Şimdi Ara

yamyamlar ve bilgisayar bölümleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
2
Favori
2.187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
21 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • henüz yeni 11.sınıfa geçmiş masum bir çocuktum. liseden beri şansıma okulda işini severek yapan bilgisayar öğretmenlerine denk geldiğim için kodlama ve çizim-3d baskıyla ilgilenmiştim, bilgisayarla ilgili bir şey kazanmak istediğim için de mf seçtim. sıralamalara bakarken 22kda hacettepeyi gördüm. hem ankara, hem büyük kampüs, hem sıralamasında makul durması... biçilmiş kaftandı. tabi bu tatlı rüya çok uzamadı ve sırasıyla 11k-7k ve bu yıl da görünen o ki 5k oldu.


    11k hacettepeyi gördüğümde hay ananı diyerek alternatif aradım. daha sonra bilkent ctisi buldum. 34k ve bilkent, çok makuldü. yeni bir hedefim vardı kii, 29k, ve bu sene görünen o ki 21k olmuş.


    mezuna kalıyorum, hacettepeyi boşvereli çok oldu seneye 3 4k artık nereye giderse, anlaşılan o ki bilkent de sene 11 12yi görür. elbette çalışan adam yapar, kimsenin kimseye bir bölüm ya da üniversite borcu yok. isteyen oturur çalışır girer mesele o değil. sadece cidden baya yamyamlığa dönüştü bu iş. bilgisayar mühendisliği sıralamalarına baktıkça gözümde hintliler canlanıyor. baharatlı yemekleri hapur hupur yiyip tüplü pc ekranına gözlüğüyle sinirli sinirli bakan hintliler. herkes ülkeden kaçmak istediği için sevdiğimiz şeyi bile yapamıyoruz mk. siyaset her şeymiş gerçekten.








  • Ben de bu konuda aşırı doluyum.


    Aynen senin gibi programlamayla uğraşmaktan ders çalışmıyordum neredeyse, derslerim kötüydü.

    Aynı sebeplerden 11.sınıfta 17k ile alırken hedefe koymuştum hacettepe bilgisayarı, o sene 11k ile aldı.

    12. sınıfta sınava girdim 30k geldi sonucum. Hacettepe bilgisayar 7k ile kapadı, mezuna kaldım.

    mezun senemde (bu yıl) 4k yaptım. Bölüm 5k ile kapadı ve ucu ucuna yerleştim.


    Haklısın tamamen. Yurtdışına çıkcam geleceğin mesleği falan diyenleri gördükçe ağızlarına vurasım geliyor. Tutkuyla bu mesleği yapacaklar varken onlardan birkaç soru fazla çözen vizyonsuz çıkarcılar bölümlere yerleşiyor.

  • Sen baya dolmuşsun hacı ne desem bilemedim haklısın mezuna kalmama sebeplerimden biride bu 2020de 40k ile kapatan bölüm tahminen bu sene 36k olur seneye de 30a fırlar diye kalmadım çünkü sen kovaladıkça ceng kaçıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam 2 sene geç doğdun diye istediğin bölüme girememek çok kötü cidden. çalışır bu sene ve geçen seneki kararsızlığınızı yaşamazsınız eminim. sınavı fulleyecek gibi çalışın ne kadar çektiği sizi ilgilendirmesin

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Kurtçu Restrop kullanıcısına yanıt

    orası öyle hocam ağlayıp sızlanmanın kimseye faydası yok, geçen sene fazla şanssızlık yaşadım kafamı toparlayamadım pek falan. bu sene 1. olacakmış gibi çalışacağız artık bu soru zor çıkmaz, bu konuyu sormazlar demeden.

  • yanmışsın

  • ÇOK HAKLISIN HOCAM. ŞU ANKİ CENG KAYIĞINA BİNENLERE ACIYARAK BAKIYORUM. BİZ TÜRKİYENİN ŞAŞALI GÜNLERİNDE TIP REVAÇTAYKEN CENG YAZMIŞ ADAMLARDIK. ŞİMDİ İSE BİR YAPAY ZEKADIR BİLGİSAYARDIR ENDÜSTRİ DÖRT SIFIRDIR İNSANLAR BİRBİRİNİ GAZLIYOR. HACETTEPENİN 5K OLACAĞINI AKLIMA BİLE GETİREMEZDİM.


