-20 km gidiyorsun, verdiğin para 10 lira. Devlete maliyeti zaten cabası.
  • Batıda geliri yüksek kesim bu köprülerden geçecek ki doğuda düşük gelirlilere yardım yapılsın. Böylece yandaş müteahhitler kazanıyor, akp kazanıyor, yardıma muhtaç edilmiş akp seçmeni kazanıyor. Kaybedeni tahmin etmek zor değil.
  • Last Troll Bender kullanıcısına yanıt
    Burada zenginden başka kazanan yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: babadol

    Burada zenginden başka kazanan yok.
    Halk zaten bunu sorgulasa şu an bambaşka bir Türkiye olurdu. Her kalemden kol gibi vergi alıp, buna rağmen büyük yatırım projelerini çok daha ucuza devlet kasasından finanse etmek yerine yine müteahhite geçiş garantisi ödeyerek yaptırmak ve bu da yetmezmiş gibi devamlı bütçe açığı vermek ve vatandaşa IBAN yollamak da büyük bir başarı. Her ülkeye nasip olmaz. İnsanın kanı donuyor adeta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 8 Haziran 2020; 2:23:32 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: programmer_onur

    Halk zaten bunu sorgulasa şu an bambaşka bir Türkiye olurdu. Her kalemden kol gibi vergi alıp, buna rağmen büyük yatırım projelerini çok daha ucuza devlet kasasından finanse etmek yerine yine müteahhite geçiş garantisi ödeyerek yaptırmak ve bu da yetmezmiş gibi devamlı bütçe açığı vermek ve vatandaşa IBAN yollamak da büyük bir başarı. Her ülkeye nasip olmaz. İnsanın kanı donuyor adeta.

    Alıntıları Göster


    yeşilçam 40 yıl önce güzel anlatmış
    işte bu vidyoda izlediklerimiz köyünden göçüp şehre geldi emme zihniyet aynı




  • Ya bunlar ekmek yemeyecekleri işi yapmazlar. Devletin parası ihaleci kendi adamlarına gitmese hiçbiri gelip burada savunmaz bile. Para varsa başka kılıflar altında savunurlar devlet, vatan, cepten para çıkmıyor falan derler. Yapılan köprüden dolarla ücret alırlar.
    Kapitalistin kralı olup sosyalist devlet gibi vergi alıyorlar. Para ihaleler ve böyle projelerle belli kesimlere transfer oluyor. Zarar etmesi önemli değil işi alan kendi adamları ve devlet garantisi altındadır.
    Bu forumda savunanlar var ya o parayı götürenlerin çantasını bile taşıyamaz.
  • yap-işlet-devret'in AKP dönemindeki mantığı 1e 10 yapılan işleri 25 yıl üzerinden tahsilat yapabilmek.Araya 1 yabancı ortak koyup ingiltere tahkimi bakması istenmiş. Böylece hükümet bir şekilde değişirse hortumcuların malları garanti altına alınmak istenmiş ama bugün nasıl ki herkes fetöcü şu bu diye suçlanıyor o dönemde etö şu bu diye niye suçlanmasın tabii 25 yıl iktidarda kalınırsa zaten para hortumlanmış olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 8 Haziran 2020; 4:27:55 >
  • Yap-işlet-devret daima uygulanan iyi bir yatırım şeklidir. Fakat bizim gibi güven ortamının olmadığı, ekonomik olarak yatırım ilgisinin olmadığı için fiyat çok çok fazladan tutuluyor. 20 sene devlet için çok uzun bir süre değil. Fakat 20 senelik ekonomik kalkınma sağlayacak bir yatırım o köprüden 8 tane yaptırır. Peki neden vergi? Ülkede kimse vergi vermiyor. Vergi vermen gerekiyor dendiği zaman "asgari ücretle çalışıyorum, zaten aldığım ürüne vergi veriyorum, kayınçolarda vermiyor önce o versin, emeğini niye kaptırıyım, devlet istemedi vb" bahaneler üretiliyor. Hani mantıkla yaşlaşınca bayraklar inmez, ezanlar susmaz diye son zamanlarda dalga geçilen konular varya hah işte tam anlamıyla o. O kadar çok yapılandırma yapıldı ki, insanlar vergi vermekten soğudu. Bu şartlar altında devlet ne yapar? Düzenli kalemlere satış kanalı ile vergi koyar. Araba, elektronik bunların başı. Şimdi corona dan dolayı bir çok firma zarar yazacak. Zaten bu firmalar kar vermemek için zarar gösteriyordu kendini. Bakalım nasıl olacak.




  • yolsuzluğu adı bu oluyor yap-işlet-devret
  • 2002 öncesi Neden vergi ? halka hizmet için

    2002 sonrası Neden vergi ? garanti ödemelerini karşılamak, yandaşın cebini doldurmak için



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi izmirli1713 -- 8 Haziran 2020; 9:22:0 >
  • Eskiden bizim vergilerimizle yapılıyordu daha ucuza, şimdi özel sektör yapıp işletiyor ve daha fazla para çıkıyor vatandaşın cebinden, hem vergimizi alıyorlar hemde para veriyoruz yol için
  • Çok vatansever görünün malum kesim niyeyse projeleri yaptıkta sonra soluğu Londra icra mahkemelerinde alıyor.. Akp nin gideceği belli zaten öyle yada

    böyle.. Ama giderken öyle sağlam kazık attılar ki olur da gelecekde ödenmezse garantiler, Londra icra mahkemeleri bizden tahsil edecek , Uluslararası

    hukuk üstünlüğü ile geçmişimizi ve bugünlerimizi sömürdükleri yetmeyecek, geleceğimizi, hatta doğmamış bu vatanın evlatlarının emeğini de sömürecekler,

    bu kadar vatanseverler işte
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.