Şimdi Ara

Yamaha Delight mı?Honda Spacy mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
9.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kuşadası'nda yazlıkta kullanmak maksatlı scooter düşünüyorum,Honda Spacy ile Yamaha Delight ikisi de aradığım özelliklere sahip araçlar.
    Ilk motor tecrübem olacak,biraz keyif için,biraz yakın mesafeli getir götür işleri için olacak.Park halinde geçen Honda Today gördüm çok hoşuma gitti ancak biraz araştırınca piyasada sıfırı olmadığını gördüm beklentim kesinlikle hız değil şort atletle yazlık yerde zevk amaçlı ama sorunsuz 6-7 sene yazları binmek amaçlı olacağından,zevkin çileye dönüşmemesi için de Çin'den uzak duruyorum.
    Yeni başlayan biri olarak sizce bu iki scooter uygun mudur?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bhsoz -- 23 Ağustos 2014; 17:40:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • İki motorda beklentilerini karşılıyorsa Delight almanı öneririm Honda Spacy kurye motoru olarak bilindiği için pek saygı görmezsin

    Honda Spacy'ı aşağılamıyorum düşüncem bu yönde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yamaha delight bence de. Hem yakıt olarak da çok az yakar. Spacy çirkin ayrıca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler,hiç motor tecrübem olmamasına rağmen,Honda Spacy tip ve imaj olarak hiç hoşuma gitmedi,ama Yamaha Delight'ın görünümü daha albenili,farı,göstergesi daha nostaljik görünümlü ve daha klasik bir görüntüye sahip,sonuçta ikisi de enjeksiyonlu ve hava soğutmalı...ama Deligt daha kaliteli bir görüntüye sahip.Bugün Migros otoparkında Spacy ile yanaşan birine sordum iyi mi dedim bu makine ile Yamaha Delight arasında kaldım dedim,o da diğeri de iyi motor ama Yamaha parçaları daha pahalı pişman olursun dedi,gerçekten servis ve parçada çok fark var mıdır?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bhsoz -- 23 Ağustos 2014; 22:07:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Delight'i R1 ile karıştırdı herhalde

    Biri "Honda ucuz Yamaha pahalı" demiş tamam iyi demişte alacağın 3000 tl motor ?? En pahalı parçası kaç lira ki? Bunda bile uzuz pahalı muhabbeti döndürüyorlar ben buna uyuzum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumlar için teşekkür ediyorum,ama Spacy kullanan arkadaşın yorumunu yabana atamadım,öyle ki yetkili servis,orjinal parça muhabbetine girdiğinizde araç ne olursa olsun yedek parça fiyatları bazen çok saçmasapan olabiliyor,adamlar sattıkları makineden değil servise gelmesinden para kazanıyorlar,ben sıfır alma fikrindeyim,bu motorun sıfır fiyatı 4.890 TL.Ben yine de Yamaha almaktan yanayım,ama artısı ve eksisiyle objektif olarak konuya eklemeye çalışıyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bhsoz B kullanıcısına yanıt
    O şahıs acaba yamahadan pişman mı olmuş da size böyle konuşmuş. Zaten sıfır motor alacaksanız? periyodik bakım haricinde bir masrafınız olmaz. Sağını solun kırıp değiştirilmesi gereken yedek parça olursa onu da servislerine sorun. Öyle arada dağlar kadar fark olmadığına eminim. yamahanın ki 100TL ise hondanınki 90TL 'dır. Ben her iki aracı da çok tanımıyorum. Satın alırken ikisini de incelemiştim. Yamaha hem tarz hem dizayn hem yakıt tüketimi bakımından spacy'den daha iyi. Karar sizin.
  • Teşekkürler,kararım Yamaha Delight

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aldınız mı motoru, ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bombacimülayim kullanıcısına yanıt
    Karar verdik bakalım...motoru Kuşadası'nda yazlıkta kullanmak için düşünüyorum,henüz ehliyet yok ama 21 yıllık B var fakat A2 yok işte:((
    Şimdi alıp seneye yaza kadar yatırmak ne kadar mantıklı bilmiyorum...Malum yaz bitmek üzere artık,alsam da hevesimi alamadan kilitleyip burada bırakmam gerekecek:(
    10 güne kadar İstanbul'a dönünce A2 için başvuracağım,belki dayanmaz oradan da alırım,ancak Kuşadasın'a getirmek çok sorun olur,marka ve model kafamda net,ancak ne zaman alacağım orası net değil.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • boy kilo nedir? delight biraz küçüktür hiç üzerine oturdunuz mu bilmiyorum. Teoride karar verilmiş ama pratikte bence de seneye yaza kadar bekleseniz daha iyi. Ya da istanbulda kullanmak için 2.el bişey de düşünebilirsiniz.
  • Ilginize teşekkürler,boy 1,84 kg 89
    Sym feedle..galiba ona da baktım ama o makinede sanırım Japon kalitesi yok.
    Spacy bana göre çok zevksiz,ama Delight'taki far ve göstergeler retro tarzda,nostaljik görünümlü çok hoşuma gidiyor,bir motor alacağım o büyük ihtimal Delight ama karar doğrudur umarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Forumnik Hocam,bu arada siz hangi motoru tercih ettiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bhsoz

    Forumnik Hocam,bu arada siz hangi motoru tercih ettiniz?

