Şimdi Ara

Yakıt alırken sabit marka mı kullanmalı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
2.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: deserthawk

    Biz şirketçe opetten shell'e geçtik, bu yaşadıklarınız olmadı.



    Alıntıları Göster

    mazotta Kokuyu soğukhava da motor soğukken çalıştırmada algılayabilirsiniz .o da doğaldırYakıt alırken sabit marka mı kullanmalı? 

  • Kendimi forum için feda ederekten İstanbul'daki en ucuz yakıtlardan birini satan class dan alıyorum bakalım 3 depo oldu daha

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marka pek önemli değil çünkü yakıtı aynı yerlerden alıyorlar. Kaçak göçek olmasın, işlek sayılabilecek bir yer olsun yeter.

    Ben yıllardır sadece "Petrol" olmasına bakarak yakıt aldım ve sorun yaşamadım.

  • arabam bir gün yolda bırakırsa o da kesinlikle shell bulamadığım için olacak..

  • O derece sadığım diyorsun😄
  • Ben hep shellden alıyorum.Geçen farkettim lpg bpde shellden daha ucuzdu, bp nasıldır ? Birde bu merterden aşşağı inince e5 yanyol da class autogas diye biryer var orayı bilen var mı nasıldır ?


    edit : bahsettiğim yerin google puanına ve yorumlarına baktım pek iç açıcı yorumlar yoktu yakıtın pis olduğundan şikayet edenler ve arıza yaşayanlar olmuş, şimdi neden daha ucuz daha net anladım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1C9B63C59 -- 11 Nisan 2021; 14:38:24 >
  • sinanakgl kullanıcısına yanıt

    Lpg için konuşuyorum.


    Çoğu yanılsama yani şöyle diyeyim ki zart gaz zurt gaz en uygun neresi olursa ordan alıyorum. Bunun içinde kaliteli markaların istasyonları da oluyor. Performans veya menzil açısından öyle ben buradayım gibi bir fark göremedim.

    İstasyonların pompalarının basınçları farklı 34 litre depo hayatında 28 29 litrenin üstüne çıkmamışken bir istasyonda 32 litreyi gördüm. Sayaç bozuk filan diye düşündüm ilk başta ama o depo 32 litrelik menzil yapınca dedim ki basınç aşırı yüksekmiş. Bazen de bazı istasyonlar da düşük basıyor mesela 26 litre de pompa atıyor yada basamıyor. 32 litre de 6 litrelik fark neredeyse yüzde 20 lik bir fark yapar. Buda yanılsama için yeterli.

    LPG fiyatı istasyondan istasyona yüzde 15 20 gibi fark oluşturabiliyor ama performans için görünen büyük bir fark yok.

    Fark oluşursa da onun da mantıklı bir açıklaması var. Lpg bütan ve propan gazlarının karışımından oluşur. Hangisi neye etki ediyor hatırlamıyorum ama bu gazlardan birinin oranı fazla olursa beygir gücü artıyor ama katettiği menzil azalıyor. Diğerinin oranı artarsa bu sefer de performans azalıyor ama aracın litre başına katettiği menzil artıyor.


    O nedenle takılmayın firmaya uygun istasyonları bulun. En son 3.24 den lpg aldım şehiriçindeki en uygun yerler 3.50 civarı geneli ise 3.70 üzeri.


    Fiyatı yüksek tutan yer az eleman çalıştırır ordan kazanır. Fiyatı düşük olan yer ise sürümden kazanır ve daha çok eleman çalıştırır.

    Araç accent era 1.4 LPG ortalama yakıt tüketimi ise resimlerde belli.

    Yakıt alırken sabit marka mı kullanmalı?
    Yakıt alırken sabit marka mı kullanmalı?
    Yakıt alırken sabit marka mı kullanmalı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozgutozkan -- 11 Nisan 2021; 16:24:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozgutozkan kullanıcısına yanıt

    Benim de firma takıntım yoktu ama dikkat ediyordum bana verilen tavsiye o yöndeydi. Taa ki o kötü gazı alana kadar. Menzil veya arabanın daha canlı gitmesi değildi sorun. Arabanın gitmemesi idi. Yakıt alırken sabit marka mı kullanmalı?  o yüzden dedikleriniz doğru olsa da ben bildiğimden şaşmam daha. Zaten ortalama 3.30-40 arası alıyorum. Bazen 3.28 falan. O yüzden opet, shell,bp total harici denemiyorum ihtiyacım da yok. Uzun yolda lazım oluyor onu da artık ayarlarız bir şekilde.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sinanakgl kullanıcısına yanıt

    Neresi burası gaz fiyatları uygun


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Samsun hocam. İzmir tarafında ağzım açık kaldıydı 4 Tl'ye gaz görünce.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bp de iyi bir kötülüğünü görmedim. Menzil ölçmedim ama. Gidişinde bir fark yok.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: matador_mirkhan

    O derece sadığım diyorsun😄

    Aynen hocam ama arabamın hal ve hareketlerinin belirlediği bir durum , benim için muzlu süt neyse onun icinde shell vpower öyle :)


    Icince enerjisi yerine geliyor, gaz tepkileri, ivmelenmesi iyilesiyor , motor sesinde azalma ve daha titresimsiz calisiyor. Rejenerasyona da nadir giriyor genelde sehir icinde takilmamiza ragmen.


    Bu kaniya nasil vardim, maalesef 1 kere bp ultimate almak zorunda kaldim sanki bana trip atar gibi hirlamaya titresimli calismaya basladi, bir isteksizlik sanki sal beni der gibi.. zaten 1.3 diesel istekli hali bile diger arabalara kiyasla isteksiz plus diyebiliriz :) tabii sonra ona soz verdim icmeyi sevdigi seyden baska bir sey almamak adina zaten artik ceyrek depo olur olmaz fulluyorum benzin lambasinin yanmasina izin vermiyorum (shellin uzak oldugu durumlar haric )


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.