    2013TEKİ SIRALAMASI LINKTE 24K, BEN O YIL ODTUYE GİRDİM. DÜŞÜNÜNCE ÇOK İLGİNÇ. ŞİMDİ AYNI SIRALAMA HACETTEPE HAHA.


    https://mf.eskisehir.edu.tr/sites/mf.eskisehir.edu.tr/files/files/2013%202014Bilgisayar%20M%C3%BChendisli%C4%9Fi%20Taban%20Puanlar%C4%B1%20ve%20Ba%C5%9Far%C4%B1%20S%C4%B1ralamas%C4%B1.pdf



    BU DURUM BANA GEYM OF TRONSTA KINGSLAYER VE NED STARKIN KONUŞMASINI ANIMSATTI. KINGSLAYER KORUMAYA YEMİN ETTİĞİ KRALI ARKASINDAN BIÇAKLAYARAK ÖLDÜREN BİR HAYİNDİR VE ONU ÖLDÜRDÜĞÜNDE NED STARKIN BABASININ DA İNTİKAMINI ALDIĞINI SÖYLER. NED STARK DA DURUR MU YAPIŞTIRMIŞ CEVABI. "GECELERİ KENDİNİ BÖYLE Mİ RAHATLATIYORSUN? SEN ONA İYİ HİZMET ETTİN, AMA ONA HİZMET ETMEK HERHANGİ BİR RİSK TAŞIMIYORKEN".


    DEMEM O Kİ ŞU AN BU KADAR REVAÇTA BÖLÜMÜ SEÇMEK HERHANGİ BİR CESARET GEREKTİRMİYOR ŞU ANIN CENGCİLERİ ZAMANIN TIPÇILARI GİBİ ARTIK. BU İŞİN SEVDALILARI TIP ÖNDEYKEN DE CENG GİRENLERDİR VE HATTA EE PUANI YAPIP CENG GİRENLERDİR. RABBİM ONLARIN YOLUNU AYDINLATSIN.


    SELAM VE DUA İLE.

    Best Of Game Of Thrones TVyoutube
    game of thrones, despite what many might think, game of thrones is well known across hundreds of nations all over the world. game of thrones has been around for several centuries and has a very important meaning in the lives of many. It would be safe to assume that game of thrones is going to be around for a long time and have an enormous impact on the lives of many people. Social & Cultural Factors game of thrones has a large role in Culture. Many people can often be seen taking part in activities associated with game of thrones. This is partly because people of most ages can be involved and families are brought together by this. Generally a person who displays their dislike for game of thrones may be considered an outcast. Economic Factors It is not common practice to associate economics with game of thrones. Generally, game of thrones would be thought to have no effect on our economic situation, but there are in fact some effects. The sales industry associated with game of thrones is actually a 1.3 billion dollar a year industry and growing each year. The industry employs nearly 150,000 people in the United States alone. It would be safe to say that game of thrones play an important role in American economics and shouldn't be taken for granted. Environmental Factors After a three month long research project, I've been able to conclude that game of thrones doesn't negatively effect the environment at all. A game of thrones did not seem to result in waste products and couldn't be found in forests, jungles, rivers, lakes, oceans, etc... In fact, game of thrones produced some positive effects on our sweet little nature. Political Factors Oh does game of thrones ever influence politics. Last year 5 candidates running for some sort of position used game of thrones as the primary topic of their campaign. A person might think game of thrones would be a bad topic to lead a campaign with, but in fact with the social and environmental impact is has, this topic was able to gain a great number of followers. These 5 candidates went 4 for 5 on winning their positions. Conclusion game of thrones seem to be a much more important idea that most give credit for. Next time you see or think of game of thrones, think about what you just read and realize what is really going on. It is likely you under valued game of thrones before, but will now start to give the credited needed and deserved. HBO, Game of Thrones, Series, Drama, Trailer, Clip, Preview, Scene, George RR Martin, Peter Dinklage, Aidan Gillen, Lena Headey, Jack Gleeson, bad lip reading, lip dub, lip sync, movie, season 4, ned stark, tyrion, fake, hbo, george r r martin, television, tv, tv show, a song of ice and fire, fantasy, david benioff, d b weiss, sean bean, Game, of, Thrones, Official, Show, Open, Opening, Credits, Premiere, Teaser, Song, Ice, and, Fire, Winter is Coming, Westeros, Scene
    https://www.youtube.com/watch?v=E8tUmnlzojc&ab_channel=BestOfGameOfThronesTV




  • probiyotikcorba P kullanıcısına yanıt

    maalesef hocam zort

  • bilgisayar yazanların en az yarısı bölümden nefret edecek zaten zor bi okulda okuyolarsa. liseli bilgisayar başında oyun oynayan ne kadar bebe varsa bilgisayar yazıyor artık. yazık oldu bölüme de bölümü gerçekten isteyenlere de.

