Şimdi Ara

Yamaha RX-397 amfi için hoparlör önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba bu iş ne menem zor bir şeymiş. kısıtlı bir bütçede sıkışmak kadar zor bir olay yok. maksimum 5-6bin bandında tizleri tatminkar, bassları vurucu olan hoparlör arayışındayım.

    son dönemde pioneer 9070 i dinledim açıkcası bana temiz bir ses vermedi. Wharfedale 9.6yı dinledim hatta kendi amfimi bağlayarak gayet güzeldi. 40watt lık technics amfideki bass ı duyunca amfimle pek uyumlu olmadığını düşündüm. ama wharfedale 9.6 şuan kulağımla dinlediğim benim bütçem dahilinde mantıklı bir tercih gibi. yıllardır bu işin içinde olan bir arkadaşımda bana illa Jamo BX200a hoparloru almamı söylüyor. pek bir yerde incelemesini göremediğim için bir bilgim yok. kulaklığından bluetooth hoparlörüne kadar şuan aletlerimin hepsi jbl fakat hifi sistemde racon nedir bilmiyorum. kendi fiyat bandımda e60 hoparloru gordum ama nasıldır bilmiyorum. tavsiyelerinize önerilerinize açığım arkadaşlar iyi forumlar.




  • JBL elbette küçümsenecek bir firma değil.

    Özellikle para mühim değil anlayışı ile tasarladıkları K2 S9900 gibi hoparlörleri ile...


    Ancak yıllar önce bir audio fuarında, o tarihte yeni olan LX serileri ile tanışmıştım.

    Titanium dome tweeterları sert sesleri ile inanılmaz şekilde kulağı rahatsız ediyordu.


    Bu nedenle titanium dome tweeter'lı JBL modellerine dikkatli yaklaşmanızı öneririm.

    Zaten belirttiğiniz modelin tizlerinin çok kuvvetli olduğu, ancak mid'lerin ise neredeyse yok seviyesinde olduğu, pek müzikal olmadığı yönünde yorumlar var.

  • Kursun_ kullanıcısına yanıt

    Biraz geç oldu bildirim gelmedi burdan ne yazık ki. geçen 3 ay içerisinde JBL'den herkesin soğutması sonucu, Jamo BX200a ile hi-fi sisteme giriş yaptık. kolonların potansiyelini hala alamıyorum (-muşum) amfim yetersiz geliyormuş. şuan bile ses temizliği bile beni tatmin ediyor ama tabi yakın bir zamanda amfi yükseltmesi yapmayı düşünüyorum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.