    İmzamdaki sym symphony kullanıyorum. Seninle aynı boy ve kilodayım. Sana delight olmaz kesinlikle. Altında düdük gibi kalır, dizlerin gidon kısmına sürter. Sana tek tavsiyem sym fiddle2 olur. Kalitesi de fena değil hem de retro tarzında. Tabi yakıt tüketimi yamaha'dan fazladır. SYM ve kymco taiwan markalarıdır. Esasen scooterlerın en fazla kullanıldığı ülkelerden biridir. Japon kadar kalite olmasa da bir çinliden de hayli iyidir. fiyat/kalite değerlendirmesinde başta gelirler. Kymco'nun servisi ile satışı ile ilgili sıkıntılar var, tavsiyem SYM'den yana olur. Fiddle2 veya büyük teker istersen benim gibi symphony sr125 alabilirsin.
  • Bilgi paylaşımı ve yönlendirmeler için teşekkürler,doğru karar vermem lazım,çünkü en az 5 sene kullanacağım bir makine olacak.Bu durumda ölçü nedeniyle Spacy de doğal olarak devre dışı kalacak...
    Dün Sym de gördüm dediğiniz gibi farı duruşu vs retro tarzda.
    Ama Delight da çok kaliteli bir makine yahu,aklım kaldı Delight'ta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Size tavsiyem büyük tekerli scooter'e yönelin.

    1.Virajlara çok daha rahat girersiniz.
    2.Yolda ki çukur tümseklerden çok daha az etkilenirsiniz ( Bu farkı küçük ve büyük teker kullanmış biri olarak yazıyorum )
    3.Artçı aldığınızda, düşük hızlarda gidon bir sağa bir sola kırılmadan sürersiniz.
    4.Kaldırıma park etmek için çok çaba sarf etmeden rahatça iner rahatça çıkarsınız.

    Bu yazdıklarımı tecrübe ile sabittir.
    Gelelim büyük tekerde ki düşük kalite olmayan scooterlere, bütçe belirtmediğiniz için, başlıktaki modelleri baz alıcam.

    1.Sym symphoney
    2.Piaggo liberty 150 piaggo kalite bakımından üst sevidedir.
    3.Kymco agility city 16 inç çapı ile yazdıklarım arasında en büyük teker olanıdır.


     Yamaha Delight mı?Honda Spacy mi? Yamaha Delight mı?Honda Spacy mi? Yamaha Delight mı?Honda Spacy mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stompanato -- 27 Ağustos 2014; 11:18:39 >




  • stompanato kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkür ederim,haklısınız son bir haftada bu konulara çok eğildiğim için Youtube'da epey eğitim videosu vs izledim,scooterların en büyük derdi küçük teker olduğundan düşmek an meselesi,genel olarak bu makinelere herkes yani benim gibi yeni başlayacak olanlar bisiklet gibi bakıyor,ama hiç de öyle değil,Eylül dönemi A2 ehliyet kursuna yetişmek için evrak hazırlamaya başladım bu arada,benim motor kullanmadaki amacım Kuşadası'nda yazları market ıvır zıvır işlerde değişik yerlere yüzmeye gitmek için vs olacak,buralarda 16-17 yaşındaki gerek erkek gerek kız çocukları bile scooter kullanıyor gerisini siz düşünün,ben de 40 yaşında bu işlere heves etmiş durumdayım:))
    Her şeyin hayırlısı diyelim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bhsoz B kullanıcısına yanıt
    Aynı yaşta aynı şeye heves etmiş.

    14 ayda 4. scooterini kullanan, her aldığı modelde ayrı tecrübeler yaşayarak, size nacizane tavsiye bulunmak istedim. hakkınızda hayırlısı olsun.
  • Kuşadası Yetginler'de test motoru var, Delight. Deneyip görebilirsin nasıl olduğunu. Bence Delight yeter ama ben denemiş, beğenmiş ama Xcity aldım Temmuzda.
  • big_planner B kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkür ederim,ama bende henüz A2 yok,İstanbul'da Eylül dönemi kursa yetişeceğim kısmetse,yine de trafiğe çıkmadan kenarlarda test ettirirler mi acaba?
    Şimdi bir de BW'S 125 de ilgimi çekmeye başladı,adaya indiğimde bir uğrayım bakalım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.