  • Lapsekili_Big_Smoke kullanıcısına yanıt
    Yoo bEn gİtHuB kuLanıYoRum krşm.

    Pc müh olabilirim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MyLuckyInteger -- 31 Ağustos 2021; 21:15:46 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben de bu konuda aşırı doluyum.


    Aynen senin gibi programlamayla uğraşmaktan ders çalışmıyordum neredeyse, derslerim kötüydü.

    Aynı sebeplerden 11.sınıfta 17k ile alırken hedefe koymuştum hacettepe bilgisayarı, o sene 11k ile aldı.

    12. sınıfta sınava girdim 30k geldi sonucum. Hacettepe bilgisayar 7k ile kapadı, mezuna kaldım.

    mezun senemde (bu yıl) 4k yaptım. Bölüm 5k ile kapadı ve ucu ucuna yerleştim.


    Haklısın tamamen. Yurtdışına çıkcam geleceğin mesleği falan diyenleri gördükçe ağızlarına vurasım geliyor. Tutkuyla bu mesleği yapacaklar varken onlardan birkaç soru fazla çözen vizyonsuz çıkarcılar bölümlere yerleşiyor.

  • çok haklısınız hocam maalesef.

    birde benim gibi ybs dir, bilgisayar programcılığıdır, seng dir veya herhangi farklı bir mühendisliklerden de gelip yazılım pc işiyle ilgilenen sayısı da aşırı artmış durumda.

    hindistan v2 olma yolunda ilerliyor ülkemiz

    şu ekonomik ve siyasal sıkıntılar olmasa, millet para için veya yurt dışına çıkma hayali için, normalde okumayacağı bölümleri okumasa, çok güzel olurdu her şey.

    fakat durum bu, elimizden gelen tek şey işimizde iyi olup, diğerlerinin önüne geçmek hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sıralamanız hangi üniversitenin bilgisayar mühendisliğine yetiyorsa ordaki üniversiteyi yazın. 1 yılın ne kadar değerli olduğunu 30lu yaşlarında anlayacaksın. Mezun olunan üniversitenin peki birşey ifade etmediğini de mezun olduktan sonra analyacaksınız. (odtü hariç)

  • Aynı şeyi
    Yaşadım

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Ceng istiyorsan ne zaman puanın yetiyorsa o zaman yazacaksın çünkü seneye daha iyi yapsan bile şuan gelen yerin ikincisinde gelmeme ihtimali var ayrıca istediğini kazanamıyorsun diye kazananlara laf atmak doğru değil yazdığı mesleğe önceden ilgisi olan kişi sayısı çok az o yüzden herkes sıralamayı alınca elindeki en iyi seçeneğe yöneliyor şuan da yükselişteki bir yere elbet bu şekilde yığılma olacak

  • Ben de türk alman 24 binken hedef koymuştum sonra uçtu gitti

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sysmmhg S kullanıcısına yanıt
    bruh

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 5-6 sene daha artcak gibi duruyor. piyasa şişince azalır puanlarda

  • önceden tıp modayken şimdi ceng moda, sizce gelecekte ne moda olacak?

  • millet akıllandı yüksek puan yapanlar CEng yazacak tabi. yazmalı da. avantajları say say bitmez. ayrıca o sıralamaları yapmak kolay mı? herkes rahat bir hayatı hak eder. bu şu an sadece CEng de var. tıp mıp hikaye artık her yerde doktorlar pişman olmuş iyi maaş alamıyoruz diye. sağlık sistemi de berbat zaten. eminim şu an tıp okuyanların çoğu da CEng e yatay geçiş yapmak için kararını vermiştir. haklılar da.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DB2FFA9A5 -- 2 Haziran 2022; 17:48:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.