Şimdi Ara

Yap-işlet-devret kamulaştırılabilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
469
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hükümet değişirse hepsini kamulaştıracağız diyor.(ki bence de doğru) Ama bu anlaşmalar yapılırken hepsi hukuk çerçevesinde yapıldı yani değiştirilemez diye biliyorum. Sizce bu anlaşmalar bozulabilir mi ? Sonuçta davet usulü ihaleyle verilmiş projeler ve dolara bağlı olarak gereginden fazla maliyetle yapılmışlar




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gaussfire -- 1 Temmuz 2022; 22:8:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • hukuk çerçevesinde iktidardaki başkan 3. adaylığına soyunuyor. İç işleri bakanı siz yıkın mahkeme kararı arkadan gelsin, iktidar böyle konuşuyorsa. İktidar Anayasa hukuk dinlemiyorsa yeni gelen


    hükümet tarafıda dinlemez. Her projeyi kamulaştıracağız diyebilir. Bence hepsini değilde ters düşen projeleri kamulaştırırlar.

  • Kamu zararı net şekilde ortaya konulan ve belgeleri ile ispatlanmış tüm projeler kamulaştırılabilir. Yolsuzluk, usulsüzlük, rüşvet varsa zaten buna engel yok, geliyor gelmekte olan



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 29 Haziran 2022; 15:41:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TMSF bunun için var. 15 Temmuz sonrasında FETÖ'cü iş adamlarının şirketlerini TMSF eliyle kamulaştırdıkları gibi bunu da yapabilirler.

  • Anlaşmaların hukuk çerçevesinde yapıldıkları nereden belli?


    Hukuk çerçevesinde yapıldılarsa hukuk çerçevesinde fesih de edilebilirler.

  • Tabiki olabilir.
    Burada kavraman gereken nokta, muhalefet ve iktidarın aynı iplikten yapılmış olması.
    Yap işlet devretde, kim kazandı? Şirketler.
    Bunu iptal edersen tazminatı kim alır? Şirketler.

    Siyaset, bir fikri savunmak değil aynı fikri farklı şekillerde savunmaktır. Seçim de farklı savunmalara verilen hep aynı fikri kutsamaktır. Tanrı ve Devlet.

    Her hangi bir ülke seç, İngiltere, Yunanistan, Türkiye, güney Kore, japonya vb... Tüm seçimlerde her partiye bak, farklı renklerde aynı ipliği göreceksin...

    Liberalist ekonomi, Natoya destek, ab ye uyum vs...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diyelim ki hukukuna uydurup kamulaştırdılar. Sonra olacağı söylüyorum bir anda TL ye olan değer şu ankine göre 10 20 kat daha beter düşer Döviz türleri uçuşa geçer güven ortamı yok olduğu için yabancı yatırımcı nesi var yok çekilir tabiri caiz ise donumuzla ortada kalırız. Öyle bir batar ki ülke elimiz kırılaydı ama yapmasaydık derler :)


    Evren ilk kez " 0 " döviz üretebilen bir ekonomi görmüş olur. Tarih yazmış oluruz ama ütopik değil distopya konulu bir tarih :)

  • nForcer N kullanıcısına yanıt

    TMSF ye aktarılması için zarar etmesi hatta batık olması lazım değil mi?

  • mechatengu kullanıcısına yanıt

    Cem Uzan'ın şirketleri batık değildi. Siyasi gerekçeyle el konuldu.

    Turgay Ciner'in medya kuruluşları batık değildi. Siyasi gerekçeyle el konuldu.


    Ciner Habertürk'ü, Show TV'yi ATV-Sabah grubuna el konulduktan daha sonraları aldı hatta.

    Bugün ATV'de, Sabah gazetesinde 7/24 Erdoğan propagandası yapılıyorsa bunun önü TMSF eliyle açıldı.

