Şimdi Ara

YalıÇapkını(QuadCopter ve OctaCopter) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
4
Favori
6.439
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • takip+++
  • quote:

    Orijinalden alıntı: necoinside

    her iki quadcopterde de kullanılacak gyro çipli denge atmega boardları elimize ulaştı:
     YalıÇapkını(QuadCopter ve OctaCopter)

    ve benim kendi yapacağım mini quad için mini motorlar da elimde artık:
     YalıÇapkını(QuadCopter ve OctaCopter)

    diğer motor ile boyut karşılaştırılması:
     YalıÇapkını(QuadCopter ve OctaCopter)


    iyi çalışmalar projeniz nasıl gidiyor acaba?
    o kk multikopter kontrol boardından bende de varda programlaması falan neysede çok pişman etti beni roll pitch yaw ayarları falan araştırma yaptım 200dolara kıyarsanız çok fonksiyonel kontrol kartları var (gps/camera destekli) bende x-copter yaptım burda konubaşlığıda açtım :) iyi çalışmalar




  • biz bi çok sistemi kendimiz kurmak isedik aslında ama gyro çipler tekil satılırken pahalı geldi bunu sadece gyro sistemi olarak satın aldık.. maddi yönden sıkıntılar olduğundan da zaten geçici bi süre ara vermek zorunda kaldık..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: necoinside

    biz bi çok sistemi kendimiz kurmak isedik aslında ama gyro çipler tekil satılırken pahalı geldi bunu sadece gyro sistemi olarak satın aldık.. maddi yönden sıkıntılar olduğundan da zaten geçici bi süre ara vermek zorunda kaldık..

    ewet maddi olarak çok külfetli oluyor ne yazıkki hiçbişey çıkmazsa pervaneyi kırıyorum, o kk multikopter kartından benim quadroda da vardı çok uğraştırdı meğerse atmel 168pu entegresinin portunda problem varmış, değiştirince düzeldi ama çok uğraştırıyor

     YalıÇapkını(QuadCopter ve OctaCopter)




  • BENDEDE Bİ U.KUMANDALI HELİKOPTER VAR BEN NELER YAPABİLİRİM 4 MOTORLU KARGO HELİKOPTERİ
  • Güzelmiş gerçekten sonunu merak ettim. Sıkıntılar düzelirde proje son bulur inşallah.
  • takipteyiz bayadır tamamlayan bir projeydi sanırım bu sonuçları güzel olur inşallah
  • bende böyle hem kendime hemde ülkeme katkıda bulunabileceğim bir cihaz yapmak istemişimdir hep ancak tasarım vede teknolojik açıdan daha gelişmiş olarak planlamıştım.ama dostum senin yapmaya çalıştığın bu projeyide destekliyorum..ha elektronikten elektirikten nano teknoloji veya bu tür cihazların yapımını içinde barındıran bütün eğitimsel bölümlerden veya iş kolundan en ufak bir bilgim yok.ama merakım var.birde şu yapmaya çalıştığın cihazın pervaneli olmaması daha iyi olurdu diye düşünüyorum.zira bu tür ufak cihaz hem hafiflik hemde rüzgarın hızı sebebiyle ayrodinamik bir denge sağlaması lazım.ancak yapmaya çalıştığın bu cihazda bu tasarımı göremiyorum.ama fikren ve gönülden destek veriyorum..herhangi bir bilgi veya ne bileyim herhangi bir şey söz konusu oldugunda danışabilir veya görüşlerini paylaşabilirsin.sonuna kadar yanında olurum..hatta şirket kuralım seri üretime bile geçelim:) şaka bi yana gerçektende bu konuda sana destek veriyorum..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: wox

    bende böyle hem kendime hemde ülkeme katkıda bulunabileceğim bir cihaz yapmak istemişimdir hep ancak tasarım vede teknolojik açıdan daha gelişmiş olarak planlamıştım.ama dostum senin yapmaya çalıştığın bu projeyide destekliyorum..ha elektronikten elektirikten nano teknoloji veya bu tür cihazların yapımını içinde barındıran bütün eğitimsel bölümlerden veya iş kolundan en ufak bir bilgim yok.ama merakım var.birde şu yapmaya çalıştığın cihazın pervaneli olmaması daha iyi olurdu diye düşünüyorum.zira bu tür ufak cihaz hem hafiflik hemde rüzgarın hızı sebebiyle ayrodinamik bir denge sağlaması lazım.ancak yapmaya çalıştığın bu cihazda bu tasarımı göremiyorum.ama fikren ve gönülden destek veriyorum..herhangi bir bilgi veya ne bileyim herhangi bir şey söz konusu oldugunda danışabilir veya görüşlerini paylaşabilirsin.sonuna kadar yanında olurum..hatta şirket kuralım seri üretime bile geçelim:) şaka bi yana gerçektende bu konuda sana destek veriyorum..

    öncelikle ilgin ve desteğin için çok teşekkürler, teknolojik anlamda gelişme elbette bizim de hayalimiz, ancak şuan temeli oluşturacak sistem için bile maddi yeterliliği sağlayabilmiş değiliz. Pervanesiz uçuşu nasıl sağlayacağımızı, tam olarak ne tarz bir sistemden bahsettiğinizi kestiremedim ancak bu cihazda uzun süre havada kalmak, az enerji harcamak gibi değerler biraz daha ikinci planda. böyle bir amaç için günümüzde var olan insansız hava araçları gibi, daha çok uçağa benzer bir sistem daha mantıklı olurdu ancak bizim asıl amacımız ilk cümlemizde belirttiğimiz üzere hareket kabiliyeti ve stabilite.. yani havada asılı kalma, ulaşılması güç noktalara hızlı erişme ve gerektiğinde zor durumdan kurtulmadır. ayrıca yine maliyet faktörü bizi, çok daha gelişmiş materyal arayışından, özel çizimlerle oluşturulmuş mühendislik emsali yapı tasarımından uzaklaştırıyor..




  • proje ne durumda devam ediyor mu hala. ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serkan0604

    proje ne durumda devam ediyor mu hala. ?

    Ben uzun zamandır takip ediyorum proje durdu galiba...
  • Yakin amanda benim quad da havalandi. bir ara firsat bulup da sunta veya plywood bulursam tamamen ahsap bir frame daha yapip tum elektronigi ona aktaracagim. bakalim, kendi kendimize ogreniyoruz ucurmayi.
  • Bir anda aklıma geldi nerden esti bilmiyorum ne oldu proje ya
  • Konuyu açan arkadaş acaba hala aktif ise bu parçaları nereden temin edebilirim beni bilgilendirirmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.