  • nForcer N kullanıcısına yanıt

    halkı kandırmaktan ceza aldı tıpkı elon muskun suan yaptığı gıbı

  • Yap işlet devret projelerinde,şişirme imalatlar varsa,tespit edersin,ispat edersen İngiltere mahkemelerinde , fiyat indirimi sağlarsın ancak, başka bir şey olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beşli parasını yurt dışına kaçırıyor
    Sence yönetim değişikliğinde ülkede durabilirler mi

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kim ki kamulaştıracağı hususunda söz versin; OYUM onundur.

  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    O yuzden yirtiniyorlar zaten  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşündüğünüz şeye bak.
    Hükümet değiştiğinde emin olun bu 5 li 50 li 500 Lu çete emin olun kendi gelip etmeyin eylemeyin bizim bı suçumuz yok elde avucta (Türkiye'de kalan taaiyamasigi malları için) ne varsa buyurun sizin olsun diycekler. Afedersiniz dassakli biri başa geçerse tabi. Uyuz uzlaşmacı biri oldu mu unutun ama ben sizinle ugrasirim arkadaş modunda ki birine gelip kendileri teslim ederler anahtalari çünkü kim hiç bir güç devletle mücadele edemez. Etmeye kalkisirsada yıldırma politikası ile burnundan getirirler.
    Yok öyle yama kanundu yok anlasmaydi yok uluslararasi hukuktu garantordu vs güvenli limanlara yanaşma . Bize tek gereken masaya haklı olduğunda vatanın evlatlarının hakkını yedirmeyecek ve masaya yumruğunu gerektiğinde vuracak biri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar ülkede yabanci yatırımcı varmış bu çetelerin cetelesmeyle yagmalamayla elde ettikleri imkanları ellerinden alırsak yabancı yatırımcı kaçıp bı daha gelmezmis ???
    Benim bildiğim hepsi kaçtı zaten nebati gidip ABD İngiltere de yalvarıp duruyor gelin ne olur sizin arkanızda TC yok reis var diye. Reis de sorunu olan beni arasın diyor yargı hukuk falan da neymiş reis hemen halldermis.
    Siz güven vermeyi yanlış anlamisini olm adamlar hukuksal guvenceden bahsediyor şahsım güvence sigortasından değil. Bir çok araba firması gelmekten vazgeçti olanlar kapatıp gitti ülkeye turizimden ve Araplardan başka döviz girişi yok. Dovizsizlikten görünürde serbest piyasa ama kontrollü ekonomiye geçtik sizden başka herkes tüm dünya bunu görüyor. Dovizsizlik oyle bor vurmuş ki başımıza kur korulaminolmasi GES olması şimdi de şirketlerin belli bir döviz yukarisini bozdurma zorunluluğu getirildi . Tulumbada şu kalmadı. Kalanda yapay su. Kağıda basılmış Türk parası. Şu an daha basılan paranın enflasyonunu görmedik gördüğümüz üretici maliyetlerinin yükselmesinden kaynaklı enflasyon. 3 yada 5 ay sonra karşılıksız basılan paranın etkileri enflasyona , olan enflasyona eklenince bu kış çok ama çok çetin geçecek ama bunu konuşan nedde milletin derdi 5 çetenin yenilecek ??? Hakları eğer yönetim değişirse.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • HAHAHAHAHAHAH Asıl bunu yaparsak yabancı yatırımcı gelir.  Hem de ''hadi şu türkoları bi de ben tokatlayayım bari'' diyip içini boşaltmak için türk telekomu alan araplar gibileri değil, adam gibi gerçek yatırımcı gelir  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jungian_Shadow -- 30 Haziran 2022; 23:32:9 >
  • Bariz yolsuzluk varsa yapılabilir ama ciddi sorunlara sebep olacağı için genelde anlaşma yoluna gidilir. Yani teorikte olur ama pratikte karşılığında birşeyler verilir illa ki ( yeni ihaleler gibi )

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.